IZBOR GITARE... HELP !!!
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: IZBOR GITARE... HELP !!!
fender je meksikanac i ima humbucker u bridge-u i prag vise, a squier je azijat. Doduse, posle onog sto sam video za meksikance, ne mislim da su nesto bolji od kineza.
Spoiler:
Squier CV je sjajna gitara, ali ako imas vise para zasto ne bi uzeo polovnog meksikanca, ili cak novog ako imas 40-50k. Mene ce uvek dusa da boli sto nisam uzeo CV kad je u mitrosu bio na popustu 25k, a sad je skoro 50% posto skuplji.
- LifelessDead
Pa imas navedene specifikacije dole pa vidi sam, sta ima ko da ti kaze sta. Jedna je meksicka druga kineska i to ti je to. A ostalo mozes da saznas jedino ako odes i probas i jednu i drugu. U svakom slucaju neke bitnije razlike nema, samo sto je ova Fender pa je malo skuplja.nine97petrovic wrote:Ja sam se odlucio za ovo pojacalo ...http://www.musiccentar.com/i-4552/rolan ... o-pojacalo# ... mislim da je OK ... e jos samo kad bi mi neko objasnio koja je razlika izmedju ove dve gitare ...
1) http://www.mitrosmusic.com/proizvod/108 ... -Sunburst/
2) http://www.mitrosmusic.com/proizvod/147 ... pic-White/
pa da zavrsimo s ovom temom ...![]()
[quote="bancika"]
prave gitare od drveta koje se ovde koristi za ogrev/quote]
bukvalno
prave gitare od drveta koje se ovde koristi za ogrev/quote]
bukvalno
- Hotstepper
Spoiler:

Е сад, ја мислим да ова варијанта с фурниром иде само на sunburst.
- nine97petrovic
Ako sam dobro razumeo i jedna su tu negde, tako da je najbolje da probam obe i vidim koja mi više odgovara

- mislim_stvarno
probaj svaku gitaru za koju imas pare, a koja ti se izgledom ucini interesantna.
Fender Modern Player strat HSS je, takodje, kinez. Izasao je sa nekoliko meseci zakasnjenja u odnosu na ostale iz te serije (tele, jaguar marauder) i proizvodi se najverovatnije u istoj fabrici kao i Squier CV. Ima drugacije, verovatno losije, magnete u odnosu na CV. Jedina prednost mu je splitovanje bridz magneta (ako u praksi ima neke koristi od toga). Naravoucenje: razliku u ceni dajes za Fender logo.
Ja nisam primjetio nigdje jednu veoma važnu stavku:sa koliko novca se ovdje raspolaže? Bolje reći koliki ti je maksimalni budžet, tj. koliko si max spreman izdvojiti za gitaru i pojačalo?
Razlika od par desetina hiljada dinara čini istovremeno i veliku razliku u kvalitetu instrumenta.
No, bez obzira na to, IMHO najbolja varijanta za početnika je H+S+S kombinacija magneta, zbog raznolikosti zvuka i mogućnosti.
I još jedna stvar, kakvu god gitaru da kupiš imaj na umu da ćeš je za godinu dvije prodavati, tada će razlika na hedstoku na kom piše fender ili skvajer doći na svoje, jer Fendera ćeš lakše prodati i na njemu manje izgubiti (molim vas sad nemojte ovdje zbunjivati momka pričom o tome šta piše na hedstoku i kako se to odnosi na kvalitet instrumenta i sl.).
Razlika od par desetina hiljada dinara čini istovremeno i veliku razliku u kvalitetu instrumenta.
No, bez obzira na to, IMHO najbolja varijanta za početnika je H+S+S kombinacija magneta, zbog raznolikosti zvuka i mogućnosti.
I još jedna stvar, kakvu god gitaru da kupiš imaj na umu da ćeš je za godinu dvije prodavati, tada će razlika na hedstoku na kom piše fender ili skvajer doći na svoje, jer Fendera ćeš lakše prodati i na njemu manje izgubiti (molim vas sad nemojte ovdje zbunjivati momka pričom o tome šta piše na hedstoku i kako se to odnosi na kvalitet instrumenta i sl.).
A komentar ti onako usput kači i Mirka Tasića i Gorana,a ne vidim da mu je iko to preporučivao.Ti baš imaš neki problem sa tim ljudima,i rekao bih da je čak lične prirode,ali ne bih išao daljeTrzalica wrote: Komentarisao sam pisanje autora teme koji je i sam primetio prepucavanja i svadje i ukapirao da je bolje da pita prodavca nego da sluša vaše "savete".

A to sa slušanjem prodavca ti je ono

Recimo da bi ovo dosta suzilo izborSuperhik wrote:Ja nisam primjetio nigdje jednu veoma važnu stavku:sa koliko novca se ovdje raspolaže? Bolje reći koliki ti je maksimalni budžet, tj. koliko si max spreman izdvojiti za gitaru i pojačalo?
- nine97petrovic
Pa planirao sam za gitaru 35 000 - 45 000 , a za pojacalo do 25 000 ...
ma dobar komad squiera cv zavrsava posao za iducih bar 5-6 godina, i posle da ganjas pravog stradzu (posto lova izgleda nije problem) 

- nine97petrovic
A kakvo misljenje imate o IBANEZ el. gitarama ???
Na izgled su lepe, ali kvalitet, zvuk i to ... ???

- mislim_stvarno
mislim_stvarno wrote:probaj svaku gitaru za koju imas pare, a koja ti se izgledom ucini interesantna.