Replike Fendera

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pacifik

Replike Fendera

Post by pacifik » 25 Jun 2012, 23:27

Posto vidim da na kupujem prodajem se prodaje non stop telekaster (r), stratokaster (r)... Zanima me da li neko ovde ima iskustva sa tim "(r)" gitarama? Kada ih pitas za specifikacije svi nesto vrdaju. Te stari squier japanaski,te ne znaju ili cute. Evo konkretno danas se pojavio oglas za repliku telekastera,u osnovi Melodija iz osamdesetih! WTF is that? :kokice:

jagoda

Re: Replike Fendera

Post by jagoda » 25 Jun 2012, 23:56

Izbegavati .
Te replike su uglavnom kinesko djubre najgore vrste . Ili je neko nesto prepravljao , pokusavao .... Kao ta melodija o kojoj govoris . Tesko da uopste mogu da se nazovu muzickim instrumentima .
Koliko god da se plate , to su bacene pare .
I Fender i Gibson imaju svoja resenja (Squier , Epiphone ) za ljude sa tankim budzetom , zasto kupiti nesto gde je neko pokusavao da se igra
majstora / graditelja gitara, kada moze da se kupi legitiman proizvod , koji vredi toliko koliko i kosta , a u rukama pravog sviraca i vise .

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Jun 2012, 00:03

Ali ubishe sa tim (r) hahahhaha joj.
Racunaj da su to Squier tela vecinom a 99 posto i vratovi sa squiera i losijih gitara, nov logo i mozda ako su entuzijasti - voskirani magneti i uradjen solidan setup, ismirglani pragovi da ne grebu i tako to...ali kazem to samo ako su bili u fazonu da se cimaju, vecinom ni to nisu uradili...

LifelessDead

Post by LifelessDead » 26 Jun 2012, 07:33

Ti likovi za svoje replike traze verovatno isto para koliko kostaju novi Squier-i ako ne i vise. Ne znam zasto bi neko uopste i pomislio da kupi to djubre. Sacekaj neko snizenje u Mitrosu i uzmi novu gitaru. Bar su im ti Squer-i i Fenderi cesto na snizenju.

pacifik

Post by pacifik » 26 Jun 2012, 10:01

Ma ne treba meni, ja sam kupovao uvek provereno , ali moram da priznam da me je zasvrbelo par puta kada sam video identicne jako lepo uradjene replike. Cak sam par puta bio u iskusenju da menjam moju pacifiku za jednu repliku telekastera, ali hvala bogu uvek se nesto isprecilo. :D
Jednostavno me interesuje koje je to drvo i ko to klepa.Jednostavno kad pitas te likove ne odgovaraju ti ili krenu da baljezgaju o nebitnim stvarima, budzenjima, izgledu tamte vamte.... Ali predspostavljao sam da se radi o kinezima sa kojih skinu znak i nalepe fender ili ne nalepe nista... A cenu drze od 250e za 'fendere' do 400 za 'gibsone' sa sve koferom :hide:

Trzalica

Post by Trzalica » 26 Jun 2012, 16:41

LifelessDead wrote:Ti likovi za svoje replike traze verovatno isto para koliko kostaju novi Squier-i ako ne i vise. Ne znam zasto bi neko uopste i pomislio da kupi to djubre. Sacekaj neko snizenje u Mitrosu i uzmi novu gitaru. Bar su im ti Squer-i i Fenderi cesto na snizenju.
Ti se to šališ ili?!?
Novi Squier-i koštaju oko 100€ (12000 din) dok se te replike valjaju iznad 300€. Meni to nikada nije bilko jasno, ali sigurno ima i kupaca kada je ponuda toliko velika. :grummel_2:

nesharm

Post by nesharm » 26 Jun 2012, 16:53

Verovatno covek misli na CV-a, ne na Bullet-a.

LifelessDead

Post by LifelessDead » 26 Jun 2012, 17:30

Pa da, mislio sam na te skuplje modele ili eventualno Fender Meksiko, nije ni on mnogo skuplji.

Post Reply