oba su set neck,vintage je mahogani,tokai alder,vintage ima wilkinson hamove (nemam neko iskustvo,svirah par njihovih LPjeva,nisam bio preodusevljen) tokai njihove no nejm (ali koji u LPjevima,ti Paf mark IV ili ako vec,samo tako rade),obije imaju one klukson ili kako vec vintidz civije koje djeluju da nece trajati dana (znam da nije tako,ali na tokai-ju su stvarno budjave,sluze ali ih valja mijenjati,na vintage-ima iskreno nisam nikad obratio paznju).vintage je skuplji 50tak e,cini mi se da je oko 280 e.vizuelno je meni tokai ljepsi,po slikama (binding na vratu,manja maska i ljepsa kontura zadnjice tj donjeg dijela trupa),njemu su isti (kaze to je crni sg,meni dosta

poredio sam LPjeve direktno,tu mi je tokai odnio pobjedu,ali SGjeve nisam svirao.e sad,15tog idem za cg,a valjalo bi rodjaku do tad zavrsiti gitaru,izricit je oko budzeta a to je 300 jura,i izricit je oko crnog sg-ja,tako da od set neckova za te pare ima ovo.takodje niti imam vremena da vijam polovnjaka,a i on bi volio novo,a i rodjak je,da ne bude da ga muljam,znate kako je to sa rodjacima.takodje nemam vremena da sad nesto obilazim i trosim vrijeme po prodavnicama,jer se i selim itd,tako da kad odem da kupim na kratko probam oba i to je to,pa bi pomoc bila jako pozeljna.