Oprema Koju Nemate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MIKI-DJORDJE

Re: Oprema Koju Nemate

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 08:55

To za papire si u pravu Eg303 zato iskreno ja ovde nikad nisam niti bih kupio tzv ''original'' Gibsona i Fendera starijeg od 20 god pa i mlađeg jer dati pri soma evra a da nemam papire hahahaa nema šanse....Jer sutra sa tom gitarom ako idem preko mogu da se besim ..Tipa za Švajcarsku neće me niko dirati par dana ali ako ostaješ duže i radiš sviraš pa ladno iz nekog razloga imigraciona itd može potražiti dokumenta gitara i slična oprema skupa nije zezancija....

Pogotovo što ovde ima puno kradene obe, i treba da robijam zbog neke npr gitarske pedale koju je revnosni Nemac ili Švicer prijavio sa računom i serijiskim kao kradenu...Nije zezanje...

Koliko je tačno ja ne znam ali nešto malo stariji od mene kazaše mi da si mogao na konto tog udruženja muzičar si jel 1 gitaru da uvezeš. Ja sam nabavljao preko moreplovaca tako da ne znam kako je bilo u srbiji osim ''rekla kazala'' , ali za papirologiju to je važilo i ovde gde sam ja živeo ko je tipa putovao preko sa tom namerom...
No to treba gledati sa vedrije strane barem se putovalo :ziveli:

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 08:59

Overdrive wrote:
19 Jan 2018, 21:11
meni je od opreme koja mi kao fali, na spisku :

......
- jedan komplet IronGear Tesla magneta za LP

i to bi bilo to, za sada.. :bambi:
Odlični magneti bez šale daleko skuplji i butik nisu im ni prineti, stvarno rade prva liga i kvalitet je...nisam čuo da se neko žalio..imaju ok kontrolu jel...a po revizijama su isprašili Sejmore i još neke samo tako...tako da i odličan izbor imho :bambi:

hipihill

Post by hipihill » 26 Jan 2018, 09:01

fattwang wrote:
25 Jan 2018, 21:36
hipihill wrote:
25 Jan 2018, 20:11
...... Treba razumeti ekonomiju Titovog vremena.......
Da se ne bi opterećivali jalovim prepucavanjima koje nisu predmet foruma povlačim se iz rasprave. :ziveli:
Odakle ti ideja da se ja "prepucavam" sa tobom!? Izneo si neke proizvoljne tvrdnje i samo sam ti odgovorio sa par realnih činjenica poznatih svakom iole školovanom čoveku iz oblasti ekonomske politike bivše zemlje.
ProfessorBaltazar wrote:
25 Jan 2018, 21:53
hipihill wrote:
Treba razumeti...
Milku smo pravili mi u Sloveniji, nije bilo potrebe da je uvozimo. I Toblerone. I brdo drugih licencnih i domacih cokolada. Pa sigurno jedno 100 razlicitih brendova i modela. Bilo jedno 10 sjajnih firmi koje su pravile cokolade i slatkise. Ameri imaju dve-tri.
Ne sećam se Milka čokolada, Toblerone da. Licencirane robe je bilo kako je vreme prolazilo koliko ti je duša želela. Pa sve inostrane cigarete su bile licencirane, nije bilo originala osim sporadično. Ma dobro, bilo je svakakvih rešenja koja su se menjala povremeno. Neka davanja su bila velika pa su na plate koji su se zvali lični dohoci doprinosi bili 125% nasuprot današnjih 64,5%. Tako za platu od 500 maraka poslodavca si koštao 1.125 maraka, a danas 822.5 euro za platu od 500 e. Pa da, ali zato si dobijao stan besplatno, bar neki, ja nisam nažalost. Bilo je i zemalja na posebnim režimima tako da je recimo Tajvan bio na crnoj listi iz političkih razloga pa ili je bio zabranjen uvoz odatle ili su dažbine bile daleko veće pa se uvoz nije ni isplatio.

Gitare i ta oprema su se uvek proizvodile u zemlji pa je uvoz bio restriktivan. Opet, te radnje su bile pune, a harmonike su nekako uzimale najveći deo prostora što se vremenom menjalo u korist elektrike. Melodije, Naklade, Jolane, Hohneri su bile najčešće marke u radnjama, ali bilo je i Hofnera i Framusa, a povremeno i ozbiljnih maraka. Da bi uvezao skuplji instrument morao si da imaš nekakvu potvrdu udruženja muzičara ili recimo kulturno umetničkog društva, ali brate svi smo se snalazili uglavnom sa direktnim uvozom. Uvek smo gledali da podvalimo državi i paltimo manje, a to se radi i dan danas. Objektivno su plate bile veće prema troškovima života, manje si imao izazova za svakodnevnu potrošnju pa je moglo više da se uštedi i nabave i dobri komadi opreme.

boki1978

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 09:20

MIKI-DJORDJE wrote:
26 Jan 2018, 08:55
To za papire si u pravu Eg303 zato iskreno ja ovde nikad nisam niti bih kupio tzv ''original'' Gibsona i Fendera starijeg od 20 god pa i mlađeg jer dati pri soma evra a da nemam papire hahahaa nema šanse....Jer sutra sa tom gitarom ako idem preko mogu da se besim ..Tipa za Švajcarsku neće me niko dirati par dana ali ako ostaješ duže i radiš sviraš pa ladno iz nekog razloga imigraciona itd može potražiti dokumenta gitara i slična oprema skupa nije zezancija....

Pogotovo što ovde ima puno kradene obe, i treba da robijam zbog neke npr gitarske pedale koju je revnosni Nemac ili Švicer prijavio sa računom i serijiskim kao kradenu...Nije zezanje...

Koliko je tačno ja ne znam ali nešto malo stariji od mene kazaše mi da si mogao na konto tog udruženja muzičar si jel 1 gitaru da uvezeš. Ja sam nabavljao preko moreplovaca tako da ne znam kako je bilo u srbiji osim ''rekla kazala'' , ali za papirologiju to je važilo i ovde gde sam ja živeo ko je tipa putovao preko sa tom namerom...
No to treba gledati sa vedrije strane barem se putovalo :ziveli:
Pa i u svetu se prodaju gitare bez papira. Evo ti primer moj Gibson koji sam ovde igrom slucaja uzeo od onog lika kao zaostavstinu bez papira. Proveravao sam je uzduz i popreko, nema je na spisku :D Na ebayu zaista ne videh da iko nudi za njega papire, ako ima 1 od 10 ili 15 mozda slucajno, a cena im je tamo 3-5000$ i boli ih uvo. Svakako se slazem da je lepse i bolje sa papirima ali sa druge strane mi ovde hocemo da kupimo PRS CE sa papirima za soma eura dok se u svetu prodaje za bar 1500. E pa ne moze da bidne... ;) :ziveli:

boki1978

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 09:22

hipihill wrote:
26 Jan 2018, 09:01
fattwang wrote:
25 Jan 2018, 21:36
hipihill wrote:
...... Treba razumeti ekonomiju Titovog vremena.......
Da se ne bi opterećivali jalovim prepucavanjima koje nisu predmet foruma povlačim se iz rasprave. :ziveli:
Odakle ti ideja da se ja "prepucavam" sa tobom!? Izneo si neke proizvoljne tvrdnje i samo sam ti odgovorio sa par realnih činjenica poznatih svakom iole školovanom čoveku iz oblasti ekonomske politike bivše zemlje.
ProfessorBaltazar wrote:
25 Jan 2018, 21:53
hipihill wrote:
Treba razumeti...
Milku smo pravili mi u Sloveniji, nije bilo potrebe da je uvozimo. I Toblerone. I brdo drugih licencnih i domacih cokolada. Pa sigurno jedno 100 razlicitih brendova i modela. Bilo jedno 10 sjajnih firmi koje su pravile cokolade i slatkise. Ameri imaju dve-tri.
Ne sećam se Milka čokolada, Toblerone da. Licencirane robe je bilo kako je vreme prolazilo koliko ti je duša želela. Pa sve inostrane cigarete su bile licencirane, nije bilo originala osim sporadično. Ma dobro, bilo je svakakvih rešenja koja su se menjala povremeno. Neka davanja su bila velika pa su na plate koji su se zvali lični dohoci doprinosi bili 125% nasuprot današnjih 64,5%. Tako za platu od 500 maraka poslodavca si koštao 1.125 maraka, a danas 822.5 euro za platu od 500 e. Pa da, ali zato si dobijao stan besplatno, bar neki, ja nisam nažalost. Bilo je i zemalja na posebnim režimima tako da je recimo Tajvan bio na crnoj listi iz političkih razloga pa ili je bio zabranjen uvoz odatle ili su dažbine bile daleko veće pa se uvoz nije ni isplatio.

Gitare i ta oprema su se uvek proizvodile u zemlji pa je uvoz bio restriktivan. Opet, te radnje su bile pune, a harmonike su nekako uzimale najveći deo prostora što se vremenom menjalo u korist elektrike. Melodije, Naklade, Jolane, Hohneri su bile najčešće marke u radnjama, ali bilo je i Hofnera i Framusa, a povremeno i ozbiljnih maraka. Da bi uvezao skuplji instrument morao si da imaš nekakvu potvrdu udruženja muzičara ili recimo kulturno umetničkog društva, ali brate svi smo se snalazili uglavnom sa direktnim uvozom. Uvek smo gledali da podvalimo državi i paltimo manje, a to se radi i dan danas. Objektivno su plate bile veće prema troškovima života, manje si imao izazova za svakodnevnu potrošnju pa je moglo više da se uštedi i nabave i dobri komadi opreme.
Ja se secam licencirane Kinder lade za domace trziste :bow: Zanavek cu pamtiti taj ukus :D :ziveli:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 09:26

hipihill wrote:
Ne sećam se...
Image

Overdrive

Post by Overdrive » 26 Jan 2018, 09:29

MIKI-DJORDJE wrote:
26 Jan 2018, 08:59

Odlični magneti bez šale daleko skuplji i butik nisu im ni prineti, stvarno rade prva liga i kvalitet je...nisam čuo da se neko žalio..imaju ok kontrolu jel...a po revizijama su isprašili Sejmore i još neke samo tako...tako da i odličan izbor imho :bambi:
samo što ne šalju za srbistan...Ja pre neki dan tedo da kupim kad, moša..
pošaljem jednu mejlu, dear sirs liz guz..ne vredi
tako da.. :(

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 09:37

nisi stavio neke od najboljih...
zlatnih osam je bila među skupljim ali odlična
Image

životnjsko carstvo je najmanja ali ukus je 1 liga, stvarno greota što nisu pravili veće...
Image
stari Kavabon i Helf zelene sam obožavao, stvarno je bilo izbora iz svake Republike je bilo po nekoliko slatkiša svetske klase

Image šmrc...

boki1978

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 09:38

A onda lepo napisu i ovo. I sta cemo onda sa tim? :D

She just celebrated her 19th birthday and has been totally babied! This guitar has only been owned by a collector, and kept in a smoke-free envirnment. She’s in near mint condition, with only some mild tarnish on the hardware. The neck is straight, with no cracks or repairs... the frets are excellent, with plenty of life ahead of them... and the sound is sweet! Also included is the original Gibson Custom Shop hard shell case. Gibson didn't issue certificates back in 1998, which is why there is no cert with this one…

https://www.ebay.com/itm/1998-GIBSON-LE ... OSwICpaFJO~

boki1978

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 09:41

MIKI-DJORDJE wrote:
26 Jan 2018, 09:37
nisi stavio neke od najboljih...
zlatnih osam je bila među skupljim ali odlična
Image

životnjsko carstvo je najmanja ali ukus je 1 liga, stvarno greota što nisu pravili veće...
Image
stari Kavabon i Helf zelene sam obožavao, stvarno je bilo izbora iz svake Republike je bilo po nekoliko slatkiša svetske klase

Image šmrc...
A tu je bio i Rondomint od ananasa (i sada ga ima u Lilly radnjama) kao i slicne druge bombone poput 505 sa crtom, onih predivnih pepermint sa cokoladom unutra... :D I one cigaret zvake su isto bile vrh!

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 09:44

Ja se secam kroz strasnu maglu te price oko clanstva u nekakvom KUD-u, SOKOJ-u statijaznam, vizavi uvoza instrumenata, ali isto tako mislim da je to vrlo kratko trajalo i da je bilo za neku specificnu namenu. ne sam uvoz, vec znacajne olaksice. Zvuci mi sumanuto da neko to zabranjuje kao takvo, tu nema sta da se stiti od domace industrije. Mislim da je to samo bio nacin da se eskiviraju stravicne dadzbine jer mislim da tu muzicke instrumente u jednom trneutku tretirali kao 'luksuzne artikle' ako me secanje ne vara. A ti su carinjeni jezivo. Posto su luksuz jel. Kao i nakit.

A ovo za plate, joj. Moj stari je dobijao kompletan print-out na 4-5 strana onog perforiranog trakastog papira sa line-printera, jer je on i jedan od autora softvera za platne bilanse za razne firme pocev od se'setih jos. Onako usput, imali su oni i pametnija posla u firmi al to se debelo placalo. I onda je jednog dana seo da objasni kevi a mi smo se samo zatekli tu, 8 plata treba da zaradis da bi dobio svoju platu. Tj, dobijes jednu osminu onoga sto si zaradio. U Americi ti uzmu (ako ne varas vlast) oko 28% plate za sve doprinose i republicku (state) i drzavnu (federal) taksu (ako tvoja republika/state uopste ima taksu, nemaju sve, tipa Nevada/Florida itd). To sve zavisi od tvog vencanog statusa i koliko ljudi izdrzavas koji se ne izdrzavaju sami tj koliko dependants imas. Nasi ti uzmu 7/8 od plate u SFRJ. U SFRJ su doprinosi i takse 87.5% bili. Znaci za platu od 500 Eura ti firmi moras da zaradis 4000 Eura. Al sve dzabe, mislis se ti. Doduse to je britanski model, nismo to mi smislili.

Tako da je neki put bolje pustiti ljude da zive u neznanju.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 26 Jan 2018, 09:53

samo što ne šalju za srbistan...Ja pre neki dan tedo da kupim kad, moša..
pošaljem jednu mejlu, dear sirs liz guz..ne vredi
tako da.. :(

Vako ćeš imaju ovi što donose pozdan je dečko ja uvek mešam imena mesta Velika Plana beše mogu ti dati kontakt u private a ima i na KP, pogledaj koliko je da dobace pošiljku do Austrije oni tamo skupljaju robu i ako ne žuriš on će ti na sve to uzeti još jako malo...Ima fora jednom mesečno i tu ljudi naručuju čak zaista sitnice al obično je petnestak dana...Naravno ti mu pošalješ link on će pogledati i reći ti koliko bi te došlo..Zndaem jer sam ja alat naručivao iz UK i Portugala itd....magnete mi je doduše slao drug...Ja ti mogu naći zamenu da ne kažem iste iz Koreje oni šalju za srbiju beše nekih 10 evara pošiljka ....Realno i Iron gear se prave preko sve je to par fabrika da ne dužim temu, meni jedino treba od tebe kakv zvuk hoćeš možeš tipa hoću ko slash, ili ovi iz Whitesnake-a ili već..i ja ti rečem ''taj uzmi'' ili predložim još bolji...

A ovi što donose tipa eto Iron Gear izađe te povoljnije nego sa našom carinom to sigurno. ..Da ga namotaš sam izađe te skuplje nešto, i ja da ga motam..a niko t ne može uraditi bolje to potpisujem životom, može samo drugačije tipa ''e neću alniko 2 na 12khoma već bi na 10,5 i sa 43 žicom debeli formwar'' realno neke se stvari više ispeglau podešavanjem visine magneta...msm što je realno mlaćenje prazne slame da se vaćarila lova, jer i ta žica je garant istog ako ne i boljeg kvaliteta...Sve fabrički što se plaća hambaker više od vrh 30inu evara to je na ime udaranje po ušima posebno važi za fabrike jer njih taj magnet ne košta ni par evara.....

Ima neki kolega u ju es of ej ima bolju aparaturu pa vazda čereči te neke GEM magnete od tipa 30 evra i šrtalj 3 singla sa Fender customima ona Baba ''Abigejl'' što ih mota kanda i ispadne ovi od 30 evara stru ih kvalitetom ali ne bla bla već on to raskomada pa meri pa analizira mogu ti i to poslati pravo čudo....☺
eto tako stoje stvari...Bez šale ako si Z daću ti kotakt i neki linak pa možeš vidit i sam šta ima, od tzv firmi artec, Entwistle, Eric Custom, Wilkinson itd ima ih još...ima i bezimenih ja sam uzeo 2 hambakera alnico 5 rađeni kao matori Gibson magneti za ne poverovati za koju smešnu lovu tačnije to je realna cena msm tehnologija stara 60+ godina...A mere IG taj Tesla Ajkula jes dobar nema šta... :ziveli:

Overdrive

Post by Overdrive » 26 Jan 2018, 10:03

Ma naručujem ja preko Vlade svašta, samo mi glupo da ga cimam za magnete..Uglavnom ga zovnem za nešto krupnije.

A magnete sam hteo baš te Tesla, low output, pa mi se čini da sam ih našao još ovde http://www.axetec.co.uk/guitar_parts_uk_103.htm

nisam proveravao da li šalju vamo, možda danas sutra vidim pa javljam

Bile su mi opcija i Tonerider Alnico II (ili IV)..pa sad videću
Zamenio bih neke wilkinson što su mi na džitri, ne znam da li bih dobio baš neku razliku, ali eto igram se, ne mogu ni da znam dok ne probam

Inače ti wilkinson u studiju zvuče "brutalno" što bi rekli džulovi, no..svi mi snobovi uživamo u malim nijansama i razlikama pa eto

Ako propizdim možda naručim i SD Greenie.. :mrgreen:

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 26 Jan 2018, 10:04

hipihill wrote:
Ne sećam se...
Krhko je secanje. Tako bas pre neku godine moj drugar odavde, gastos ko i yours truly, a veliki ljubitelj IKEA-e kaze, ej bre jee, otvorili IKEA-u u Beogradu. Ja reko, whatever. Al on navalio, nije to mala stvar ovo ono, postali smo svet. ja reko, brate, bila IKEA u Beogradu jos krajem 80.-tih, tamo negde u nekom anex-u kod Sava centra, nova novcata poslovna zgrada, Milentija POpovica valjda. Bio ja sa curom u toj radnji par puta. Kaze on, nema sanse. I sad sta cu, jebagavrag, curu da nadjem ne mogu, okrenem kevu i pitam je, kaze keva, pravo zboris a i secam se da si isao sa curom. Al nigde na netu nema.

I onda slucajno naletim na nekom forumu ispod kamena na slicnu temu, kao eee otvorili IKEU, jada jada, kad javi se gospodja koja je tad bila cura i kaze, pa sta vam je, tad i tad je otvorena IKEA u toj i toj ulici, identicni podaci. Vindicated!

boki1978

Post by boki1978 » 26 Jan 2018, 10:05

Evo jedne jedinog Eleganta sa sertifikatom koji sam nasao na netu. Pa ko hoce neka izvoli. 5 somica funti!!!

http://www.ebay.co.uk/itm/2004-Gibson-C ... Sw~FJZM97Z

:ziveli:

Post Reply