Zanima me kako ste Vi draga moja braco po instrumentu organizovali rad u bendu. Kako odrzavate probe? Imate li neka pravila, jer ja sam ovde relativno mlad i zelim da ucim od iskusnijih.

....ako ovo vide moje kolege iz benda ima da letim

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
aposolutno sve. zanima me kako se vi dogovarate oko odabira pesama, rada na pesmama sve sve...Frostensen wrote:Ne razumem pitanje. Da li se ono odnosi na hijerarhiju u bendu ili nacin nalazenja zvuka na tonskoj?
Ja nijednom gitaristi nikada nisam rekao nemoj da se hvatas za floyd, ugasi distorziju dok ovaj peva, ne svidja mi se zvuk te pedale, sviraj malo ritmicki tacnije, solo ti je nikakav. A oni non stop uzimaju za pravo da dobacuju basisti : sviraj jednostavnije, nemoj tu slap kao ne uklapa se u pesmu, ali zato se chorus pedala uklapa svuda, tapping se ne uklapa u ovu pesmu, pa te svaki gitarista gleda ispod oka tipa kao pfff kao tu igracku mogu i ja da sviram pa me ubedjuje kako treba da sviram neku njegovu 10-u bass liniju koja nema veze sa bassom i zvuci kao da ju je gitarista smislio. E ali zato sam ja lepo u inat svim gitaristima koje znam, vise posvetio sada elektricnoj gitari i poceo zaludjivanjem sa onim shredingom i cudima videcemo sta ce da ispadneKristijan wrote:Мораћу да се сложим. Све си прецизно приметио, то јесте менталитет просечног гитаристе.
С друге стране већина басиста не показује да схвата функцију баса у звуку бенда, па су чести испади типа "Слеп удари, поп затеже, у сред строфе, кад му време није..." У реду је момак, знам да си вежбао "Отписане" код куће, али хајде сада да свираш са ОВИМ бендом, пошто други није на сцени. Просечан басиста се разликује од просечног гитаристе само утолико што има инструмент који тешко може да парира гитари по количини буке, остало је мање више исто.
Eto, ti nikada nisi rekao "nemoj bla bla bla...". A zbog cega nisi? Mislim, totalno je idiotski taj stav da je svako "car svog instrumenta".. I taj stav "ja njemu nikad nisam rekao, ali pazi sad, zato on meni stalno prica nemoj bla bla bla..". Kontam ja da si ti basista, isto kao i ja, ali sa druge strane ja cu uvek dati sugestiju i prihvatiti istu, bilo da se radi o gitari, bas gitari, klavijaturi, bubnju ili vokalu... Pa svi valjda slusamo muziku koju sviramo, samo sto uvek postoji ta "profesionalna deformacija" (mrzim taj izraz) da najvise i najbolje cujemo svoj instrument.DJ_MY_SOUL wrote:Ja nijednom gitaristi nikada nisam rekao nemoj da se hvatas za floyd, ugasi distorziju dok ovaj peva, ne svidja mi se zvuk te pedale, sviraj malo ritmicki tacnije, solo ti je nikakav. A oni non stop uzimaju za pravo da dobacuju basisti : sviraj jednostavnije, nemoj tu slap kao ne uklapa se u pesmu, ali zato se chorus pedala uklapa svuda, tapping se ne uklapa u ovu pesmu, pa te svaki gitarista gleda ispod oka tipa kao pfff kao tu igracku mogu i ja da sviram pa me ubedjuje kako treba da sviram neku njegovu 10-u bass liniju koja nema veze sa bassom i zvuci kao da ju je gitarista smislio. E ali zato sam ja lepo u inat svim gitaristima koje znam, vise posvetio sada elektricnoj gitari i poceo zaludjivanjem sa onim shredingom i cudima videcemo sta ce da ispadneKristijan wrote:Мораћу да се сложим. Све си прецизно приметио, то јесте менталитет просечног гитаристе.
С друге стране већина басиста не показује да схвата функцију баса у звуку бенда, па су чести испади типа "Слеп удари, поп затеже, у сред строфе, кад му време није..." У реду је момак, знам да си вежбао "Отписане" код куће, али хајде сада да свираш са ОВИМ бендом, пошто други није на сцени. Просечан басиста се разликује од просечног гитаристе само утолико што има инструмент који тешко може да парира гитари по количини буке, остало је мање више исто.
A jbga, ja vas citam povremeno i mislim da sam skontao ko ce se osetiti prozvanim, a ko nece..MUzzY wrote:Al' si sad isporozivao pola foruma Funkd![]()
Teske reci i golema istina![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest