Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
fattwang

Re: Oprema Koju Nemate

Post by fattwang » 07 Apr 2014, 06:59

nemanjavelimirovic u zemlji SG-a :D

P.S. Pojačalo je :homer:

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 14 Apr 2014, 21:48

:mrgreen:

Image

Void
kulen zmija

Post by Void » 15 Apr 2014, 00:43

не бих је свиро ни твојим рукама боктемазо :O.o:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Apr 2014, 02:02

Uncle Moe wrote::mrgreen:

Image
Do jaja. :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 15 Apr 2014, 03:02

Jbt, ovi Jazzmasteri su mnogo interesantne gitare. Uvek sam kontao da je to neki instrument za one koji se lože da budu ''posebni'', za neke alt rokere, tripere, šminkere i slično; a onda čujem Landau-a kako razvaljuje svirku uživo na Jazzmasteru, i pritom je ton nebeski (doduše, Landau i nije neko merilo - daš mu letvu, ima da ubija kako zvuči, ali opet). Jazzmaster radi za sve pare. Jedino što me odvraća od takvih gitara, je što sam toliko vremena potrošio dok nisam naučio cake kako se podešava vintage strat, da mi ne pada na pamet da sad nabavljam neku gitaru sa potpuno drugačijim tremolom, i potpuno drugačijim forama i fazonima kako ga namestiti da funkcioniše, i da učim sve iznova. A, ne. Neka, hvala. Bolje neka Jazzmaster ostane ona zanosna komšinica kojoj nikad nisam prišao, nego debela frigidna žena od koje ne znam kako da se razvedem.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Apr 2014, 08:00

Ja se recimo nikad ne bih patio oko strata tj. njegovog tremola - hocu reci, *ebes pos'o ako ti treba milion caka da savladas samo da ti gitara ne bi non-stop ispadala iz stima. :/ Par puta sam probao Nemanjine gitare sa tim Jazzmaster/Jaguar tremolom i jako mi se svidelo kako to radi i kakak je sam osecaj koriscenja tog tipa tremola. Ako mi Majti bude pravio strata (a realno to bi bilo sledece) vec kapiram da bi bio ili sa Jaguarovim tremolom ili sa fiksnim mostom i aukurac™.
Last edited by Baba Slim on 15 Apr 2014, 08:08, edited 1 time in total.

fattwang

Post by fattwang » 15 Apr 2014, 08:03

Jazzmaster me prvo asocira na Elvis Costella

Milanares

Post by Milanares » 15 Apr 2014, 09:31

jazzmasteri smorili.

oboss

Post by oboss » 15 Apr 2014, 10:19

Milanares wrote:jazzmasteri smorili.
:1:

merk

Post by merk » 15 Apr 2014, 12:47

a ja sam bacio oko na ovu i intenzivno "radim" na njoj: michael landau 63 fiesta red
http://www.youtube.com/watch?v=b4MfluEPU4k
http://www.youtube.com/watch?v=E6iGTMgVzt4

Image

... jedino možda malo previše relic, ali ...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Apr 2014, 12:54

Nenade... :D :ziveli: (P90/Jazzmaster stratoliko cudo)
Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 15 Apr 2014, 13:10

3 singla umesto jazzmaster magneta i imamo pricu. :lol: :ziveli:

rock action

Post by rock action » 15 Apr 2014, 13:20

ja stratove nesto ne mirisem ali mi je zato jazzmaster super gitara, taj bigzbi fazon mi je sjajan. secam se par dana posle portishead koncerta na exitu, bio je jedan jazzmaster komad u mitrosu i super je radio. to je jedini komad koji je bio tamo da se ja secam, pojma nemam gde je otisao...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Apr 2014, 15:58

rock action wrote:ja stratove nesto ne mirisem ali mi je zato jazzmaster super gitara, taj bigzbi fazon mi je sjajan. secam se par dana posle portishead koncerta na exitu, bio je jedan jazzmaster komad u mitrosu i super je radio. to je jedini komad koji je bio tamo da se ja secam, pojma nemam gde je otisao...
Stratovi su nekako dosadne gitare, previse ih svi sviraju, mada kako su krenuli hipsteri, i jaguare i jazzmastere ce upropastiti, sad svi sviraju retro opremu, sto je potpuna glupost IMHO.

andrej]

Post by andrej] » 15 Apr 2014, 16:59

Telekaster ipak ostaje najbolja gitara :D

Tremolo na Jag-u i Jazz-u je mnogo bolji nego bilo koji na stratu, ako samo zelite da 'zacinite' sviranje blagim vibratom. Mnogo prijatniji, suptilniji hod, lakse se inkorporira u sviranje. Strat, opet, jedini radi ovo (i ovo mi je jedina stvar koja strat izdvaja od ostalih gitara):

Strat ne uspeva da postigne onaj MBV fazon nikad (nemamo jag/jazz u prostoru, imamo strata, probao 100x, *******).

S druge strane, strat u odnosu na telca, cak i dobro namesten, ostavlja utisak necega rasklimanog, labavog. Ko igracka. A jag i jazz tek, mnogo gore i strata, zaista. Kobila se pomera i zuji ko trafo stanica. Ako prangijate ko nenormalni, ni jedna od pomenutih ne radi posao kao telac. Nekome ne smeta uopste, nekome je to dealbreaker potpuni.

Strat ima super neck magnet, ali mu je bridge prosek, a medjupozicije su mu kinda cheesy (moje misljenje). Naime, iako ponekad korisne, isfuran zvuk skroz, i ne moze nikako da se poredi sa medjupozicijom na jazzmasteru. Koja , je opet, gora nego na telcu - telac ima najbolju (najpuniju, najizbalansiraniju, al opet s karakterom) medjupoziciju by far, od svih gitara koje sam ikad cuo. E, sad, neck na telcu nije nista posebno, gori je od svih nabrojanih. Strat ima najlepsi neck. Ali bridge na telcu (meni) zvuci mnogo bolje nego na bilo kom drugo fenderu, ima vise karaktera, a tone pot ga obuzdava po potrebi. Jazz ima super bridge, meni lepsi od strata.

Postavlja se i pitanje uticaja tela i tremola na zvuk: strat ima neki 'supljikav' zvuk zbog rupe u telu i opruga u njoj (rezonuju), i manji sustain od telca. Slicno je i sa jazzmasterima i jag-ovima, samo sto njima sustain jos i vise strada. E, sad, taj 'supljikav' zvuk Vama moze biti ili dobar ili los, zavisno od preference.

Tako da, mislim da se ovde ne moze nikako napraviti neki objektivan odabir - zavisi sta Vama treba od gitare, sta svirate. Ja sviram telca sa strat neck magnetom, jer mu to ne kvari zvuk medjupozicije (cak suprotno), pa imam korisne sve 3 pozicije. S druge strane, telac je masivna, solidna gitara koja, kad se namesti, nigde ne zuji, nista se ne pomera i to je ono sto trazim od gitare. Cena toga je smanjena ekspresivnost, nemam tremolo, al to je ono sto sam hteo, to je moj odabrani kompromis.

Post Reply