saveti,saveti,saveti =)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Witchfinder General

saveti,saveti,saveti =)

Post by Witchfinder General » 21 Sep 2008, 19:07

e ljudovi ovako...vec duze vreme sviram klasicnu gitaru i kako to obicno biva kad si mlad i pun sranj...ovaj ocu reci potenicjala,ja resih da stupim u bend te mi stoga treba el. gitara,el tako,tako je=) elem iam tacno 42.000 dinara na raspolagonju,te bih blagodario ako biste mi preporucili pristojnu el. gitaru+ neko pojacalo a da se uklapa u budzet =)

Duane
Fenderaš

Re: saveti,saveti,saveti =)

Post by Duane » 21 Sep 2008, 19:16

kupi meksikanca...

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Sep 2008, 19:24

Duane wrote:kupi meksikanca...
Duane, neko ko tek pocinje da svira nema pojma sta je meksikanac.
Samo se stavi u njegovu poziciju i biceti sve jasno. :lol:

Sve zavisi sta ti i tvoj buduci bend hocete da svirate, i koju vrstu muzike slusas, i odprilike da znas kakav zvuk zelis...
Tek onda mozemo da ti damo neki bolji savet. :)

P.S.Bolje da sve pare das za gitaru, a tek posle kupis pojacalo...Veruj mi, isplati se.
Pozdrav!

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Sep 2008, 19:47

uh sto volim ovakve stvari,kad nista ne navedu.......onda ovako:
svirajte blues,funk,rock, kupi blade texas,a pojacalo kupi kasnije....
ILI
kupi yamahu pacificu i neko fino pojacalo od 60 watt tranzistorsko i dosta ti je.... :mrgreen:

Witchfinder General

Post by Witchfinder General » 21 Sep 2008, 20:26

eo ovako...ja slusam:doom,power,black/death/brutal,grind core,pagan,industrial/metal i blues =) a xteo bih da sviram solo gitaru,pre svega doom solaze...one sa j***om distorzijom i blues(solo gitaru)...cuo sam da je pristojno ono rolandovo micro-cube pojacalo od 10v...ortaci mi rekose da je oko 10.000,to mi otprl ostavlja 30.000 za gitaru.Aj da vas cujem sad =)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Sep 2008, 21:07

kao sto rekoh...
kupi meksikanca...

xD

salim se... pa pazi definitivno kod duma ti treba nesto sto je toni iomi koristio jer on je bog dooma i heavya i svega sto ima veze sa gotskom kulturom i keltskim krstovima... xD znaci ciljaj na orange xD ne mislim pogledaj malo ta pojacala koja daju taman mocan masivan ton, tebi npr netreba neki fender pesak ili slicno... to rolandovo pojacalo ti je vrh, zato sto mozes da ga stavis pod ruku odes do amerike i tamo sviras na ulici i vratis se nazad a sve to oko pojasa... inace nemozes da ocekujes bog(ner)zna kakav zvuk iz njega, ali bih ja to pojacalo i sad kupio bas zbog toga sto je portabilno i lako prenosivo, tako da je to glavna prednost, a od tih portabilnih imas i ono Voxche koje je po meni mnogo bolje...
a od djitri neznam sta da ti preporucim osim nekog jebaneza ili neka slicna marka al najmodel za tu cenu... zaista se nerazumem u doom, mogao bi mozda po sabbathu da procenim, al kontam da je sabbath vec druga prica, jer je tony spustao stim na C# sto mu je davalo mnogo tamniji i mocniji zvuk i sto je svirao Gibsona i Orange... znaci do tad... sve najbolje! xD

dweezil

Post by dweezil » 21 Sep 2008, 21:12

da sam na tvom mestu ja bih gledao nesto ovako da uzmem:

http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=404
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=405

a od pojachala def za to sto ti hoces bolje ti je da uzmesh nekog malog solid state Marshall-a:
http://www.lyrastyle.co.yu/detalji.php?id=315
http://www.lyrastyle.co.yu/detalji.php?id=314

ne radi Sky-ov sajt tamo su imali lepse slike i cene, ali opet ti je bolje i da kupis dobru gitaru i puknes i preko 30 ooo od budzeta pa posle shtekash pare za dobro pojachalo, jer to od 10 000 je ok ali kao igrackica.

Witchfinder General

Post by Witchfinder General » 21 Sep 2008, 22:17

Duane wrote:kao sto rekoh...
kupi meksikanca...

xD

salim se... pa pazi definitivno kod duma ti treba nesto sto je toni iomi koristio jer on je bog dooma i heavya i svega sto ima veze sa gotskom kulturom i keltskim krstovima... xD znaci ciljaj na orange xD ne mislim pogledaj malo ta pojacala koja daju taman mocan masivan ton, tebi npr netreba neki fender pesak ili slicno... to rolandovo pojacalo ti je vrh, zato sto mozes da ga stavis pod ruku odes do amerike i tamo sviras na ulici i vratis se nazad a sve to oko pojasa... inace nemozes da ocekujes bog(ner)zna kakav zvuk iz njega, ali bih ja to pojacalo i sad kupio bas zbog toga sto je portabilno i lako prenosivo, tako da je to glavna prednost, a od tih portabilnih imas i ono Voxche koje je po meni mnogo bolje...
a od djitri neznam sta da ti preporucim osim nekog jebaneza ili neka slicna marka al najmodel za tu cenu... zaista se nerazumem u doom, mogao bi mozda po sabbathu da procenim, al kontam da je sabbath vec druga prica, jer je tony spustao stim na C# sto mu je davalo mnogo tamniji i mocniji zvuk i sto je svirao Gibsona i Orange... znaci do tad... sve najbolje! xD

malo cu oftopick al moram...sa obzirom da mi je tony iommi omiljeni gitarista da dopunim info o njemu...dobija mracniji zvuk zbog tog ne-standardnog stima i zato sto nema vrhove prstiju(2 prsta su u pitanju) lik je izumeo heavy metal zvuk...bejashe juce emisija o tome+ sam spremao referat o njemu u osnovnoj.On koristi uglavnom gibson sg custom pravljene ofc...otprilike imam dovoljno novca za 1 civiju te gitare =) koristio je i epiphonove i fenderove(stratokastere ofc).I samo su mu ranija dela bila doom...posle je preraslo u heavy...al je zato inspirisao mnoge bendove i gitariste =) btw tnx na predlozima =)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Sep 2008, 08:15

Moje misljenje je da je bolje da se prvo uzme pojacalo jedno lepo i jako tipa:
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=215 LANEY
i gitaru tipa:
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=384 IBANEZ

Takoreci oko 44000 sve a za pocetak sasvim dobro. Pojacalo ostaje a gitara se lakse nadje no pojacalo....mada to je moje misljenje....

alzo

Post by alzo » 22 Sep 2008, 08:40

I meni je LV 300 favorit, ali cam uklopio coveku cenu........ :D
GAX je odlicna gitara , i u tom cenovnom rangu svira najbolje...........

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Sep 2008, 09:51

pa ne znam.....ja imam LV300....i super je za blues....ali za doom itd.....hmmmm :roll: mada probaj pa vidi....dobro je pojacalo

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 22 Sep 2008, 13:20

Preporuka za to i od mene... :wink:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Sep 2008, 17:50

Pa pazi, taj laney ako je dobar za blues, onda je i za sve ostalo, jer po meni blues je najzahtevniji po pitanju tona,a i za blues mora biti "mastan" ton. Inace od ibaneza mi se uglavnom svidjaju artisti, a ove nove spicaste ibanez gitare mi i nisu nesto, mada...ko zna... :D

Post Reply