nemanjavelimirovic wrote:
Stratovi su nekako dosadne gitare, previse ih svi sviraju, mada kako su krenuli hipsteri, i jaguare i jazzmastere ce upropastiti.
Meni se cini da je to vec ucinjeno. I jeste smor.
A Jazzmaster je tako predivna lepa gitara. I naziv je do jaja. iksde Zagasovao sam svinjski i nervira me sto su skupe. Bacio sam pogled na par Squiera i ne svidjaju mi se prema nekim youtube recenzijama. Mada jednom sam probao Squier Jazzmaster J Mascis i zvucao mi je ok al' mi se nije svidelo to sto je bila dosta velika gitara, nadam se da nisu svi tako glomazni (ko sto deluju).
nemanjavelimirovic wrote:
Stratovi su nekako dosadne gitare, previse ih svi sviraju, mada kako su krenuli hipsteri, i jaguare i jazzmastere ce upropastiti.
Meni se cini da je to vec ucinjeno. I jeste smor.
A Jazzmaster je tako predivna lepa gitara. I naziv je do jaja. iksde Zagasovao sam svinjski i nervira me sto su skupe. Bacio sam pogled na par Squiera i ne svidjaju mi se prema nekim youtube recenzijama. Mada jednom sam probao Squier Jazzmaster J Mascis i zvucao mi je ok al' mi se nije svidelo to sto je bila dosta velika gitara, nadam se da nisu svi tako glomazni (ko sto deluju).
Jazzmasteri kao i Jaguari su velike gitare. Mozda je za tebe pre Mustang?
I da, man se skvajera...to je vise estetika nego shto su ok gitare.
andrej] wrote:Telekaster ipak ostaje najbolja gitara
To jeste. Nema nikakvih komplikacija, a ako su dobri magneti mozes sa telcem sve svirati.
Jedino shto meni vise ne odgovara ta skala, tj nikad mi i nije odgovarala jer otkako sviram 24" skale, mnogo manje gresim i bolje sviram generalno.
Ma ne svidja mi se nesto mnogo taj Mustang. Gledam ga i teram se da mi se svidi al' ne ide. Vise mi je to, u fazonu, imam sedam gitara i 'aaajde da uzmem i Mustanga.
Mada mozda promenim misljenje ako neki ima mnogo dobar finish. Mozda ako je swirlovan :3
Funkomat wrote:meni mustang uvek izgledao kao gitara za decu.
Apsolutno. Za to i jeste predvidjen. Za ucenje sviranja djitre... Zato meni nije lose da ga imam
Uncle Moe wrote:
Spoiler:
Ma ne svidja mi se nesto mnogo taj Mustang. Gledam ga i teram se da mi se svidi al' ne ide. Vise mi je to, u fazonu, imam sedam gitara i 'aaajde da uzmem i Mustanga.
Mada mozda promenim misljenje ako neki ima mnogo dobar finish. Mozda ako je swirlovan :3
ili tako nesto
Meni je ovo prelepo iako nisam fan te swirl tehnike farbanja ovo bih svirao na keca!
Mustang je ono specifican po prilici...Uglavnom ga moduju ljudi, stave mu magnete jace, povezu drugacije struju. Recimo ima onaj Modern Player Mustang, i onaj Pawn Shop sa hambakerima, koji su ono mean machines, puno snage u tako malim gitarama. Opet sa druge strane lako je od pravog mustanga napraviti taj hot rodded, ali evo upravo sam zavrsio sa vracanjem ovog mog u originalno stanje, bemliga ima neki svoj trip zvuka, karakteristican je jako i mislim da ce biti jako interesantan za snimanje. A ovako estetski jes lepsi jazzmaster, samo kad bi ga smanjio, ne bi to bilo vishe to...tako da jbg. Okac pravi svoj model neki koji je izmedju telca jazzmastera i mustanga naprimer, onako super oblik, mozda ce ti se to svideti...
za mene ipak postoje i ostaju solid body osnovne gitare: strat (iako nekome dosadna - meni nikada!), tele, les paul, sg!
sve su ostalo samo više ili manje bolje ili lošije varijacije kroz godine.
baš kao npr. sa pizzom: osnova je napolitana, a danas su ("u ime inovativnosti"/čitaj: komercijalnosti!) iz nje napravili sa različitim dodacima sve drugo, samo ne pizzu.
merk wrote:za mene ipak postoje i ostaju solid body osnovne gitare: strat (iako nekome dosadna - meni nikada!), tele, les paul, sg!
baš kao npr. sa pizzom: osnova je napolitana, a danas su ("u ime inovativnosti"/čitaj: komercijalnosti!) iz nje napravili sa različitim dodacima sve drugo, samo ne pizzu.
Ne znam, meni je lepsi klin od jazzmastera nego stratov, to uvek potpisujem. Ima vise srednjih i basa. Les Pol je previshe napanjena i debela/teshka gitara, potpuno neergonomska i neudobna. Sg je vrh, Telac je neudoban ali ima odlican ton. Jazzmaster i jaguar su najudobnije ergonomski gitare za sviranje i obe zvuce odlicno u miksu sa bendom. Mustang je bastard u celoj prici, ali bash zato ga gotivim.
evo ga jedan jako jako modifikovan mustang
merk wrote:za mene ipak postoje i ostaju solid body osnovne gitare: strat (iako nekome dosadna - meni nikada!), tele, les paul, sg!
Ovaj, ima 3 osnovne Napolitane.
E, a sto se modela gitara tice...pa Dreamcatcher, Deltawing, Logic, Classic, Underdog, Backbone, Flamehart svi su dobri...
Neapolitan pizza (pizza napoletana) is made with tomatoes and Mozzarella cheese. It can be made with ingredients like San Marzano tomatoes, which grow on the volcanic plains to the south of Mount Vesuvius, and mozzarella di bufala Campana, made with the milk from water buffalo raised in the marshlands of Campania and Lazio in a semi-wild state (this mozzarella is protected with its own European protected designation of origin).
According to the rules proposed by the Associazione Vera Pizza Napoletana, the genuine Neapolitan pizza dough consists of wheat flour (type 0 or 00, or a mixture of both), natural Neapolitan yeast or brewer's yeast, salt and water. For proper results, strong flour with high protein content (as used for bread-making rather than cakes) must be used. The dough must be kneaded by hand or with a low-speed mixer. After the rising process, the dough must be formed by hand without the help of a rolling pin or other machine, and may be no more than 3 millimeters (0.12 in) thick. The pizza must be baked for 60–90 seconds in a 485 °C (905 °F) stone oven with an oak-wood fire.[3] When cooked, it should be crispy, tender and fragrant. There are three official variants: pizza marinara, which is made with tomato, garlic, oregano and extra virgin olive oil, pizza Margherita, made with tomato, sliced mozzarella, basil and extra-virgin olive oil, and pizza Margherita extra made with tomato, mozzarella from Campania in fillets, basil and extra virgin olive oil. The pizza napoletana is a Traditional Speciality Guaranteed (Specialità Tradizionale Garantita, STG) product in Europe.
Ne znam za vas ali meni ovi jazzmasteri iz thin skin serije ubedljivo najepse izgledaju. Nisam ih probao ali bih jako voleo da posedujem.
Ubiše me Les Paul i SG, moram da se vratim offset klubu.