Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
veljapa

Re: Oprema Koju Imate

Post by veljapa » 01 Feb 2016, 16:03

Uzeo 2x4.5 za fx loop od onih PSP elek sa KP i zalemili mi kablove.

Kabl je dosta debeo i sa tom debljinom prilicno je kruci od kablova koje sam trosio do sad: Na 9m (gitara -> pedala -> input na ampu) se primećuje razlika u tonu u odnosu na 2x4.5m squaier kabla.

Image

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 01 Feb 2016, 16:23

Hehe, Tasman amp :D
Pozdrav za kolegu...

Image

bancika

Post by bancika » 01 Feb 2016, 16:29

cool, isti grill kao na novim yugicima :D
Spoiler:
Image
kamo neki detalj, kakav amp, koje lampe, po uzoru na sta je radjen?

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 01 Feb 2016, 16:39

veljapa wrote:Uzeo 2x4.5 za fx loop od onih PSP elek sa KP i zalemili mi kablove.

Kabl je dosta debeo i sa tom debljinom prilicno je kruci od kablova koje sam trosio do sad: Na 9m (gitara -> pedala -> input na ampu) se primećuje razlika u tonu u odnosu na 2x4.5m squaier kabla.
Ja sam isto sebi davno uzeo bas taj Klotz AC110 kada mi je takodje trebalo 2 dodatna kabela za FX loop, i prezadovoljan sam, vrede svaki dinar.

Nisu za upotrebu od gitare do board, da se motaju oko nogu jer su solidno kruti, ali da ih razvuces preko bine i zalepis, perfektno.

Doktore, Tasmani izgledaju strava. :ziveli:

veljapa

Post by veljapa » 01 Feb 2016, 16:49

DrGreenthumb wrote:Hehe, Tasman amp :D
Pozdrav za kolegu...

Image
Upoznali smo se jednom kad si svirao u nekom klubu u Pancevu tu odmah kod mosta deno pa levo.
BTW video sam ti gitaru kad je bila gola :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 01 Feb 2016, 17:38

Pa da, Velja PA. Jes, sećam se, prošla zima ili tako nekako. Mali klub, al imaju opasni ćevapi iza ugla or smtg.
Eh, video golu, ja je šetam svaki dan :obrve:
@bancika- mislim da nije grill od Juga nego od ograde za kokošinjac. Apropo pojačala, po forumu sam postavljao thread-ove, mada pre blizu deset godina, da se ne ponavljam. Ionako smo ga menjali u par navrata.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Feb 2016, 01:19

Image
Posle velike rasprodaje onoga sto sam morao, u zameni za nesto sto mi je blejalo po gajbi i nije moglo da se proda, dobijem Ibanez GAX30 black . Sutra test. ovo je fucking workhorse gitara
Nikad nisam nesto gotivio Ibanez, jedino Obanez period, ali ovo je za jako jako jako male pare gitara do jaja. :ziveli:

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 02 Feb 2016, 02:16

Ako ti dodje da prodajes Dzejms Neligana, mozes se meni obratiti. Trenutno sam u poteri :D

Spoiler:
pretpostavljam da ce to biti Neva' ! :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Feb 2016, 09:51

neva ne reci neva... :D
Elem evo ga Ibanjez :ziveli:

nebojsak

Post by nebojsak » 02 Feb 2016, 10:32

Kul đitrica za budženje, iam je ja negde (samo da se setim gde, dobio je pre 5-6 god u nekoj zameni). Samo joj treba zameniti kršine od čivija i staviti neke pristojne magnete.

Šteta što se kod tebe neće zadržati dovoljno za tako nešto :mrgreen:

alfonso

Post by alfonso » 02 Feb 2016, 11:04

Zvuci odlicno za gitaricu koja na oglasima ide za 100-150 evra :)
Jednu takvu sam hteo da uzmem,ali mi uleteo posle ova epi. Vidim da bi dobro prosao i sa njom :)

pisac

Post by pisac » 02 Feb 2016, 15:55

Meni zvuci telekastarkasto.Preko cega sve putuje taj zvuk od tvojih prstiju do nasih usiju?
Zvuci dobro,kao singlovi.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 02 Feb 2016, 17:50

Image
Evoi konacno sam bord sredio...porodichna slika novije opreme. Ibanez gax30, pedale, roNaldo 100w Japanj. U produzecima: da nove civije za gax, jos jedan delay eventualno, magneti na gaxu su mi ok. Treba mi jedna rezerva djitra ako pukne zica ili za svirke gde zna da bude haoticno. :D

bancika

Post by bancika » 03 Feb 2016, 12:49

Malo neubicajno, ali ima potencijala da postane way cool :) Nabavio sam neki stari japanski Toshiba tranzistor sa pocetka 60ih sa ciljem da ga pretvorim u germanijumsko pojacalo od cca pola vati, ali i da moze da radi kao preamp/pedala. Jako je slicno kolo onom koje Brian May ima u svom Deacy pojacalu, cak je i malo naprednije, ima thermistor koji regulise bias germanijumskih tranzistora zavisno od temperature. Najveca razlika je sto su ovde japanski kondenzatori, a ne zapadnjacki, ali je topologija ista. Moguce da su tranzistori vremenom otisli u djavola, pa bi onda morao da probam neke druge, ali se nadam da su trafoi dobri, njih je najteze nabaviti. Prepakovacu ga u neku drugu kutiju, ovo mi je previse retro i raspad, ali cu prebaciti logo ili tako nesto, da zadrzim makar nesto originalno. Napravicu verovatno i charge pump inverter +9 -> -9V da moze da se napaja standardnim +9 adapterom.

Image

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 03 Feb 2016, 13:44

Ja sam kao klinac prepravio vokmen u pojačalo, dodao zvučnik i spakovao u kutiju od šperke. Svaki put kad čujem silikonski fuzz, setim se tog tona. Ja bih ovde ostavio radio takav kakav je, samo bih mu dodao džekove za kablove i footswitch, bila bi najkul fora svih vremena. I kad stoji na boardu da obavezno bude izvučena antena dokle može. :)

Post Reply