Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
Danas sam se baš iznervirao kada sam počeo da skidam Red House od Jimija. Za pola tona spušten štim, Ako tako naštimujem gitaru, onda ne mogu svirati druge pjesme, tipa Hay Joe. Opet, uzmem Džibu da sviram rok, svaka pjesma od Gansa u drop D fazonu ili i ona za pola tona niža. Padne mi na pamet neki ekstremi metal, tipa COFBodom, kad tamo drop C . Bez dobrog arsenala zaistra ne vrijedi ni počinjati svirati.
Moje pitanje je, pogotovo iskusnijim sviračima, koliko bi "najmanje" trebalo gitara prosječnom gitaristi a da nema jeba***a oko stalnog preštimavanja gitara, i da te gitare pokriju što širi raspon zvuka?
Moje pitanje je, pogotovo iskusnijim sviračima, koliko bi "najmanje" trebalo gitara prosječnom gitaristi a da nema jeba***a oko stalnog preštimavanja gitara, i da te gitare pokriju što širi raspon zvuka?
Re: Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
jedna je dovoljna

- mislim_stvarno
ima ona fora koja pocinje kao naslov teme, a zavrsava se sa "jos jedna!"
shalu nastranu, ja nesto ne vidim sta je toliko strasno da se prestimavas stepen gore dole + drop ako je u pitanju sviranje po kuci (a nesto ne vidim realnu situaciju gde ce ti trebati na jednoj svirci i strat zvuk za hey joe u e, i dropA za neki black ili sl). Ja to radim (prestimavam gitare zavisno od raspolozenja, nije uvek savrsen setup, ali ne oseti se previse), i opusteno sa dve gitare imam sve stimove od e do dropB ako stavim dogovarajuce zice.
Ako neces da se prestimavas, a hoces da pokrijes sve, 7zicana je odgovor. Imas normalan stim za 6 zica plus dodatnu 7 zicu za rilj...

shalu nastranu, ja nesto ne vidim sta je toliko strasno da se prestimavas stepen gore dole + drop ako je u pitanju sviranje po kuci (a nesto ne vidim realnu situaciju gde ce ti trebati na jednoj svirci i strat zvuk za hey joe u e, i dropA za neki black ili sl). Ja to radim (prestimavam gitare zavisno od raspolozenja, nije uvek savrsen setup, ali ne oseti se previse), i opusteno sa dve gitare imam sve stimove od e do dropB ako stavim dogovarajuce zice.
Ako neces da se prestimavas, a hoces da pokrijes sve, 7zicana je odgovor. Imas normalan stim za 6 zica plus dodatnu 7 zicu za rilj...
sad sam gledao jednog gitaristu koji u svake dve ili tri pesme menja stim, i to ne samo u drop D nego ceo stim promeni.. i to izmedju pesama jako brzo ide, ni ne primeti se.. doduse u pitanju je SG, znaci stoptail...
Koliko košta ovo čudo..Solomon wrote:jedna je dovoljna

Bilo bi lepše da su uradili običan sunburst na Robot-a. Nekako mi ovo ubijanje prirodnosti sve ruznije.. Naziv joj bas ide uz boju...
A, mozda raditi svoje sopstvene,autorske pesme,pa mozes koristiti i ruski stim. Kako ti volja.
Ако гитариста хоће да буде замена за jukebox онда не може да се изброји колико му гитара треба. Ако пак мало комотније посматра проблематику, довољна је и једна, евентуално 2.
- Haralampije
Spusti za pola tona ili ceo i kupi kapodaster,ako vec toliko sviras spustene stimove.Uostalom pesme kao Red House,mozes da sviras i u obicnom stimu,a i skoro uvek mozes da nadjes alternativu...
Prosecnom gitaristi je potrbno otprilike 6 do 16 gitara,a vrhunskom je dovoljna jedna.
Ako tezgariš sve te stvari i u fazonu si da bude 100% autentično skinuto, onda ćeš lako izračunati koliko ti treba gitara.Superhik wrote:Danas sam se baš iznervirao kada sam počeo da skidam Red House od Jimija. Za pola tona spušten štim, Ako tako naštimujem gitaru, onda ne mogu svirati druge pjesme, tipa Hay Joe. Opet, uzmem Džibu da sviram rok, svaka pjesma od Gansa u drop D fazonu ili i ona za pola tona niža. Padne mi na pamet neki ekstremi metal, tipa COFBodom, kad tamo drop C . Bez dobrog arsenala zaistra ne vrijedi ni počinjati svirati.
Ja sam skoro izvalio da mi je jedna sasvim dovoljna, ali ja ne tezgarim.
-
+1
Jedna zauvijek™, drugu :cu: uzeti u krizi srednjeg doba™.
Jedna zauvijek™, drugu :cu: uzeti u krizi srednjeg doba™.
- Dersu Uzala
Ih jedna, od cega se da zivi Ljubisha?
Па ваљда од продаје јарића. Свирати је ћеф, јести је насушна потреба.
~ ~ ~
Vidi da ti kažem, čak i kad te nadolazeća midlajfaština bude naterala da imaš više gitara nego što ti treba, može ti se desiti ovo isto što se desilo meni.
Ja sve svoje instrumente, potrebne i nepotrebne, držim uvek u standardnom štimu. To je zato što sam s godinama počeo svako odstupanje da doživljavam kao ljudsku glupost ili kao pakost.
Kad imam da skidam stvari svirane u kojekakvim opuštenim tjuninzima, ja lepo uteram fajl u Audacity, doteram intonaciju na normalu, i obavim posao u standardnom štimu. Eto.
Vidi da ti kažem, čak i kad te nadolazeća midlajfaština bude naterala da imaš više gitara nego što ti treba, može ti se desiti ovo isto što se desilo meni.
Ja sve svoje instrumente, potrebne i nepotrebne, držim uvek u standardnom štimu. To je zato što sam s godinama počeo svako odstupanje da doživljavam kao ljudsku glupost ili kao pakost.
Kad imam da skidam stvari svirane u kojekakvim opuštenim tjuninzima, ja lepo uteram fajl u Audacity, doteram intonaciju na normalu, i obavim posao u standardnom štimu. Eto.