Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Reckoner78

Re: Oprema Koju Imate

Post by Reckoner78 » 31 Aug 2015, 23:55

"Noisy_jazzmaster"]Pametno je sto si uzeo dl4 a ne Flashback x4. Ima sam oba, a ako si taj uzeo od Kill surfa onda je to moj bivsi, i dl4 ga sije za sto duzina. Ono, zvuk ni blizu na flashbacku. Sad da jebe ih taj problem sa switchevima, ali mislim da je mod prva stvar koju treba da uradis, jer si onda prilicno miran.
Ne znam, nisam uzeo preko foruma; tip se zove Ivan čini mi se, i iz Zr je. A drugar ima flasback x4 i isprobao sam ga dobro nešto ranije, al nisam imao prilike da probam DL4.... I u pravu si - DL4 mi je mnogo versatilnija i nekako mi toplije zvuči. Heb'o tone print :XD: E da, nekome nebitno, al meni veoma - na Flashbacku ne možeš izvesti one time-warp fore okretanjem time pota!? :grummel_2:

A btw video sam taj yt klip za menjanje switcheva, al ja lično tu 'niš' ne bi' dir'o' , ako i kad dodje do ne-daj-bože-kvara naći ću nekog kompetentnijeg da to odradi :ziveli:

Noisy_jazzmaster

Post by Noisy_jazzmaster » 01 Sep 2015, 01:37

Ja bih tu pedalu opet uzeo makar samo zbog loopera i onih zajebancija sa half speedom i reversom, genijalno je.
E sad sto se switcheva tice, zajebano ume da bude to sto su montirani direktno na plocu, i desavalo se ljudima da im od pritiska prsne ploca.

Reckoner78

Post by Reckoner78 » 01 Sep 2015, 20:11

Noisy_jazzmaster wrote:Ja bih tu pedalu opet uzeo makar samo zbog loopera i onih zajebancija sa half speedom i reversom, genijalno je.
E sad sto se switcheva tice, zajebano ume da bude to sto su montirani direktno na plocu, i desavalo se ljudima da im od pritiska prsne ploca.

Da , looper je sjajna opcija sa tim forama, šteta samo što nije kao kod TC-a (40 sec), to je mislim jedina prednost kod Flashbacka (uz taj tone print ako je bitno kome). A switchevi su ipak dosta suptilni, pa ako ih ne gaziš kao što skočiš na Boss pedalu, ne bi trebalo da bude problema jbg....

clapton

Post by clapton » 08 Sep 2015, 01:17

kako da namjestim delay za ovakav zvuk?

https://youtu.be/OtI5UWAQXLg?t=67

Overdrive

Post by Overdrive » 08 Sep 2015, 01:43

clapton

Post by clapton » 08 Sep 2015, 02:19

Overdrive wrote:
clapton wrote:kako da namjestim delay za ovakav zvuk?

https://youtu.be/OtI5UWAQXLg?t=67
http://www.grailtone.com/guitar-tone-ar ... -tone.html
:1:

Kauto Labs

Post by Kauto Labs » 11 Sep 2015, 15:09

bancika wrote:napokon NHD (New Headphones Day) :) Porucio sam ih pre skoro dve nedelje, ali je desna slusalica dodavala neki ruzni clipping basovima. Srecom, ispravili su gresku ovi iz prodavnice i poslali mi nove. Cini mi se da ove nemaju problem za sad i zvuce prilicno dobro. I prve su bile dobre, ako se izuzme odvratan clipping. Nadam se da neko nece da se zajebe i kupi bas taj primerak. Na glasnijim pesmama rock, metal i slicno nije tako primetno, ali na klasici je skroz ocigledno. Klavir ne treba da ima distorziju :) Ne znam da li je problem sa quality kontrolom (sto bi bilo malo sramotno, s obzirom na cenu i "made in germany" natpis) ili sam dobio neki floor model koji su ljudi kecali.

Image

zasto ove za 200$, koliko na netu moze da se procita i na yotube testovima da se cuje ATH-M50x je najneutralnija i najjasnija slusalica za 160$ (130$ sa fiksnim kablom (bez "x"))

ovde ih cene 180 eura, ne znam moze li jeftinije da se nadje (M50)

i meni zvuci tako na uporednim testovima ovde https://www.youtube.com/playlist?list=P ... jegG3u46-v

ako bodes u interfejs trebao si 32oma a ne 80

za slicnu cenu ima jos i AKG 240, na testu ima slicna 271 i bas lose kutijasto zvuci

bancika

Post by bancika » 11 Sep 2015, 15:37

Nema kod nas 32 ohm verzija, samo 250 i 80, mada su 80 sasvim dovoljno glasne svuda gde sam ih bocnuo, comp, interface...nema problema.

Nisam uzeo M50(x) iz dva razloga: 1) na zapadu su jeftinije, a kod nas dosta skuplje nego beyer (ovde je beyer 139e) 2) kineske su. Iz istog razloga nisam uzeo ni K240. Nije mi presudno, al se osecam prevareno kad kod nas preplatim nesto. A neki brandovi su tradicionalno precenjeni ovde.

Znam da DT770 nisu neutralne, i uopste nisu. One su vise u fazonu da ti naprave da nesto zvuci dobro nego da ti daju neku referentnu sliku. Sto je meni ok, posto u 99% vremena samo sviram kroz njih. Jednom u par meseci nasnimim neki clip na YT i onda za mixanje uzmem MDR7506 koje su sterilnije ali verodostojnije. 250ohm verzija bi trebalo da ima najneutralniji odziv, al za njih bi mi vec trebalo pojacalo, a to smara :)

Pozdrav!

boki1978

Post by boki1978 » 13 Sep 2015, 11:07

Evo,napokon i to docekah. Moj prijatelj Dane, nas kolega i majstor svog zanata, je odradio jedan vrhunski 212 kabinet od 9-slojnog spera za mene.
Jedina dva uslova su bila da je konvertibilan, tj.da moze da se skida zadnji deo i da ima switch za 8/4oma. Sto se tice izgleda, covek moze da napravi prave 1:1 PRS I sl.kopije (ima na KP sajtu), ali ja sam hteo nesto specificno.
Mozda nije look like izgled za svakoga ali meni se jako dopada. :lol:
Hteo sam prvo Fenderoliki zvuk, pa zatim da pomirim 2 sveta, britansku i americku skolu, WGS I slicne zvucnike sam hteo da narucim,a na kraju posle dosta traganja sam se odlucio za EVM 12l zvucnike iz oglasa (na srecu nisu motani, merenja su odlicna) I apsolutno nisam pogresio. Jedina mana ovih zvucnika je to sto su preteski, sve ostalo me je odusevilo. Clean je perverzija a ni dist zvuci nisu nista losiji, pa ne cudi sto su ih koristili SRV, Clapton, Knopfler, Bonamasa pa sve do Zaka i Metallica-e. :metal:
Ono sto me je odusevilo je kako rade sa Kemper profilima zajedno sa V30, dobija se takva mesnata zvukcina da se ostaje bez teksta. Sa Pecinim 212 V30 kutijama rade savrseno, nije ni cudo sto mnogi u 412 kabinetima korste ovu kombinaciju. Jos kad mi stigne Palmer Cab Merger kacim obe kutije serijski na 8 oma za Marshalla (ima samo jedan izlaz od 4Oma), to ce biti za pricanje. :D :ziveli:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Sep 2015, 13:52

Par dobronamernih opaski:

kabinet malo izgleda ko sanduk, da prostiš..
a i taj tolex je mogao bolje da se odradi na ćoškovima (kad se čak odavde vide spojevi)

e sad, ako ti je sve to verujem nebitno, a zvuk ti je kakav si hteo, onda sve čestitke :ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 13 Sep 2015, 13:53

btw, kako si zadovolan sas tu Morpher Distortion pijedalu?

men treba da stigne ovih dana, sve gledam kaće poštar..:)

boki1978

Post by boki1978 » 13 Sep 2015, 14:27

Overdrive wrote:Par dobronamernih opaski:

kabinet malo izgleda ko sanduk, da prostiš..
a i taj tolex je mogao bolje da se odradi na ćoškovima (kad se čak odavde vide spojevi)

e sad, ako ti je sve to verujem nebitno, a zvuk ti je kakav si hteo, onda sve čestitke :ziveli:
Rekoh ja, ukusi su razliciti. Nekom je mozda ogavna ova kombinacija, nekom Orange cab... Mogao sam 1:1 kopiju PRS ali mi taj drveni deo napred izgleda uzasno fake kod originala, kao ona imitacija drveta u Merdzama. Jednostavno sam hteo nesto drugacije i dobio sam, mnogima se dopada a verovatno se mnogima i ne dopada. Ja recimo bih pre harikiri izvrsio nego uzeo Orange cab samo zbog tolexa a inace su odlicni.
Za ove pare zaista ne mogu coveku apsolutno nista da kazem, njegov rad i ulozen trud su u velikoj disproporciji sa ulozenim novcem, tako da cak ni tu primedbu za spojeve nisam mogao da mu ulozim :-)
Meni i ne smeta toliko, ovu kutiju cu i uspravljati, a ionako sam juce jedan spoj overio Marshallom, da bi izgledao onako vintage :-)

boki1978

Post by boki1978 » 13 Sep 2015, 14:34

Overdrive wrote:btw, kako si zadovolan sas tu Morpher Distortion pijedalu?

men treba da stigne ovih dana, sve gledam kaće poštar..:)
Nije mi glavna dist (Bogner) ali se dobro pokazao. Za te novce je extra kupovina! :-)

Frostensen

Post by Frostensen » 13 Sep 2015, 18:07

Daj neki review tog JVM komboa kad stignes. Zivo me interesuje kako se ponasa to pojacalo.

boki1978

Post by boki1978 » 13 Sep 2015, 22:06

Frostensen wrote:Daj neki review tog JVM komboa kad stignes. Zivo me interesuje kako se ponasa to pojacalo.
Vec smo i Aljosa Dweezil i ja pisali o tom ampu, najbolja je tema gde su poredjeni Cornford Roadhouse, Tasman I JVM.

http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... 93#p244593

Ukratko - to je 212 combo verzija 2.5 kanalnog JVM lampasa, glava nosi oznaku JV205H. Ima i 4-kanalna verzija koja je jos bolja, posebno sto su moguca razna dodatna modifikovanja poput plexi kanala i sl. ali je I znatno skuplji. 215 verzija je u svari sa 1x12 zvucnikom.
Sto se tice zvucnika, unutra su G12 Heritage I Celestion V30. Medjutim, po meni su napravili jednu veliku glupost, mnogo je to mala kutija za ovakva 2 vrhunska zvucnika cija kombinacija je cesto pozeljna kod nasik lolega. Jednostavno je zvuk malo vise boxy, posebno dok se ne breakuju zvucnici kako treba, a treba im dosta. Kad sam ih prikljucio na Pecin 212 V30 cab, Marshall je progledao, poceo je da rezi kao onaj pravi :metal:
Ja sam Peavey JSX (Satriani) prodao da bih njega uzeo, tacnije uzela mi ga je zena od nekih bonusa :bambi:
Nisam se niti jednog trenutka pokajao! JSX mi je bio prejak jer je bio 120/60w, svuda je bio dobar ali za mene malko sterilniji, posebno na distu.
A ovaj Marshall je napravjen da bude all-arounder, dakle od Plexi zvukova do hi-gain voda i uspesno se nosi sa tim.
Za one prefinjene kolege, nikad mozda nece imati do kraja taj Plexi zvuk niti JCM 800 surovost, ali se I ne trudi previse da kopira. Jednostavno ima svoj zvuk koji se tek ispoljava u oversized dodatnim kabinetima.
Dobio sam zaista odlican clean, I sjajne prave rok i hard rok OD i dist tonove. U hi-gain vodama mozda je za nekoga malo muljaviji kad se bas otpanji crveni kanal, ali ja mahom sviram na zutom kanalu koji je za mene sjajan.
Jos ako se fino upegla sa nekim TS-om ili BB preampom, dobija se toncina.
Zato gorim od zelje da mi stigne Palmer Cab merger jer ja imam 2 caba koji rade u mono modu na 4 Oma a ovi genijalci su stavili samo jedan 4-omski izlaz. Zato planiram serijski da ih spojim u Cab Mergeru da rade na 8 Oma i jedva cekam da cujem kako Marshall rezi sa ovom 412 kombinacijom.

:ziveli:

p.s. evo ti drugih review-a

http://www.musicradar.com/reviews/guita ... mbo-162609
http://www.musiciansfriend.com/amplifie ... -combo-amp
http://rockhousemethod.blogspot.rs/2008 ... -210h.html
http://www.thomann.de/gb/marshall_jvm205c.htm

Post Reply