Evo na cemu sam ja lomio prste...

Ural made in cccp... samo sa zelenim pickguardom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
E ista ovakva samo crna,Lead star II je bila moja prva gitara+ bejbi marsal ms2(valjda).Znam da je imala tvrde zice u pm,ali u ono vreme '93 ko je jos razmisljao o debljini zica.Nikad se nisam iskajao sto sam je prodao,u stvari zamenio u doplati za kramer 620 iznjakani koji se ispostavio kao vanserijsko govnosinisake wrote:
Lead star by Musima (bas je bila ovakva, kao na slici, samo plava). Melodija Menges akustara.
Kako li se onda tek naziva TELECASTER gitara? Gitara srpskih rok legendi?!?dweezil wrote:pa narodnjacka je koliko i stradza
E, koliko se secam, fin, lagan i skoro ravan vrat je imala ova moja, pa mi nije bilo pretesko da predjem sa najlon akustare ne nju. Dakako, tada nisam razmisljao o zvuku, vise se samo sviralo.teodorica wrote:E ista ovakva samo crna,Lead star II je bila moja prva gitara+ bejbi marsal ms2(valjda).Znam da je imala tvrde zice u pm,ali u ono vreme '93 ko je jos razmisljao o debljini zica.Nikad se nisam iskajao sto sam je prodao,u stvari zamenio u doplati za kramer 620 iznjakani koji se ispostavio kao vanserijsko govnosinisake wrote:
Lead star by Musima (bas je bila ovakva, kao na slici, samo plava). Melodija Menges akustara.
Trzalica wrote:Kako li se onda tek naziva TELECASTER gitara? Gitara srpskih rok legendi?!?dweezil wrote:pa narodnjacka je koliko i stradzaValjda samo ovde u ovoj ludoj državi Srbiji mogu da se mešaju babe i žabe i da deca po ovakvim forumima maštaju o veslu od gitare koja ne služi ničemu osim specifičnoj formi muzike ruralnih zajednica amerike - čitaj: američkih seljaka, koji sviraju svoju seljačku (country) muziku! U prevodu na srpski - narodnjak, folk, grandovac, itd.
Zanimljivo za širu raspravu, no, da skratim,, mene je uvek fascinirala činjenica u kojoj je telecaster, kao Nr.1 primer narodnjačke gitare, koju sviraju ona američka seljačka dečica kravari (cowboy's), dok sa druge strane, gle čuda, naši grandovci, narodnjaci, svadbari i svi ostali folkeri prihvataju u 99% gitaru koja je sušta suprotnost - oličenje BLUES-a i ROCK-a amerike, a ne nekog COUNTRY zvuka (seljake narodne muzike u grubom prevodu)? Zašto to?!?![]()
Samo ne vidim gde je tu Parker gitara? Kojim to naodnjacima ona pripada?
Evo ispravio sam.Trzalica wrote:Eh baš vas volim, ČOPORATIVNA POTRAGA ZA SPOTOVIMA neke kosmicke sile u kojima koriste neke verzije TELECASTER gitara, kako bi opovrgli moje teze.
Nikakav problem, sto rece Dersu, tu smo da te edukujemo.Trzalica wrote:Ja se iskreno izvinjavam na uvredi vašeg božanstva - the TELECASTER.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest