Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi

Post by nemanjavelimirovic » 26 Mar 2013, 03:07

guv'nor wrote:Koliko sam isprobavao desetke nekad, najmekše su mi Rotosound.
Međ' jedanaesticama sam koristio samo EB i Daddario i tu su EB def malo mekše... :nixweiss:
Ernie Ball it is than.... :) :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 26 Mar 2013, 03:11

Pogledaj i DR žice, online chart-ove i sl, oni valjda imaju neke setove sa ekstra slabom tenzijom. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 26 Mar 2013, 09:27

Uzecu ove, pa javljam kakve su za D shtim. Ne bi trebale da budu mutne, bar po komentarima s neta, imaju muda ali su brajt.
Image
Ne mogu ja ipak 11ke, ne samo zbog tenzije nego mi osecaj pod rukom bezveze, predebele su, kao da sviram akustaru, kad treba da zavijem neku od donjih zica osecaj je kao da fizikalishem a ne da sviram djitru nevezano za shtim. Eventualno u C standard bi mozda mi legle 11ke standardne. :mrgreen: Da imam samo jednu gitaru lako bi se navikavao i bildovao prste, ovako nema shanse. Na akustari recimo mi je okej 11 set (11-48) u D standardu, i dugo traju (Martin - preporuka)
:) :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 26 Mar 2013, 22:23

upravo zbog toga koristim uvek 10-52 setove eb je odlican, a ni elixir nije los, normalno bendujes tri donje, a nije labav osecaj na gornjim zicama

nebojsak

Post by nebojsak » 26 Mar 2013, 22:29

majtimika wrote:upravo zbog toga koristim uvek 10-52 setove eb je odlican
плус јеан

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Mar 2013, 00:10

koliko kosta elixir kod nas?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 27 Mar 2013, 00:24

10-52 danlop sabiva, od E do C stima sljaka

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Mar 2013, 00:50

10 48 Heavy Core Sam vrh! Preporuka. Jako dobre zice po svim pitanjima :) :ziveli:

denikarabenc

Post by denikarabenc » 27 Mar 2013, 01:08

Gitaroholicar wrote:Resih da uzmem 10ke, uglavnom sam koristio EB Super Slinky (9ke)

Nije bilo niklovanih EB 10ki u mitrosu, pa uzeh ove stainless steel :?
Image

Stavicu ih ovih dana, pa javljam utiske

Ja sam ove stavio na gitaru pre koji dan, i svidjaju mi se. Po osecaju se ne razlikuju mnogo od standardnih zica, ali imaju malo svetliji, cistiji zvuk nego obicne.
I da, samo E, A, D zice su stainless steel, ostale su obicne, tako da mislim da nema nesto mnogo potrebe brinuti o brzem trosenju pragova.

d-e-x

Post by d-e-x » 27 Mar 2013, 15:51

Kupujem godinama ERNIE BALL SUPER SLINKY devetke. Od prosle godine zamenio sam nekoliko kompleta ali sam primetio da posle desetak dana potamne a vec posle mesec dana postaju nekako rapave i neprijatne pa ih cesce menjam. Cini mi se da su pre nekako duze trajale. Mislio sam da sam kupio lose ili stare zice u Mitrosu pa sam sledeci set kupio kod Marica a zatim i u MixMusic-u i isto se desava. Jel moguce da se kvalitet promenio ili je proslogodisnja tura iz uvoza kompletno losija od onih koje su se uvozile ranijih godina. A cini mi se i da mi pragovi brze stradaju....

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 27 Mar 2013, 15:57

denikarabenc wrote:
Gitaroholicar wrote:Resih da uzmem 10ke, uglavnom sam koristio EB Super Slinky (9ke)

Nije bilo niklovanih EB 10ki u mitrosu, pa uzeh ove stainless steel :?
Image

Stavicu ih ovih dana, pa javljam utiske

Ja sam ove stavio na gitaru pre koji dan, i svidjaju mi se. Po osecaju se ne razlikuju mnogo od standardnih zica, ali imaju malo svetliji, cistiji zvuk nego obicne.
I da, samo E, A, D zice su stainless steel, ostale su obicne, tako da mislim da nema nesto mnogo potrebe brinuti o brzem trosenju pragova.
Moji pragovi su vec istroseni, tako da ne brinem oko toga, svakako ih moram uskoro promenuti. Al ovako sto se tice ovih zica, ok su mi skroz. Na desetke prelazim definitivno, videcu da probam jos neki set, pa cu se kontam zadrzati neko vreme :)

denikarabenc

Post by denikarabenc » 28 Mar 2013, 00:07

Jel neko probao Cobalt? Citao sam da ih ljudi hvale, i hteo da uzmem neki set, ali nisam uspeo da ih nadjem u Novom Sadu.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 31 Mar 2013, 18:31

Doktore, kakva je krajnja računica sa naručivanjem žica sa Strings&Beyond? Koliko kompleta si naručio, po kojoj ceni, i koji su ukupni troškovi, shipping, carina, the whole lot? :)

Unapred zahvalan na odgovoru... :) :ziveli:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Mar 2013, 22:45

Sad videh, lm iskopiraću ti sa mail-a koji je bio ceh...

D'Addario EXL 10 Pack 1 32.99 Select Gauge = EXL115 Jazz Rock Electric Guitar Strings 11-49 - 10 Sets

D'Addario EXL Nickel 2 4.49 Select Gauge = EXL116 Med Top Hvy Round Wound Electric Bottom 11-52

Subtotal 41.97
Coupon discount -5.00
Subtotal 36.97
Shipping 20.95
Total 57.92

12 kompleta, paklo od 10 115-ica i dva 116 za probu. Nisam platio carinu, samo sam podigao u pošti, al je trebalo mesec dana da stigne... Ljuba je skoro kupio Gotoh bridž, mislim da je ceh bio oko 70e sa shippingom i on takođe nije paltio carinu ni pdv, al ja ne bih uzimao nešto mnogo preko 50e...
Btw, žice su mnogo bolje od ovdašnjih, izgledaju svetlije a takav je i ton. Da ne pominjem da je ova varijanta jeftinija, čak i sa 15$ shippinga ::ranting::

Boca76

Post by Boca76 » 01 Apr 2013, 02:37

denikarabenc wrote:Jel neko probao Cobalt? Citao sam da ih ljudi hvale, i hteo da uzmem neki set, ali nisam uspeo da ih nadjem u Novom Sadu.
Ja koristim kobalt par meseci, i mogu reci da su zvucno ubedljivo najbolje zice na trzistu. Masniji i nadrndaniji zvuk se odmah primeti! Po pitanju trajnosti, elixir su zakon. Silujem ih po 6 meseci i one i dalje lepo zvone, jedino sto je kod eliksira malo jaca tenzija, ali opravdavaju cenu. :-) Standardne daddario i ernieball mi propadnu posle 10 dana.

Post Reply