Soultone 45ME3 je baziran na Marshall JTM45, ali nije klon, ima dodatnih feature-a, power scaling, fx loop, cascade, JTM45/Plexi switch, tube/ss rectifier, tera bilo koju kombinaciju octal lampi EL34, KT66...
Zvuci odlicno, JTM45 generalno ima najbolji clean od Marshall familije (meni je licno lepsi clean od mog starog Fender Super Six-a, ali to je vec stvar ukusa)
Glavna fora je sto kazu "cleans up nicely", odnosno samo sa volume potom na gitari se od masnog drive-a procisti do clean-a.
Drive je naravno super, ali nije ultra high gain, recmo do nekog Gary Moore-a. I na max gainu zadrzi definiciju, pa se cuje svaka zica u akordima. Dinamika je odlicna, slabije/jace okidanje utice na kolicinu drive-a.
Za neke blues svirke ili stariji R'N'R (pogotovu u trojci) ne treba nikakva pedala.
Sto se mana tice, ima malo manje definisan bas i nije za dz dz. Snaga je ~32w, pa u glasnom bendu sa 2 gitare zna da zafali clean-a, mada generalno tad je vec bend preglasan...
Primetio sam i da je pojacalo vrlo osetljivo, recimo los kabl, tone suck pedala, losa struja, sve se cuje.
Scumback-ovi zvuce odlicno, imaju tu boju starih Celestiona, ne znam kako bih preciznije opisao, ali kad cujete prepoznate taj classic vintage zvuk LP/Marshall/Celestion.
Riknuo mi je pre amp koji sam koristio da prikljucim mic na comp, pa ne mogu sad da snimim, ali ko je raspolozen moze doci malo ranije na svirku da proba, Novi Sad...