Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rax13
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Rax13 » 25 Dec 2012, 13:22

Vox ToneLab ST... Mislio sam da nikada necu reci ovako nesto za procesor, ali ZLO! Tonovi bruka, topao zvuk, skoro svaki amp model zvuci dobro, efekti super... Ja prezadovoljan, jos sam snizenje uhvatio. :D Preseti jos da se doteraju, doduse i ovi fabricki su super i bog da me vidi :D
Za svirke dusu dalo. Spakujes u kutiju, gitaru u torbu, 2 kabla i milina... :D
Image

Margos

Post by Margos » 25 Dec 2012, 14:36

Oldican.Imao sam ga i ja,doduse na kratko posto sam resio da predjem na pedale.Probaj ga direktno u razglas,ima pozadi prekidac pa mozes da biras,odlicno se cuje

Hillybilly

Post by Hillybilly » 25 Dec 2012, 23:07

Evo i slika. Cenim da ce mu trebati nove zice i sredjivanje potova... Skupe bre zice za bass, kukuuuu... :ziveli:

Image

Image

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 26 Dec 2012, 00:31

moracu na odvikavanje od fuzza...

Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Dec 2012, 00:35

:D
:ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Dec 2012, 00:42

Stigo shoegayser? :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Dec 2012, 00:51

Image

Image

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Dec 2012, 00:54

Telcu zameni masku u crnu i odalji gitare od radijatora! Inace perfektna slika svaka! :-) :ziveli:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Dec 2012, 00:54

:1:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 26 Dec 2012, 01:01

Image

+lol @ kesa-torba™

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 26 Dec 2012, 01:18

Cortex wrote::D
Kill surf city wrote:Stigo shoegayser? :ziveli:
Stigao warp speedom...prvi utisak:cepanje atoma na kriske :lol: pitam se kako ce zvucati kad se odshrafim... :hide:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Dec 2012, 01:21

Kill surf city wrote:Image

+lol @ kesa-torba™
Verovao ili ne unutra je shivatja mashina lol. A very long story...

josh dve pedale su sa donje strane boarda i ne vide se. Uz to zavrshavam Klon Centaur a posle toga mega jumbo superfuzz. Ako Z treba da se lechi trebam i ja :grummel_2:

Go big or go home. :nixweiss:

nemirkv

Post by nemirkv » 26 Dec 2012, 01:46

Prvo da kazem wau, svaka cast, imas vise pedala nego sto cu verovatno skupiti za 3 zivota! :)

A sad pitanje - normalno da kada sviras kuci i zezas se nagazis svaku pedalicu pomalo, zezas se sa podesavanjima i slicno... Ali, u situacijama sa bendom, ako te za pocetak ne mrzi da poneses vecinu ovih cuda, koliko realno pedala koristis i koliko cesto menajs kombinacije? Pitam jer me interesuje da li se desava da celu svirku prodjes sa po, lupam, 3 proverene kombinacije? I ako da, koliko uopste pedala nosis i da li cesto menjas konfiguraciju pedalboard-a?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 26 Dec 2012, 07:58

nemirkv wrote:Prvo da kazem wau, svaka cast, imas vise pedala nego sto cu verovatno skupiti za 3 zivota! :)

A sad pitanje - normalno da kada sviras kuci i zezas se nagazis svaku pedalicu pomalo, zezas se sa podesavanjima i slicno... Ali, u situacijama sa bendom, ako te za pocetak ne mrzi da poneses vecinu ovih cuda, koliko realno pedala koristis i koliko cesto menajs kombinacije? Pitam jer me interesuje da li se desava da celu svirku prodjes sa po, lupam, 3 proverene kombinacije? I ako da, koliko uopste pedala nosis i da li cesto menjas konfiguraciju pedalboard-a?
Spoiler:
U moju odbranu vecinu sam ja napravio ili neki drugari :hide:

Ovaj board kao shto ga vidish ovde, to i wah nosim na probe. Kad zavrshim board, a ostalo je malo za srediti i zameniti, predstavicu ga valjano sa objashnjenjima. Recimo da sa ovim boardom ovako kako ga vidish imam dve odvojene linije koje dele neke efekte, a na probama sviram stereo, pa u refrenima i jachim delovima ubacujem i orkestracije preko harmonizer procesora koji se nalazi ispod boarda tj za njega je zashrafljen a na toj liniji su i Lel ruski paramteric eq kao i Cave Dweller delay [ono sa ogromnim knobom na levoj strani boarda]. Zajednichke pedale za obe linije su Vox autowah i Octa-Squeeze [octavia i orange squeezer u istom kucishtu jel].
Ovaj setup koristim vec mesecima i sve biva korisceno, naravno oktaviju palim za sad u samo jednoj pesmi npr, ali te momente tamo ne bih menjao ni za shta tako da nema shanse da je skinem sa board-a plus mi je to mozhda omiljena pedala, npr. Uni-vibe koristim malo vishe, nezgrapan je i ima zasebno napajanje but what the hell, ista pricha, ne mogu da se odreknem tog zvuka. Pazi, ja ne sviram u onom mozhda standardnom maniru heavenly cleans i onda cap na jednu pedalu i od jednom je to Mesa ili jcm800. Ja koristim stackovanje pedala, najchesce Ts808/SD9 u Fulltone 69 klon/ili Centaur koga gradim za tu namenu pa posle eventualno u neki booster mada za sad to ne koristim. Squeeze deo ove zlatne pedale koja ide pre toga mi koristi kao gain boost, predivno nagoji i drajvove i fuzzeve i zaista uchini ekvilajzaciono da iskochish u nekom solo delu ili nekoj melodijskoj liniji koja zahteva ogroman sustain. Sve izmedju, od clean-a preko crunch-a do heaviness-a dobijam volume knob-om na gitari. Tako mi je nekako mnogo prirodnije, istina, to je pain in the ass kad idesh po studijima jer to zvuchi kao kjurac kad se ubodesh u neko tranzistorsko sranje od 200W ali trudim se da ne mislim na to vec da preguram probu produktivno i da bar uzhivam u modulacionim efektima :)
69 mi radi sjajno posle svake prljavshtine jer posvetli cleanup sound i uchini ga shirim, npr ti ako ochistish tube screamer dobijesh tupav ton chak i sa treble bleed kolom instaliranim na gitari, medjutim kad su ukljucheni u isto vreme i TS i 69 pri chemu je 69 verovatno na nekim mild podeshavanjima, onda se sound mnogo lepshe i bistrije ochisti volume knobom a i dalje je 100% tube screamer sound ili ajde 95%. SD-9 radi josh bolje sve to.
Modulacioni efekti su mi svi u jednom loop-u, sem univibe-a, pa ih jednim pritiskom na switch [ovaj dole levo mali] ubacujem i izbacujem iz signala.
You gotta have a tuner.
I guess that's it. For now.

Opet, najsrecniji bih bio kada bih mogao da koristim samo fuzz face, delay, wah, octaviju i phaser/univibe. Nazhalost, muzika koju trenutno sviram sa bendom ne mozhe se izvesti sa ovim pedalama. Za mene ne postoji veca sreca od fuzz face-a i njegove interakcije sa single coil magnetima ali avaj. Tek treba da se upustim u neki bend gde bih mogao to da koristim i to bash prizheljkujem vec neko vreme. :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 26 Dec 2012, 08:58

E Marko, Marko, sećam se kad si zakoračio na ovaj forum ni gitaru nisi imo... :hide: :)

Post Reply