Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
zen

Re: Oprema Koju Imate

Post by zen » 23 Mar 2014, 19:14

Taze
Image

nenadg

Post by nenadg » 27 Mar 2014, 18:40

Хтео сам, илустрације ради, да поставим кратки видео како звучи Фендер Супер Соник у комбинацији са хамбакерима / сингл коил магнетима, али нисам могао да нађем онај стари пост о Фендер појачалима, па зато постављам овде.

По мени, прво Фендер појачало са озбиљном дисторзијом.

http://www.youtube.com/watch?v=LSHXfYhy ... e=youtu.be

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 30 Mar 2014, 19:58

Skoro sam u nekoj kombinaciji dosao u posed ovog nekog Apollo SG-a, sa namerom da ga prodam dalje. E sad...neko vreme vec samo ponude za neke zamene i tako to, shto mi i nije previshe interesantno. Usput sam snimio i test. Posto se zaista ne razumem u hambaker zvuk gitara, reko' da je postavim ovde, pa da cujem neko misljenje, jel ovo okej zvuci ili ne? Meni je gotivno, pa posto izgleda tesko da ce se prodati cak ni za 120e, kontam da je sredim za sebe (treba nivelisati pragove malo i eventualno nove civije, mada nije strashno ni sa ovim koje su fabricki)... Kotira okej, zvuci okej, vrat je prav...bemliga. :nixweiss:
Daklem:

Kako Vam zvuci ovo Korejsko cudo? ostaviti djitar ili ne? :mrgreen: :ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 30 Mar 2014, 20:26

Ја сам имао њихову копију 335, исто варијанта са лепљеним вратом (имају оба модела и са шрафљеним вратом). Ако изузмемо да то уопште није гитара за мене, ја сам сматрао да је то један изузетно фино скоцкан инструмент. Лепо урађена гитара, детаљи удешени с пажњом, све функционише сасвим како треба. Када сам пре много година тезгарио у електричним бендовима углавном сам свирао нешто на фазон 335, па сам онда доста година касније по аутоматизму набавио гитару сличног фазона. Како је електрина тезга подразумевала свашта од џеза до рокачине, таква гитара је била паметан избор, али за ово што данас свирам од моје музике - то једноставно није гитара за мене. Данас сам стриктно акустичар када је тезга у питању, и мени овакав фазон гитаре не шљака, више ми одговарају синглови и дуга скала кад је електрична гитара у питању. Ово ти све пишем да ти што детаљније објасним да нисам нашао никакву озбиљну замерку тој гитари - сјајно шљака за оно за шта је прављена. И исти утисак имам када је ова твоја гитара у питању, мада је нисам свирао, али знајући како шљака релативно сличан инструмент истог произвођача, и на основу снимка... Тако да мислим да није штета да је задржиш, посебно ако не можеш ни за тако ситне паре да је удомиш.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 30 Mar 2014, 20:51

Meni ovo zvuci i vise nego ok. Obzirom da nemas gitaru sa hamovima, mozda ne bi bilo lose ostaviti je, barem do momenta kad se ukaze prilika da je prodas za kes.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 30 Mar 2014, 21:56

Baba Slim wrote:Meni ovo zvuci i vise nego ok. Obzirom da nemas gitaru sa hamovima, mozda ne bi bilo lose ostaviti je, barem do momenta kad se ukaze prilika da je prodas za kes.
:1:

Podseca me na Phill X-a zvuk... Verovatno zbog AC30, a i svirao je on dosta SG-ova. Sve u svemu bolje ostaviti nego prodati za 120e ili eventualno neka trampa...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 31 Mar 2014, 03:49

Jos sam se malo pozabavio sa sg-jem, spustio sam mu setap na optimalnih 1,5 na bass strani i 1,4 ili 1,3 na tankim zicama. Morao sam malko da usechem nut jer je u Koreji/Kini (skidao sam civije i magnete, svuda pishe Korea, :nixweiss:) neko to stavio na g h i e zicu da bude kao na e a i d, shto je svakako davalo vecu tenziju, sad je fino za sviranje, mozda po koji fret buzz, ali ne toliko da se cuje na pojacalu vec ovako (mada i to me iritira :mrgreen: ), a i to se da srediti kod nekoga ko ima radijus shmirglu. Solidna gitarica, probacu je u petak na svirci pa javljam utiske. Zasad onda nek ostane... :) :ziveli:

Image

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 31 Mar 2014, 22:12

Deluje bas lepo i fino. :>

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 31 Mar 2014, 22:22

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 01 Apr 2014, 00:56

@nemanjavelimirovic

Imam već preko 10 godina Apollo Les Paul kopiju, i prezadovoljan sam kako radi (kao i mnogi koji su je čuli i probali) ; nema šanse da bih je otudjio za te pare :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 01 Apr 2014, 01:25

Reckoner78 wrote:@nemanjavelimirovic

Imam već preko 10 godina Apollo Les Paul kopiju, i prezadovoljan sam kako radi (kao i mnogi koji su je čuli i probali) ; nema šanse da bih je otudjio za te pare :ziveli:
Kul! :-) :ziveli:

Historik
MF veteran

Post by Historik » 01 Apr 2014, 17:11

+1 za Apollo
Moj brat ima lefhanded verziju Apollo Stratocastera. Kupljena je u Maricu pre 10 godina, i danas sljaka. Kada je uradjen setup na gitari (malo spustena akcija i podesena visina magneta) gitara je prodisala, zvuci bolje nego pola Squiera i slicnih gitara koje sam cuo u zivotu, a svakako znacajno iznad svog cenovnog ranga. Jedino sto je menjano na gitari bio je jack, jer se posle par godina akanja po probama i svirkama pokvario. Stvarno dobra low-budget firma, ja sam svojevremeno probavao njihovu kopiju 335, super je zvucala.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Apr 2014, 21:39

Ode AVRI Jaguar II. :( :D

Dobio sam super dil..Univox Hi Flier 3 sa apgrejdovanim magnetima, MINT, 1974to godishte, jako malo svirana, uzeo od kolekcionara koji je kupio od kolekcionara plus kofer za nju i super doplatu. Jaguara sam prodao jer sam skapirao da ga ne iznosim iz gajbe i kad sam ga izneo na jedan konc, tripovao sam se oko njega ko da je od zlata :roll: :oops: . Jbg, nisam jos na stadijumu za da imam skupe gitare, a i kad budem, necu uzimati te vintage jaguare, samo sa modernijim aspektima. Prvo...7,25 radijus..nikad vishe, to me jako nerviralo na jagu. Zvuk je divan, ali nije za sve, mnogo bolji i korisniji sound ima recimo Jazzmaster u to sam siguran. Drugo, neck magnet i bridge nisu najbolje izbalansirani tj bridz ima predivan surf vrishteci sound, a necku fali malo bistrine da kad se podesi za bridz da proradi. To sam bio kompenzovao tako shto sam uvek sa neck magnetom palio filter (samo izrotiram dva za jedan prekidach i to je to) i onaj gornji polozaj je beskorisan za mene a na svirci sam slucajno dvaputa ga prebacio i nestao u miksu. Najbitniji razlog ustvari je lova...koje je sve manje :grummel_2: , a treba mi vrlo skoro novi auto i imamo uskoro troskova oko benda (izdavanje, hi budget spot), a to mi je bitnije no da imam USA Jag. Ovaj univox ispod je predivna gitara sa jako cudnom skalom, nasao sam podatak da je 24,5 tj negde izmedju gibsona i jaguara...I stvarno je vishe feel kao da je pravi short scale, a cini mi se da ima malko vishe tenzije, shto je u slucaju ove gitre pozeljno. Tanka i lagana gitara, cisto rade ovi magneti na klinu (Seymour Duncan 59 sh1 i pripadajuci pandan u necku, ne znam koji je tacno, mrzelo me da skidam njega). Na drajvu ubi, a sustejna mnogo vishe nego na jaguaru. String tree-evi su mu bili shit, pa sam ih izbegao jer su bespotrebni na 3+3 glavi, tremolo je slican jaguarovom i ne rastimava djitru. Na suvo je jako glasna, valjda zato shto je tanka, a ako mi se ne svidi na svirci slucajno, imam i varijantu da je vratim ( i lovu) i da dobijem nazad jaguara, tako da...win win kontam da je situacija. Javljam posle petka jel ostaje, ali zasad mi se jako svidja univox. :) :ziveli:

Evo i po koja fotka:
ImageImageImage
I porodichna (samo shto ce cim neko da normalne pare, ujko SG da ide posto mi ne treba).
Image
U ovoj slici, izbaciti SG-a i ubaciti, nadam se ove godine, Tomishic jazzmaster /telecaster sa floating tremolom i naravno short scale i to je to dok ne prsnem ponovo. :mrgreen: :ziveli:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 02 Apr 2014, 22:00

Nemanja svaka cast. :ziveli: :D

hipihill

Post by hipihill » 03 Apr 2014, 10:48

nemanjavelimirovic wrote:Prvo...7,25 radijus..nikad vishe, to me jako nerviralo na jagu.
A razlog?

Post Reply