Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
SiskoMarcetic

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by SiskoMarcetic » 09 Dec 2013, 21:36

Hvala Dersu, upravo si me odgovorio od jedne sulude investicije

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Dec 2013, 01:15

If!

Ako je investicija onda je investicija, nijedna nije suluda sem propale (investicije).

Nego kazem, neodijum ovo ono, ali nece ljudi, oce vintidj. :bambi:

Image

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Dec 2013, 01:16

Singlitj:

Image

doksas

Post by doksas » 10 Dec 2013, 02:50

Sta je to Bog te??

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 10 Dec 2013, 03:40

Pa imas tu ozgore link.

Perce

Post by Perce » 13 Dec 2013, 22:32

Evo jedno taze Tele:
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 14 Dec 2013, 10:08

Uuuu lepo lepo. :) :ziveli:

Vidim da ga je radio Rasa iz Rumenke... Ako nije problem, napisi malo detaljnije sta kako, specifikacije, materijali, struja, konstrukcija itd... :)

Perce

Post by Perce » 14 Dec 2013, 15:12

Jeste, Rasa je pravio.
Uglavnom, telo je javor sa flame maple furnirom, vrat je od mahabonija, bolt on, binding, rosewood, medium jumbo pragovi, 9,5 radius, C shape neck. Civije su vintage Wilkinson (rade posao prilicno dobro) bridge je Wilkison takodje.Fenderov komplet potova i 3way switch i na kraju, Wilkinsonovi humovi :) Uzeh njih da probam kako rade. Rade lepo, pogotovo kada se uzme u obzir koliko su kostali. Kao sto mozes videti, sa slike, zaobisli smo standardnu fenderovu plocicu (tako sam hteo na stratu, a tako je i ovde) i jack smo izmestili. Ono sto se ne vidi sa slike jeste da se stelovanje vrata vrsi na poziciji kod neck magneta. EsteCki glava izleda lepse ali je gnjavaza skidanja vrata zbog stelovanja sipke, neizbezna (jbg, sto ne platis na mostu, platices na cupriji). E sad, zamisljen je bio jedan uprade tj da uzmem hromirano prstenje za humove (ili u nekoj aged white boji). U prvom slucaju, pasovalo bi na boju hardvera a u drugom na boju bindinga. I narucio sam prstenej sa Ebay-a ali sam bio dovoljno velik seljak da zanemarim cinjenicu da su ovi za archtop djitru :hide: Da sam u srbiji, nebi bio problem naci nekog da izravna bazu, amogao bih to i sam, medjutim ovde u Norge, lakse naruciti druge sa ebay-a.
Sve u svemu, zadovoljan sam kako gitara radi i koliko je udobna.
Image

Evo jos jedan lep neck trough mahagony telac.

Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Dec 2013, 03:39

Super, drago mi je da si zadovoljan. :)

A ovog levorukog telca sam video kod Nese u Mixu, znam da je radjena za njega, pricali smo o toj gitari dok je jos bila u izradi. Tad kad sam je video u radnji nazalost nisam imao vremena da se zadrzavam da je probam, ali cuo sam Nesu da je svira i zvuci super. A i on naravno zna sta radi, podrazumeva se. :D

komil

Post by komil » 17 Dec 2013, 15:17

Baba Slim wrote:Super, drago mi je da si zadovoljan. :)

A ovog levorukog telca sam video kod Nese u Mixu, znam da je radjena za njega, pricali smo o toj gitari dok je jos bila u izradi. Tad kad sam je video u radnji nazalost nisam imao vremena da se zadrzavam da je probam, ali cuo sam Nesu da je svira i zvuci super. A i on naravno zna sta radi, podrazumeva se. :D
Isto sam video kod Neše iz Mixa i video ga kako svira, zvuči super.

Ontopic, Nachocaster (ima jedan u Bgd):

(Spoiler: oko 8. minuta čuje se kako radi na suvo, čovek peva i svira uz nju kao uz akustičnu :shock: )

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 20 Dec 2013, 18:45

Iiiiiiiii...... Evo ga konacno - test Tomisic Telecastera #007 a.k.a. Telebaba II. :D :metal:

Snimano kod Nemanje Velimirovica, na mom PRS SE 20 pojacalu sa 1x12 kabinetom (unutra je Celestion G12H30). Sviranje nije bas inspirativno, i vise sam isao na to da pokazem opseg gaina na pojacalu, kroz sve zive pozicije na gitari, uz koriscenje volume pota. Pedala samo dilej u FX loop-u...

:ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Dec 2013, 19:07

Odlično zvuči gitaraa i pojačalo, baš mi se sviđa prljavština na pojačalo, posebno na tim nekim srednjim (malo ispod) podešavanjima, deluje kao uživancija da se svire :)
Da li ti i dalje teraš onaj fazon da je pojačalo skroz čisto, pa onda pedale, ili si promenio taktiku?
Bilo bi šteta za ovakvo pojačalo da se svira na klinu :D

Aca 17

Post by Aca 17 » 20 Dec 2013, 22:51

Evo da se i ja malo uključim na ovu temu. Zanima me da li je neko svirao telekaster G&L Asat Clasic ili neki drugi model G&L telekaster gitara i kakvi su utisci. Čuo sam da su napravili telekaster gitaru za oko 500evra sa izuzetno dobrim i svestranim magnetom na Bridge-u

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 21 Dec 2013, 20:06

Guitar_thrill wrote:Odlično zvuči gitaraa i pojačalo, baš mi se sviđa prljavština na pojačalo, posebno na tim nekim srednjim (malo ispod) podešavanjima, deluje kao uživancija da se svire :)
Drago mi je da ti se svidja, i u pravu si - jeste uzivancija. :)
Guitar_thrill wrote:Da li ti i dalje teraš onaj fazon da je pojačalo skroz čisto, pa onda pedale, ili si promenio taktiku?
Bilo bi šteta za ovakvo pojačalo da se svira na klinu :D
Klin kanal drzim poprilicno cist, s tim sto ispred pojacala stoji vezan Xotic RC Boster klon, kojim prljam klin kanal i dodajem gain na drive kanal kad se na njega prebaci. I da, glavni drajv vucem sa pojacala, to je nekako i bila poenta zamisli prelaska na dvokanalnu glavu - ovo ostalo ispred i u FX loopu je sminka...

Sto se klipa tice, radi laksga kapiranja - kad svetli plava LED onda je klin kanal, sa menjanjem gaina (jedini pot koji sam cackao), i crvena LED je za drive kanal (i tu sam samo pojacavao gain kako je test odmicao)...

mateuspoz

Post by mateuspoz » 26 Dec 2013, 17:20

Ovo je tele twang sound!
Od svojih telecatera to trazim!

Post Reply