Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
ZAO MI DA TI KVARIM ZURKU ALI IMAS NA OGLASIMA JEDAN IZ 72-GE ZA 250
Hmm, a jesi uzeo u obzir carinu? Mozes da ocekujes troskove od oko 200 evrica. Nesto mi se cini da u zadnje vreme slabije propustaju priliku da naplate max koliko moze, treba drzavi pare.
majtimika, ne kvaris mi nista! prva varianta je bila pre 10 dana gitara na kupujem prodajem iz beceja (za 250 eura), ali me covek zaj***, pa mi posle 7 dana pisarenja javio, da je kao prodata - posle vise nisam trazio po jugi.
ne znam, da li govorimo o vintage ili novom hagstromu, jer to su dve sasvim razlicite stvari. u 60-tim i 70-tim je hagstrom bio najjaca evropska firma za izradu gitara. u ono vreme model viking1N je bio jedan od najboljih kopija gibsonovog 335 modela, koji je bio izrađen od skandinavske breze. u isto vreme su se iz tog drveta izrađivali i najbolji marshall-ovi boxi. moj model je jako redak, ima dva sviča - ostali obicno po jedan, tranzicijsku glavu (oblik između strata i kasnijeg dizajna), u glavnom odlicna đitra, i za takav instriument treba nesto i platiti.
ali ako te ne mrzi, svejedno daj link, da vidim, sta sam propustio!
bancika:
sta se carine tice, posto sam ja iz slovenije: kod nas carina na gitare 3,6% od cene + 22% poreza. novi hagstromi kostaju od cca 500 eura pa na gore. znaci, moja gitara, transport iz usa, carina i porez = ukupno oko 800 eura, koliko svakako vredi platiti instrument, star skoro pola veka, koji ima u americi cenu od 1400 do 2000 $. a najvise vredi, da sam ja ZADOVOLJAN!!!
ne znam, da li govorimo o vintage ili novom hagstromu, jer to su dve sasvim razlicite stvari. u 60-tim i 70-tim je hagstrom bio najjaca evropska firma za izradu gitara. u ono vreme model viking1N je bio jedan od najboljih kopija gibsonovog 335 modela, koji je bio izrađen od skandinavske breze. u isto vreme su se iz tog drveta izrađivali i najbolji marshall-ovi boxi. moj model je jako redak, ima dva sviča - ostali obicno po jedan, tranzicijsku glavu (oblik između strata i kasnijeg dizajna), u glavnom odlicna đitra, i za takav instriument treba nesto i platiti.
ali ako te ne mrzi, svejedno daj link, da vidim, sta sam propustio!
bancika:
sta se carine tice, posto sam ja iz slovenije: kod nas carina na gitare 3,6% od cene + 22% poreza. novi hagstromi kostaju od cca 500 eura pa na gore. znaci, moja gitara, transport iz usa, carina i porez = ukupno oko 800 eura, koliko svakako vredi platiti instrument, star skoro pola veka, koji ima u americi cenu od 1400 do 2000 $. a najvise vredi, da sam ja ZADOVOLJAN!!!

gas gori nego ikada
da, i ovo

- Hillybilly
Ovo izgleda peeeerfektno!!! Baš bi voleo da je probam. Svaka čast za kupovinumerk wrote:kanađanka, stara cca 44 godine (1970 / tranzicijski model sa dva switcha, po uzoru elvisoveg modela iz 60's), po ocu in majci šveđanka.
stiže kroz mesec dana, brodom.
ne znam, da li sam sa njome rešio svoj "335 sindrom", ali kupovina je definitivno "velika pobeda"!

hillybilly, hvala na dobrim željama. ja mislim, da sam stvarno kupio dobru đitru. više o tome, kad je probam.
- Dersu Uzala
Sve je to super ali postarina!!! Mnogo bratre ako je brodom. Ti rece da si u SLoveniji, vi ste EU. Iz LA-ja do Svabije je AVIONOM oko 100 kinti bilo poslednjih 5-6-7-8 godina, mozda je malcice poskupelo. Preko Lufthansa cargo. A ovo brodom 180 baka i to iz Montreala. Dranje.
Nego, uzivaj. Ja preferiram onaj njihov novi/stari headstock ali ima i ovo svoj smek.
Nego, uzivaj. Ja preferiram onaj njihov novi/stari headstock ali ima i ovo svoj smek.

hvala, dersu!
ma da, troskovi jesu, ali sta se mora, mora se! avionom je sada USD400, a to je stvarno mnogo, pa sam morao odabrati ovo drugo! da, "onaj" headstock je legenda i u pocetku sam trazio njega, ali mi je u citavoj prici najznacajnije staro drvo. naime, odlucio sam, da sve sto kupim posle mojih "pedeset", ostaje kod mene zauvek - znaci ne prodajem nikada! a sta ce deca posle da rade, e to vise nije moja briga!
ma da, troskovi jesu, ali sta se mora, mora se! avionom je sada USD400, a to je stvarno mnogo, pa sam morao odabrati ovo drugo! da, "onaj" headstock je legenda i u pocetku sam trazio njega, ali mi je u citavoj prici najznacajnije staro drvo. naime, odlucio sam, da sve sto kupim posle mojih "pedeset", ostaje kod mene zauvek - znaci ne prodajem nikada! a sta ce deca posle da rade, e to vise nije moja briga!
ovaj izvinjavam se sto se ne javih ranije , da drugar je prodavao taj viking iz 72-e sa dva prekidaca isto crveni sve full i sa tom novijom 3+3 glavom za 250 ako te zanima da ga pitam sta bi sa tim ???
da, da, svakako pitaj - ako je to jedna te ista osoba (iz beceja!), koja je meni "prodavala" onog hagstroma!
u stvari vise nije bitno, ali bi volio da znam, zasto mi je prodao ispred nosa!

u stvari vise nije bitno, ali bi volio da znam, zasto mi je prodao ispred nosa!

Valjan Hagstrom
197* Ibanez 2454 +++ 2012 Gibson LP Standard Plus +++ Fender Jazzmaster Partsmaster

197¸* Ibanez 2454 set neck 335 model sa centralnim blokom i stock Maxon strujom
2012 Gibson Les Paul Standard Plus models sa Burstbucker Pro setom magneta

Fender Jazzmaster Partsmaster - Novak custom set magneta, FlexGuitars D&B cusstom vrat

Ibanez Wau Fuzz -> Jen Crybaby mod (TB) -> Milin Kamak Compressor -> Maxles Fulldrive 2 Mosfet -> RR Rat -> Zoom G3 -> 1969 Fender Deluxe Reverb

197* Ibanez 2454 +++ 2012 Gibson LP Standard Plus +++ Fender Jazzmaster Partsmaster

197¸* Ibanez 2454 set neck 335 model sa centralnim blokom i stock Maxon strujom

2012 Gibson Les Paul Standard Plus models sa Burstbucker Pro setom magneta

Fender Jazzmaster Partsmaster - Novak custom set magneta, FlexGuitars D&B cusstom vrat

Ibanez Wau Fuzz -> Jen Crybaby mod (TB) -> Milin Kamak Compressor -> Maxles Fulldrive 2 Mosfet -> RR Rat -> Zoom G3 -> 1969 Fender Deluxe Reverb
- Midnight Rider
ZZZ matori sjajne gitare,svaka cast 

Sjajno pojačalo, pre svega.
i pojačalo, ali meni pre svega 335-tica!!! … i jazzmaster, …i ...
**bala me "bolest"!
matori, odlično!
**bala me "bolest"!

matori, odlično!