Jackson vs. Ibanez

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Highway One

Re: Jackson vs. Ibanez

Post by Highway One » 20 Oct 2008, 23:46

Ja sam rekao fender uglavnom zbog vrata jer sam probao rg370 i cini mi se da je vrat dosta sirok i tanak , ne cini mi se kao neki vrat za shreddin' :lol: , ali ipak sve zavisi i od toga shta ce da svira :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 20 Oct 2008, 23:46

Duane wrote:Fender! salim se xD
ibanez, moram reci da me Raxov RG ubedio da je ibanez odlicna gitara...
WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :lol:

so drunk :D

XtrmntR

Post by XtrmntR » 20 Oct 2008, 23:56

Koliko ce se ovde gluposti procitati, to je strasno...

@Highway One,

vrat za shredding upravo i mora biti tanak i sirok, sto u ibaneza i jeste. Ti si malo pobrkao loncice.

Ja vise ne znam ko je ovde prvi poceo dolaziti pijan na forum (mozda RAX? :D:D sala ), nemojte da zahtevamo da pri svakom logovanju vrsimo alkotest. :)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 21 Oct 2008, 00:20

XtrmntR wrote:Ja vise ne znam ko je ovde prvi poceo dolaziti pijan na forum (mozda RAX? :D:D sala ), nemojte da zahtevamo da pri svakom logovanju vrsimo alkotest. :)
Pa mozda je to i istiana... 8)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 21 Oct 2008, 10:47

vrat za shredding upravo i MORA biti tanak i sirok
U rukama Mandusica Vuka....

Sto se tice Maiden-a Janick uvek svira strata. Modifikovanog. Marej i Smit uglavnom sviraju nesto sto lici na strata. Na headstock-u pise nesto, cini mi se Jackson, pitam se sta bi to moglo da bude :mrgreen:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Oct 2008, 11:30

....Ili Charvel...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Oct 2008, 13:28

Chord-Master wrote: A drugi je Iron Maiden Signature Stratocaster sa crtezom glave Eddie-a (celavog, kao na omotu albuma Piece of Mind), ne znam tacno koliko ih je izaslo, ali bili su prilicno limited, medjutim to je upravo ovo:
mislim_stvarno wrote:samo nosi ime i estetski podseca
Ja sam na taj mislio...

Ovih dana sam primetio nesto meni interesantno:
Moj Jackson bolje zvuci kroz procesor od Ibaneza, a kroz analogne efekte, stvar je obrnuta...
Mozda se ja tripujem, ali ne znam...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 21 Oct 2008, 15:38

sub_zer0 wrote:Sto se tice Maiden-a Janick uvek svira strata. Modifikovanog. Marej i Smit uglavnom sviraju nesto sto lici na strata. Na headstock-u pise nesto, cini mi se Jackson, pitam se sta bi to moglo da bude :mrgreen:
Murray, koliko znam, vec godinama, apsolutno uvek svira strata (ranije je imao i Les Paul-a, sto se vidi na stranicama omota albuma Powerslave). Jannick je, isto koliko znam, u Mejdenima svirao samo strata, on je i dosao u grupu u vreme kada su ove dvojica vec uveliko svirali samo stratove.

Adrian Smith svira pored Fendera i stratolikog Jacksona (uglavnom belog sa crnim magnetima, mada mislim da ima i crnog) i Charvela (takodje stratolikog) kog je Dejan pomenuo.
Doduse on i dalje s vremena na vreme zna opici po SG-ju :), a ranije je takodje svirao i Gibsonovog Explorera.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 21 Oct 2008, 16:07

sub_zer0 wrote:
vrat za shredding upravo i MORA biti tanak i sirok
U rukama Mandusica Vuka....

Sto se tice Maiden-a Janick uvek svira strata. Modifikovanog. Marej i Smit uglavnom sviraju nesto sto lici na strata. Na headstock-u pise nesto, cini mi se Jackson, pitam se sta bi to moglo da bude :mrgreen:
Da.. da, stoji to za Mandusica Vuka, nego to je bio odgovor na onaj komenatar.

Da, jackson je u pitanju, cini mi se da je negde na forumu bilo da su ukrali Adrianovog Jacksona i da je raspisana nagrada ili tako nesto. Mada, ja sad ne kapiram kakve veze imaju maideni sa ovom temom? A pored nabrojanih gitara, svirali su i ibaneza (Dave je svirao) itd...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 21 Oct 2008, 16:12

XtrmntR wrote:Mada, ja sad ne kapiram kakve veze imaju maideni sa ovom temom?
Kako ne kapiras? Pa nikakve, u pitanju je konstruktivni off-topic :D

Al' nece ga vise biti, bar sto se mene tice. Nastavite sa temom :wink:

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 21 Oct 2008, 17:28

Ukrali mu jednog. Ima jos jednog minimum. Negde sam procitao da mu je jedna od omiljenih gitara Jackson King V, ali ga ne nosi na koncerte posto je tezak.
Svira Marej i Jacksona, nista ti ne brini :) Sve su to oni stari dobri custom shop modeli.

Necu ni ja vise da off-topic-ujem. Mada, dokle god pominjem rec Jackson u postu to nije off-topic. :lol:

Mrav

Post by Mrav » 22 Oct 2008, 12:10

Dobar je ibanez, dobar je i Jackson, dobar je i fender (ja imam ibaneza), svakom svoje, najbolja je ona gitara koja ti najbolje u datom trenutku odgovara.

Najbitnije je da nema zakucanih stavova tipa - Fender je majka. Ja nikad ne bih nekome ko svira fendera rekao - sto to sviras, Gibson je majka!

Highway One

Post by Highway One » 22 Oct 2008, 22:30

XtrmntR wrote:Koliko ce se ovde gluposti procitati, to je strasno...

@Highway One,

vrat za shredding upravo i mora biti tanak i sirok, sto u ibaneza i jeste. Ti si malo pobrkao loncice.

Ja vise ne znam ko je ovde prvi poceo dolaziti pijan na forum (mozda RAX? :D:D sala ), nemojte da zahtevamo da pri svakom logovanju vrsimo alkotest. :)
Veovatno :)

"Hukni Bole" 8)

jawohl

Post by jawohl » 12 Jun 2013, 18:20

Realno govoreci fender/ibanez i sl. brandovi gitara (govorim za originale ne kinesko/koreanske kopije) kostaju mnogo zbog njihovog Logo-a. Bar 40% realne cene kosta to sto pise fender na njoj ili neki drugi poznati brand. Imao sam japanskog ibaneza rg420, sto i nije tip/top git i nisam bio zadovoljan. Super je ona, solidna git sve to stoji ali sam imao Peaveya pre Ibaneza i nije mogao da ga zameni. U cenovnom rangu je taj ibanez dosta skuplji, a ima gore magnete s'tim cela elektronika treba da se vadi, sve ostalo je relativno iste kategorije. Od Jacksonove JS serije treba bezati k'o iz zatvora. DKMG je solidna varijanta, imao sam prilike da zasviram na njoj, daje fin osecaj u rukama. Mada sam se vratio na peaveya i cekam trenutak da kupim GOTOH fr. sa SH8/SH4 sto bi ukupno bilo otprilike oko 600e sa git peavey +te komponente i necu doziveti dan da u srbiji kupim isto ili sta vise bolje od ovoga za istu sumu novca.
Da naglasim, fender i ibanez nikako nisu lose git ali su isuvise precenjene u novcanom pogledu.

ApplePie

Post by ApplePie » 12 Jun 2013, 19:18

A pazi mene, ja mu dodjem ko nesvrstani u ovoj temi ;) Trenutno stanje je da imam dva Ibeneza više od Jacksona, na slici samo jedan :D

Image

Post Reply