Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
nakon ovoga me prosto sramota sto imam ibaneza...yeah, 9 zica

А закај па не? Жичани инструменти су увек имали што је више могуће жица, и безмало да до стандардизације класичне гитаре какву данас познајемо није постојало апсолутно никакво правило око тога колико жица ће да има гитара, односно било који њен претходник. Мени је ово сасвим логичан пут. Само је лакше удесити наставни план и програм када си заковао стандарде за инструменте. Инструменти по мери корисника су по мени природни наставак процеса који је прекинут од када је неко решио да детаљно разграна систем музичког образовања.
- tommytigh77
Kristijan wrote:Само је лакше удесити наставни план и програм када си заковао стандарде за инструменте.

Lako je učiti nekoga klavir ili violinu, gde sistem za učenje tih instrumenata postoji već 3+ vekova. Gitara je, s druge strane, relativno mlad instrument, pogotovo što se solo tretmana tiče, tako da je tu poprilično ''divlje polje'', što se tiče ''ispravne'' tehnike i tretmana instrumenta. Uzevši sve to u obzir, najmanje su mi jasni ovi likovi koji sviraju ove električne harfe sa po 8, 9, X žica... Mislim, meni je (a mislim i većini kolega) dovoljno komplikovano i sa 6 žica.

Sad cekam da vidim gitaru sa 10 zica. Dokle ide to? Ljudi ceo zivot sviraju pa ne nauce ni sa 6 a ne sa 9 

malo su vam rezoni neako weird, ko zna sa 6 zna i sa 10, jedino ako to nije neka zavera, protivu serbskoga naroda... ko zna
капирам да се више ради о будућем претеривању нових бендова са истима.
Колико знам Еџајл фирма већ 2 године производи серијски деветожичане гитаре.

Lita Ford brate

ovaj zvuci ko da pobjedjuje kraljicu.Stalker wrote:![]()
- mislim_stvarno
ovo prvo je foraVoid wrote:капирам да се више ради о будућем претеривању нових бендова са истима.

Meni nije bas najjasnije zasto za 8. i 9. zicu dodaju samo bottom end, ne znam da li je neko dodao (i da li je to izvodljivo) jos jednu tanku zicu (pa neka i malo downtune-uje...)
ако ме сећање добро служи Расти Кули свира седможичану гитару са додатном танком жицом, тј. подешена је као шестожичана са танком седмом жицом.
Ja mislim da mu je sedmozicana standardna, sa debelom dodatom, a da je na osmozicanoj dodao jos jednu tanku. 

U uputstvu koje se dobijalo uz Ibanez UV7 MC je opisano dodavanji i debele H žice i tanke a sa sve nekim akordima i skalama. Onako ravnopravno. Ne znam da li zbog toga što su bendovi poželeli da grme basovima ali dodavanje tanke je otišlo u zaborav
To znači da jedna sedmožilna nije dovoljna, treba dve da imaš sve 

- Guitar_thrill
- MF veteran

S tim što sam pre za varijantu glava + 2x12 kombo, ali me mrzelo da tražim sliku

Malopre ih otpravih sa servisa, a rado bih zadrzao

U ovaj lpj sam se zaljubio

U ovaj lpj sam se zaljubio