Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Post by bancika » 30 Nov 2015, 13:57

Jok. To je nekad bilo. Eto, zadnje dve posiljke mi naplatili. 600din za zice i 600din za jednu trzalicu koja je stala u obicno pismo. Zapravo, i treci su mi naplatili. Porucio sam onaj string gauge lenjircic za visinu zica iz kine, kostao 2.5$ sa postarinom. Uradno mi obracunali PDV. Pa ti vidi :)

btw, danas je 20% off na s&b...ko porucuje vece kolicine, isplati se mozda vise nego free ship.

bancika

Post by bancika » 01 Dec 2015, 11:02

haha, kol'ko su genijalni na carini. Stigla mi juce gravity gold trzalica i u malu kovertu stavili trzalicu i jednu reklamnu nalepnicu sa logoom Gravity picks. Ovi sa carine ladno nisu ni videli trzalicu i naplatili mi PDV na 'ebeni sticker. Mislim, nisam ostecen ni ja ni oni, iznos je (valjda) dobar. Samo je neko morao da sedne i kaze - aha, evo ima jedna crno-bela nalepnica 4x10cm koja kosta 700din i naplaticu PDV na to.

zekaisapa

Post by zekaisapa » 01 Dec 2015, 12:42

bancika wrote:haha, kol'ko su genijalni na carini. Stigla mi juce gravity gold trzalica i u malu kovertu stavili trzalicu i jednu reklamnu nalepnicu sa logoom Gravity picks. Ovi sa carine ladno nisu ni videli trzalicu i naplatili mi PDV na 'ebeni sticker. Mislim, nisam ostecen ni ja ni oni, iznos je (valjda) dobar. Samo je neko morao da sedne i kaze - aha, evo ima jedna crno-bela nalepnica 4x10cm koja kosta 700din i naplaticu PDV na to.
U bre, ti baš nemaš sreće (relativno) sa tom carinom...

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 01 Dec 2015, 12:51

Pa meni izgleda da niko ili retko ko ima srece da se normalno carini ili ne carini paket ako ne treba. Platio sam carinu 650 dinara a 5 evra vrednost paketa. I posle sto mrzim i zelim da im deca dobiju sidu i umru.

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 01 Dec 2015, 12:54

:bambi:

zekaisapa

Post by zekaisapa » 01 Dec 2015, 14:13

Uncle Moe wrote:Pa meni izgleda da niko ili retko ko ima srece da se normalno carini ili ne carini paket ako ne treba. Platio sam carinu 650 dinara a 5 evra vrednost paketa. I posle sto mrzim i zelim da im deca dobiju sidu i umru.
Ja sam do sada imao srece(kuc, kuc u drvo), 4 puta sam platio pdv, i to na pakete iz USA ili GB(pedale, magneti, civije), to im je valjda sumnjivo posto je u kutiji. Govorim o najmanje 150 paketa porucenih do sada. Videcemo kako ce biti dalje...

bancika

Post by bancika » 01 Dec 2015, 14:16

haha, moje iskustvo je skroz obrnuto. Od 150 paketa, nisam platio mozda 4-5 puta. Sve ostalo sam platio, i to nekad debelo :)

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Dec 2015, 18:27

http://www.ernieball.com/products/elect ... ckel-wound

Kupio danas ove, prvi put, pa sada videcemo kako ce biti... Ona 3. je bas 'ebeno cudno debela, video sam da se ljudi na to zale. I ima neko slovo u oznaci, jel zna neko sto je tako?
Na prvi pogled nije problematicna za bendovanje...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Dec 2015, 19:03

''P'' znači ''plain'', tj. gola žica, nije obmotana. Obično je G žica ''wound'' kad ima toliki promer. Brate, al' je debeo set...

Rockatansky

Post by Rockatansky » 22 Dec 2015, 21:46

Aha jos ja vidim pise nesto P i mislim joj valjda nije motana koji ce mi to!? Aha sada shvatam zasto moraju da naglase da je Plain... Hvala!
Ma da debeo set, :mrgreen: i prethoni mi je bio tako neki i bio je Dunlop, ali ne znam koji tacno :( mozda 11-52 ali sve mi se cini da je ovaj za nijansu deblji (jer samo jos malo pritegao federe da tremolo legne na telo).
To bi trebalo da je pola set 11 pola 12 tako i pise na kesicama od svake zice posebno.

Ja bas non stop bendujem, ali nije mi neka smetnja. Mada, mozda sam ipak preterao sa debljinom ovog puta, sve malo po malo... :bambi:

Overdrive

Post by Overdrive » 22 Dec 2015, 22:37

dal ima neko iskustva (okej znam da ima, al aj da budem polajt..) sa flat wound žicama?

nešto mi se probavaju te koje su skorz glatke..Nekad se to zvalo jazz strings, ali hih bih ih jah koristio za country picking na telecasteru

anyone?

Avlijaner

Post by Avlijaner » 22 Dec 2015, 23:15

Probaj, zabavno je... Malo kraci ton i "drveniji", dosta su toplije od onoh drugih...
Nisam siguran, ali najtanje sto ces naci je .11 pa se malo manje pomeraju... Divna stvar je sto traju i traju... :)

Overdrive

Post by Overdrive » 22 Dec 2015, 23:19

Avlijaner wrote:Probaj, zabavno je... Malo kraci ton i "drveniji", dosta su toplije od onoh drugih...
Nisam siguran, ali najtanje sto ces naci je .11 pa se malo manje pomeraju... Divna stvar je sto traju i traju... :)
drveniji ton..to mi se dopada

zwelj

Post by zwelj » 23 Dec 2015, 08:19

Overdrive wrote:dal ima neko iskustva (okej znam da ima, al aj da budem polajt..) sa flat wound žicama?
Odlikuju se jačim fundamentom sa manje alikvota, dinamički i frekfentno uravnjenije, naglašenih srednjih, na tamnijoj strani, manje amplitude i gipkosti te nižom akcijom, manjom dinamikom i generalno drugačijom ADSR envelopom...

p.s. Postoje i String Gauge .010
http://www.daddario.com/DADProductDetai ... ght__10_48

Overdrive

Post by Overdrive » 23 Dec 2015, 08:27

zwelj wrote:
Overdrive wrote:dal ima neko iskustva (okej znam da ima, al aj da budem polajt..) sa flat wound žicama?
Odlikuju se jačim fundamentom sa manje alikvota, dinamički i frekfentno uravnjenije, naglašenih srednjih, na tamnijoj strani, manje amplitude i gipkosti te nižom akcijom, manjom dinamikom i generalno drugačijom ADSR envelopom...
nnee serry da imaju manje alikvota..? definitivno naručujem..

:P

Hvala zwelj ;)

Post Reply