Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 ICON

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Haralampije

Re: Squier Classic Vibe Stratocaster® ‘60s VS Vintage®V6 I

Post by Haralampije » 26 Aug 2012, 22:58

Ako u sred Frankfurta,Londona i Njujorka nece da se cimaju,sto ce neko iz neke selendre zvane Beograd.

Ima fabricki setup,univarzalan,ne mogu svakom eda ugadjaju i po njihovoj volji da setuju,ocenis svirljivost i potencijal,ako valja valja,ako ne trazis drugu i tako dok ne nadjes svoju buducu.Ionako svoj setap uradim koji meni odgovara a ne fabricki.

Svi ti koji rade tamo i oni rade za bedu tako da nije do toga...nego gitara mora da bude u najblizem stanju u kakvom je kada su je otpakovali.ako je bas drasticno nesto to se dotera,ako je rastimovana,dostimuje se i to je to.

fattwang

Post by fattwang » 27 Aug 2012, 00:05

Najgore je što skupe gitare dugo čekaju kupca i pri tome im se žice ekremno ubajate.

Aleksej79ns

Post by Aleksej79ns » 27 Aug 2012, 01:56

MA da, i ja sam radim svoj setap, naravno, ali kada pljusnem gomilu para ne bih da dodjem kuci i otkrijem da akcija ne moze dovoljno nisko da se namesti...

neki

Post by neki » 28 Aug 2012, 18:49

Aleksej79ns wrote:MA da, i ja sam radim svoj setap, naravno, ali kada pljusnem gomilu para ne bih da dodjem kuci i otkrijem da akcija ne moze dovoljno nisko da se namesti...
ako je vrat iole prav bez takozvanih bampova, sve moze da se namesti.manji je rizik ako gitaru odabira stari vuk nego neiskusni pocetnik ali da sve to unosi dozu frustracije unosi,i kvari malo dozivljaj.uglavnom mora da se uradi fret leveling da bi gitara prodisala a onda dolazi na red lagano fino stelovanje akcije.i to je deo hobija.

Duksey

Post by Duksey » 07 Jan 2013, 13:36

Da ne bih zapocinjao novu temu pitacu ovde,
Da li je neko na kraju uporedio Squier sa Vintage-om ili Vintage sa Epiphone-om, sta mislite, gde su jedni bolji od drugih i obrnuto?
Mene konkretno interesuje
squier classic vibe strat
epiphone lp standard
Vintage V100BB (les pol)
Vintage V6MRBK (strat)
i jos neki na tu temu, uglavnom les pol ili strat

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jan 2013, 14:41

Iz ove perspektive, nakon vishe meseci posedovanja CV 60s gitare mogu ti reci da je gitara odlichna. Magneti su odlichni, a izrada je sasvim na mestu za te pare. I bolja. Ne treba trazhiti dalje.
Mana je drvo korisceno i zato to nije vrlo ozbiljna gitara, ali svakako upotrebljiva za bilo shta, ali ako bih neshto izneo kao manu to je drvo, prosto je malkice mutavo i imam manji osecaj interakcije sa gitarom iz tog razloga. NApominjem da je ovo striktno lichno mishljenje i da ga treba uzeti sa rezervom.
Vintage ekvivalent V6 je takodje jako dobar, ali mislim da su magneti u Skvajeru bolji.
Nemoj da propustish da probash i Epiphone Les Paul Custom model, ne znam tachno koji, chlan foruma Duane ako ovo prochita neka kazhe jer ga poseduje, ja sam to slushao uzhivo, na svirci, i to zvuchi odlichno. Odlichna gitara iako je od novijih Epiphone-a a i izgleda opasno, bash era correct rekao bih.

nebojsak

Post by nebojsak » 07 Jan 2013, 15:17

Meni je realno taj tvoj CV bolji od tvog Fender telca, ono malo što sam ih svirnuo. I osećaj pod rukom i saund™.

edit: doduše, mogoče je da je zbog samog lite ash karaktera telca, jednostavno mi je previše tanko und praskavo, fali mu dupea.

Duksey

Post by Duksey » 07 Jan 2013, 16:02

Svaka informacija mi je dobrodosla, hvala.
Probacu custom, ali mi je malo out of reach. Treba probati i tele classic vibe custom, dobro zvuci na netu :)
Imam gitaru sa wilkinsom magnetima, sto je slucaj sa V6. Sta znam, ok su. Kao squier standard. Sad, nadam se da ugradjuju malo bolje wilkinsone u ovaj vintage... Pa, kao, CV tele prave od pine-a (sta god to bilo) od cega se vise ne prave fenderi, mozda je zbog toga.

Duksey

Post by Duksey » 13 Jan 2013, 20:32

Opet, da ne otvaram novu temu, ima vec jedna ali je davno napustena.
Sta mislite o Ibanezovoj Artcore seriji, ja inace volim poluakusticne. Ima par polovnjaka pa bih mozda uzeo neki umesto squiera.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 15 Jan 2013, 08:29

Ja sam imao čitavih 6-7 godina AK85DVD, odlično me je služila, svirao sam blues u kvartetu, problem je u kobilici koja ne dopušta pojedinačan setup žica a i nije fiksirana za telo.
Međutim, meni je to štimovalo, obično sam koristio Gibson BB KIng signature i to je držalo...Drugi problem je hollow-body, znači nije semi-hollow, što znači da je gitara potuno šuplja, dakle još kako prima zvuk spolja, vibrira, nemoguće je dodati gas bez problema. Naravno da može gitarista da se izvežba da to bude prednost a ne mana.
Na ovom snimku možeš čuti kako se mučim da umirim gitaru.

Post Reply