Već sam pisao o tome i rekao da mi je Fenderovo rešenje savršeno. To je oprugica ispod ručice koju Fender fabrički stavlja bar u vintage tremola, a samo takva sam imao, za druge usa, mim ili china ne znam. Bilo ih je u Mitrosu, ali mislim da sam ja kupio sve što je bilo, treba proveriti. Neki se ne slažu samnom, ali moje iskustvo je sa ovim je dugogodišnje i jako dobro. Kada kupiš novog Fendera opruga je tačno tako proračunata da na poslenjim navojima pritiska. Ako je duža onda zavijanjem ručice je sabijaš, kriviš i onda nije to to. U tom slučaju treba zaviti samo dok ne osetiš otpor opruge i tu ostaviti. Zašto imam rezervu opruga? Pa zato što daš gitaru konju koji skine ručicu pa opruga ispdne i izgubi se. Ne znam zašto se ručica uopšte skida jer ako ti smeta gurni je iza, a kada pakuješ u kofer tako je projektovana da u zadnjem položaju lepo leži u koferu.
[/quote]
znam za tu oprugicu, ali ja mislim da je moja vremenom oblajznula (ili ona ili navoj u bloku)..i onda bilo je tu dosta eksperimentisanja, pokušavao da stavljam neke kraće od 6mm, a ovde kanda pasuje 5mm..
Čak sam jednom i sam ubacio neki federčić ( valjda od olovke) (indijanski skroz aj nou..) pa posle jedno dve nedelje smišljao način kako da ga izvadim i bla bla..Osim toga, u Mitros ne zalazim tako da..?