IZBOR GITARE... HELP !!!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Superhik

Re: IZBOR GITARE... HELP !!!

Post by Superhik » 07 Jul 2012, 20:15

Hotstepper wrote:ti si merio obim vrata, pa sam i ja, 11 cm kod prvog praga, 12,5 cm kod dvanaestog
Ne možete na ovaj način mjeriti vrat. Kod vrata se mjeri širina i debljina na 1 i 12 pragu, nikako obim jer je od obima mnogo važniji profil vrata. Vjerujem da je o ovome već pričano pa da se ne ponavljam, a tu je i google (kod nas se kaže: što nema u vugla ima u gugla :-) Koji profil vrata najbolje odgovara zavisi od veličine šake, vrste svirke, tehnike sviranja, a bome i od navike i to je čisto subjektivna stvar, znači ništa dok ne uzmeš stvar u svoju ruku.

Akustične, a pogotovo klasične gitare, imaju dosta drugačije vratove od električnih, i globalno posle debelog vrata neke klasične gitare, vrat svake električne biće pravo osvježenje.

Tenji

Post by Tenji » 08 Jul 2012, 01:11

On je decko trazio obim, pa sam izmerio i to. Sve ostale dimenzije, koje si ti spomenuo, i koje zapravo nesto mogu da mu znace sam mu takodje dao. A izgleda da ni ovaj deo nisi primetio:
Tenji wrote:A i inace, te brojke malo znace dok ne uzmes gitaru u ruke, znaci mnogo i sam oblik vrata.
Tenji wrote:Ali kazem ti opet, ne znaci ti to nista dok ne uzmes gitaru u ruke.

DJ_MY_SOUL

Post by DJ_MY_SOUL » 08 Jul 2012, 01:52

rockozaurus wrote:Jos si dete (klinac),pa ne mogu da dozvolim sebi da ti kazem neke stvari ali u svakom slucaju,prvo treba da poradis na elementarnoj kulturi,fakat je da ti nedostaje...Ako trazis pomoc i dobijas istu,onda je normalno da budes i uctiv.Kosta je covek koji radi u prodavnici i moze da ti bude od velike pomoci...
Potpuno se slazem. A i ne znam sto se toliko mucite i pomazete ocigledno je da je neozbiljan. Da ima pare ne bi imao nijednu preperku otisao bi i kupio. Ovako ce sad da krene sa postavljanjem jos 10 gitara pa ce i ako je pocetnik da dodje do pojedinosti tipa koliko srafova ima pickguard, da li su zvezdasti, pa da li ce za godinu dana trzalicom da ga oguli... Drugi pot krci i teze se zavrce itd.. I onda ce da nestane odjednom posto mu nece biti vise zanimljivo i ostace ljudi koji ce da se raspravljaju sami sa sobom o licnim stvarima dok ne padne lock.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 08 Jul 2012, 08:58

Superhik wrote:
Hotstepper wrote:ti si merio obim vrata, pa sam i ja, 11 cm kod prvog praga, 12,5 cm kod dvanaestog
Ne možete na ovaj način mjeriti vrat. Kod vrata se mjeri širina i debljina na 1 i 12 pragu, nikako obim jer je od obima mnogo važniji profil vrata. Vjerujem da je o ovome već pričano pa da se ne ponavljam, a tu je i google (kod nas se kaže: što nema u vugla ima u gugla :-) Koji profil vrata najbolje odgovara zavisi od veličine šake, vrste svirke, tehnike sviranja, a bome i od navike i to je čisto subjektivna stvar, znači ništa dok ne uzmeš stvar u svoju ruku.

Akustične, a pogotovo klasične gitare, imaju dosta drugačije vratove od električnih, i globalno posle debelog vrata neke klasične gitare, vrat svake električne biće pravo osvježenje.
Ja nisam napisao ovo gde sam citiran... :ziveli:

parker

Post by parker » 08 Jul 2012, 09:05

DJ_MY_SOUL wrote:
rockozaurus wrote:Jos si dete (klinac),pa ne mogu da dozvolim sebi da ti kazem neke stvari ali u svakom slucaju,prvo treba da poradis na elementarnoj kulturi,fakat je da ti nedostaje...Ako trazis pomoc i dobijas istu,onda je normalno da budes i uctiv.Kosta je covek koji radi u prodavnici i moze da ti bude od velike pomoci...
Potpuno se slazem. A i ne znam sto se toliko mucite i pomazete ocigledno je da je neozbiljan. Da ima pare ne bi imao nijednu preperku otisao bi i kupio. Ovako ce sad da krene sa postavljanjem jos 10 gitara pa ce i ako je pocetnik da dodje do pojedinosti tipa koliko srafova ima pickguard, da li su zvezdasti, pa da li ce za godinu dana trzalicom da ga oguli... Drugi pot krci i teze se zavrce itd.. I onda ce da nestane odjednom posto mu nece biti vise zanimljivo i ostace ljudi koji ce da se raspravljaju sami sa sobom o licnim stvarima dok ne padne lock.
najbolje da rasteramo sve pocetnike i ostavimo samo eksperte kao sto si ti..
decko se zajebavao, aj sad da ga isteramo sa foruma jer ovde kipi od finoce :grummel_2:

nine97petrovic

Post by nine97petrovic » 08 Jul 2012, 11:59

Ljudi.... hvala puno svima ... :cao: :cao: :cao: ... sad su mi neke stvari mnogo, mnogo jasnije ... nema potrebe za svadjom ... :cao: :cao: :cao: .... odlucio sam da odem do Niša ... obidjem nekoliko prodavnica ... probam šta mi se bude svidelo, a valjda ce i prodavci da me upute malo ... mislim da je tako najpametnije i valjda cu naci nesto ... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

MarkoX

Post by MarkoX » 08 Jul 2012, 12:42

nine97petrovic wrote:Ljudi.... hvala puno svima ... :cao: :cao: :cao: ... sad su mi neke stvari mnogo, mnogo jasnije ... nema potrebe za svadjom ... :cao: :cao: :cao: .... odlucio sam da odem do Niša ... obidjem nekoliko prodavnica ... probam šta mi se bude svidelo, a valjda ce i prodavci da me upute malo ... mislim da je tako najpametnije i valjda cu naci nesto ... :ziveli: :ziveli: :ziveli:
I ja kada sam kupovao svoju prvu elektricnu bio sam kao ti, nisam imao pojma kako sta radi, i hteo sam za svoje pare da kupim najbolje. Kupio sam Y Pacificu i Roland MC tog istog dana kada sam isao da isprobavam, jer sam se nekako uspanicio, pa mi je posla bilo krivo sto nisam uzeo neki Squier CV za 5k dinara vise, ali to ti je druze normalno pri kupovini prve gitare. schecter su sjajne gitare, i sta god da uzmes neces pogresiti, ako vec sad imas kinte za tako nesto skuplje onda samo idi da osetis kako ti stoji u ruci, kupuj i sviraj. Onaj Schecter California Vintage VS1 ce ti leci kao budali samar, sjajna je to gitara za tebe, tako da isprobaj nekoliko sa nekim starijim gitaristom, nosi kuci i uzivaj :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Jul 2012, 12:46

MarkoX wrote: Onaj Schecter California Vintage VS1 ce ti leci kao budali samar, sjajna je to gitara za tebe
Bila je tema na forumu o ovoj gitari. Decko je kupio, primetio da nesto nije bilo u redu sa vratom, isao da promeni, ispostavilo se da je cela serija sje6ana... ja bih se sklanjao od te gitare...

Trzalica

Post by Trzalica » 08 Jul 2012, 12:48

nine97petrovic wrote:Ljudi ... nema potrebe za svadjom ... :cao: :cao: :cao: .... a valjda ce i prodavci da me upute malo ... mislim da je tako najpametnije ... :ziveli: :ziveli: :ziveli:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ako i nakon četiri strane ovdašnji dežurni "savetodavci" nisu uspeli da te ubede u to da Mirko Tasić, Goran iz Zemuna & Co. mogu da ti skroje gitaru po meri, i da je bolje "HAND MADE" nego da se akaš sa originalnim niskobudžetnim proizvodima, onda SVAKA ČAST, prošao si inicijalni test i UKAPIRAO da je ipak bolje da ---------------- IGNORIŠEŠ ČETIRI STRANE baljezgarije, svadje i prepucavanja, i MISLIŠ DA JE ipak NAJPAMETNIJE da veruješ prodavcima u radnji.
Džabe muke, truda i cimanja na ovoj temi, HA?!? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by Trzalica on 08 Jul 2012, 12:50, edited 1 time in total.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Jul 2012, 12:50

odje6i u troskocima...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Jul 2012, 12:51

:lol:

Trzalica

Post by Trzalica » 08 Jul 2012, 12:51

mislim_stvarno wrote:odje6i u troskocima...
Nemoj tako, gej alijansa je tužna zbog tvog neodazivanja na redovne sastanke .... :cao:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Jul 2012, 12:56

banujte ovog odavde, nema jedan pametan post

Sta, kao ste se dogovorili da nece lupati gluposti ako ga ne diraju? Sad niko nije pomenuo nista od njegovih retardiranih izvala, a opet je dosao da podje6ava, vredja i smara. Los trol...

Trzalica

Post by Trzalica » 08 Jul 2012, 13:47

mislim_stvarno wrote:banujte ovog odavde, nema jedan pametan post

Sta, kao ste se dogovorili da nece lupati gluposti ako ga ne diraju? Sad niko nije pomenuo nista od njegovih retardiranih izvala, a opet je dosao da podje6ava, vredja i smara. Los trol...
Bez nervoze, govore stručnjaci da samo potpuno opuštena osoba može biti dobar muzičar, dobar gitarista. Sva ostala kočenja mišića ni akorde ne proizvode tečno i uhu ugodno. :metal:
Niko te nije prozivao, samim tim, taj prostački mentalitet koji gajiš i UVREDE tipa "ODJEBI" uz podršku lokalnog čoporativnog duha sa jedinim odgovorom - dodatnim smajlijem + u postu, (kao da je to tek neki doprinos temi), možeš smatrati PROZIVKOM!

Ne reaguj na moje pisanje ako nisi prozvan ili ako nemaš adekvatan odgovor potkrepljen primerima ili činjenicama i nećeš dobiti oboljenje živaca ... NE VREDJAJ, NE GOVORI LJUDIMA ODJEBI, pokaži malo kulture ili kontraargumenata!!!!!

Komentarisao sam pisanje autora teme koji je i sam primetio prepucavanja i svadje i ukapirao da je bolje da pita prodavca nego da sluša vaše "savete". Ako si se prepoznao medju "savetodavcima" koji se svadjaju i prepucavaju i koji su ostavili loš utisak na autora teme, onda ti ne mogu pomoći

Tenji

Post by Tenji » 08 Jul 2012, 13:57

Ozbiljno? Ti ozbiljno mislis da je on "ukapirao da je bolje da pita prodavca nego da sluša vaše "savete""? Ovaj forum je nekada zaista mogao da pomogne. Meni je mnogo pomogao, ako nikome drugom. Ja se maksimalno trudim da ako ikako mogu uzvratim ovom forumu. Nemam neko preveliko iskustvo, ali to sto imam gledam da podelim, jer, iako mozda nisam uvek u pravu, svakom normalnom znaci da ima jos jedan pogled na celu situaciju. Ranije su se ovakve teme otvarale svaki dan, i onda je poceo neki stav "Sta si i ti dosao da pitas, listaj forum, sve je receno!", i sjajno, smanjio se broj tema sa kojima moze nekome da se pomogne, a dosle su Trzalice...

Post Reply