Najbolja Stratocaster "kopija"?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Najbolja Stratocaster "kopija"?

Post by Rocket Roll » 04 May 2008, 23:14

Squier modeli kojih ima kod nas se dele na Squier Affinity (koji je stvarno bazičan model - dolazi u onim "gitar-paketima"), Squier Bullet (Aria-klasa) i Squier Standard (vrlodobarčetiriplus, ali košta previše - oko 300 evra).

Ko ima 300 evra a hoće Strata, nek pogleda Yamahe u tom cenovnom rangu, neće se pokajati. Totalno gigabilne stvari.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 04 May 2008, 23:25

@vbraca
E lepo, ima da se iscimam dok ne nadjem neku drecavo roze bas gitaru, ismirglacu joj ime na headstock-u i umesto toga cu napisati "ja sam peder", takodje cu joj ugraditi sve najbolje, pocev od magneta, a onda cu da ti je poklonim i da se smejem dok te budem gledao kako je sviras :mrgreen:

@sirac-sunka
Pojedine Arije iz stg serije mogu da dodju u obzir, ali mislim da je najbolja ova Yamaha koju je Rocket preporucio, mada nije mi jasno zasto ti smeta HSS konfiguracija.

@Fruch
Pre bih ti preporucio Yamahu ili Ariju, nego Squiera, ali opet, sve zavisi, mogu da se "provuku" i jako dobre gitare medju Squier-ima... samo kada budes kupovao probaj sto vise gitara istog modela, znaju da odskacu.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 04 May 2008, 23:33

Chord-Master wrote:@vbraca
E lepo, ima da se iscimam dok ne nadjem neku drecavo roze bas gitaru, ismirglacu joj ime na headstock-u i umesto toga cu napisati "ja sam peder", takodje cu joj ugraditi sve najbolje, pocev od magneta, a onda cu da ti je poklonim i da se smejem dok te budem gledao kako je sviras :mrgreen:
I wanna watch too!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

hehe :lol:

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 04 May 2008, 23:39

Slozio bih se u potpunosti sa preporukama starijih kolega i jos bih ti samo preporucio da pogledas i Vintage kopije Strata u Music Media Centru adresa ti je
Knez Danilova 39.Moj drug je kupio jednu (model Vintage V6 =22 130 dinara) i veoma je zadovoljan.Imas i nesto skpulji Icon model koje sam i sam probao i mogu reci da su skroz Ok.U principu najvaznije je probati sto vise modela i odabrati najbolji model tj. ono sto tebi odgovara...

Fruch

Post by Fruch » 04 May 2008, 23:45

Kako Arijeveve gitare mogu da bude bolje od Squierovih kada su skoro tri puta jeftinije???
Mislio sam da su Arijeve u rangu onih Behringerovih, a te su zaista lose izrade.

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 05 May 2008, 00:15

Kako Arijeveve gitare mogu da bude bolje od Squierovih kada su skoro tri puta jeftinije???
Mislio sam da su Arijeve u rangu onih Behringerovih, a te su zaista lose izrade.
Pa te Arije su bolje od Squire Affinity i Bullet modela koji su ipod 200 evra (trebalo bi..).Sto se tice standard modela tu se vec moze probrati i pokoji dobar komad (kao sto je vec receno).Nazalost njihova cena u Srbiji je bas naduvana (za te pare 270 evra ja sam sebi u Pragu uzeo de luxe seriju od squiera i zadovoljan sam).
Zbog toga ti svi i preporucju Yamahu /Ariju jer je njihov odnos kvalitet/cena skroz Ok, a verovatno je i kvalitet ujednaceniji (kod squiera npr. dva modela u radnji iz iste serije mogu totalno razlicito da zvuce).Valjda sam ti nesto pomogao...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 May 2008, 00:19

Nisu Arijeveve gitare nego Aria gitare (može i Arijine gitare, ali je malo rogobatno), a drugo - otiđi pa ih pogledaj... Možemo sad da ih jedni drugima opisujemo od srede do petka, ali najbolje (kako glasi načelo mungosa) "idi pa vidi u čemu je stvar".

Critical
PedoBear

Post by Critical » 05 May 2008, 02:33

Rocket Roll wrote:Nisu Arijeveve gitare nego Aria gitare (može i Arijine gitare, ali je malo rogobatno), a drugo - otiđi pa ih pogledaj... Možemo sad da ih jedni drugima opisujemo od srede do petka, ali najbolje (kako glasi načelo mungosa) "idi pa vidi u čemu je stvar".
Ja se izvinjavam na off topicu ,ali ovo je jace od mene :D

Brate JUST FOLLOW THE PATH OF THE MUNOGS!!

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 05 May 2008, 16:04

goodlikesweeper wrote:
Slobodno to uradi, ja cu je svirati... :)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 May 2008, 16:57

vbraca wrote:
goodlikesweeper wrote:
Slobodno to uradi, ja cu je svirati... :)
Ma samo se salim :wink:
Uostalom nije toliko bitno sta se svira, vec kako se svira, al' eto meni je izgled gitare jedna od bitnijih stvari.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Jun 2008, 18:38

Rocket Roll wrote:
sirac-šunka wrote:...od ovih koje sam naveo, koja je najbolja kopija?
Essex (SX), ako bi tri single magneta. Za ono za šta tebi treba, završiće ti posao i još više od toga. Potpuno je gigabilna ("mrtva trka" između nje i Arie).

Konacno smo se ovaj SX strat i ja nasli u istom momentu i na istom mestu, u jednoj ovdasnjoj muzickoj prodavnici kreativnog naziva "Music House". Tu je pored stajao i Squier Bullet Strat.
Primetio sam sledece, finalna izrada ovog SX je vise nego dobra za pare koliko kosta, ali mi se nije dopao komad javora od kojeg je izradjen vrat. Direktnih cvorova nije bilo, ali prema godovima drveta, ovaj komad kao da je izvucen malo ispod gomile cvorova.

Ono sto mi je najvise smetalo jeste oblik i debljina vrata. Predebeo mi je i imam utisak da ne mogu lepo da ga obuhvatim palcem. Ovo cu malo da lupnem, ali koji je to oblik, U,V? Koji oblik je kod Bullet Strata? :D

Za razliku, kod Bullet Strata vrat je mnogo svirljiviji, ali je cela gitara nekako manje ozbiljna, tanacka i dosta laksa.

Cena SX sa pack varijantom, gde ide i neko 10w pojacalce kosta oko 17000din. Bullet Strat je oko 10000.

Da li postoji SX Strat sa drugacijim oblikom vrata?

Imam i jos jedno pitanjce:
Rocket Roll wrote:Squier modeli kojih ima kod nas se dele na Squier Affinity (koji je stvarno bazičan model - dolazi u onim "gitar-paketima"), Squier Bullet (Aria-klasa) i Squier Standard (vrlodobarčetiriplus, ali košta previše - oko 300 evra).
Negde sam u par navrata naisao da je u gradaciji prema kvalitetu Affinity ispred Bulleta? Je l je definitivno ovako kao sto rece Rocket ili...?
Nije da sam sumnjicav, nego samo da proverim. :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Jun 2008, 18:55

sirac-šunka wrote:...koji je to oblik, U,V? Koji oblik je kod Bullet Strata? :D
Essex je "soft V" - cela gitara je urađena u tom "54 Strat" fazonu, a to je "period correct" debljina i oblik vrata. Meni se lično sviđa, tanke vratove uopšte ne mogu da sviram. Međutim, od ruku zavisi - nema svako veličinu šake kao SRV ili Hendriks.

Bullet Strat je, ako se ne varam, "modern C".
sirac-šunka wrote:Da li postoji SX Strat sa drugacijim oblikom vrata?
Vrlo verovatno da, ali kod nas mogu da se nađu samo dve varijante - sa palisanderom na grifplatni i bez - a obe, koliko znam, imaju isti profil vrata.

Inače, divna gitara, divna gitara.

Dreadge

Post by Dreadge » 11 Jun 2008, 01:02

Ako nadjes Fenix gitaru znaces da nisi pogresio! :D jer su one najbolje kopije za male prare! Made in Japan!!!

Djole_BB
MF veteran

Post by Djole_BB » 11 Jun 2008, 21:17

vbraca wrote:
Fruch wrote:Lepse su mi Squier od Yamahinih....
Zar je lepota vazna?
Meni sada da neko ponudi neku super gitaru za smesne pare(a da na njoj pise <<Ja sam peder>>, i da je roze boje, ja bih je kupio i svirao...
xaxaxaxa
@chordmaster
imash u mitrosu roze squier sa hello kitty na sredini...eto.....

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 11 Jun 2008, 23:19

Znam, vec sam uzeo u obzir, ali njemu treba bas gitara :mrgreen:

Post Reply