Ma ljudi SVAKA CAST! Koliko puta sam vec o ovome pricao ne mogu da verujem. Genijalna tema. Jeste da je totalni OFF, ali da, FENDER MIM je zakon. FENDER MIJ je zakon SQUIER korea je zakon, SQUIER japan je zakon....EPIPHONE je zakon, ARIA je zakon, ma cak je i poneki ASTER zakon...probaj gitaru...imash ruke, ushi, ochi i ako je tebi to to...nikom je ne daj...Meni je sad zao jednog mog matorog Squiera kineskog koji me je odusevljavao zvukom svaki dan, a prodah ga za 120Evra iako je sve sto sam na njemu trebao uraditi promeniti pragove i izlakirati vrat i to je to...penal gitara, ali sad sam malko stariji pa se ne palim vise na to kao MIA i te shitove. GITARA JE DOBRA, AKO JE TEBI DOBRA, treba imati sto vise gitara, ne moraju biti skupe, cisto zbog sebe da napravis sebi neki trip i sa zvukom i tako to....Ma sta da Vam kazem...mnogi svetski poznati bendovi koriste Mexico instrumente i Kina instrumente...posle se slikaju povremeno sa onim najskupljim gitarama, ali to je samo sminka...Ja sam odustao od skupih gitara...Jebiga... Jos jedna stvar: SKUPE GITARE NA SVIRCI ....Pa zar Vam ne bi bilo zao da imate recimo neki PRS od 3000Evra i da Vam neko polije pivom, porusi gitaru slucajno pa je malko izgrebe svuda po malo onako....Pa odvali delic reccimo na headstocku, kao sto se meni desilo sa nekom bivsom gitarom...i tako te lepe stvarcice... a gitara ne radi bolje od neke koja kosta recimo 500E...Mislim, bolje kupiti kola da se moze doci do svirke nekako ako je udaljeno nego imati 3 gitare po 2-3 soma evra...sta ces sa tim? Jedino naravno izuzmimo kolekcionare....
Duane wrote:ma meni je mexikaner haos... samo sto kazem je da je stvarno kvalitet izradnje osetno losiji nego npr. na US standardima, al koliko para toliko i muzike... inace mi je zvuk na mestu, ono sto ja ocem od toga, a za te pare to je as close as it can get to the ole strat sound...
Ja poceo na nekoj kopiji JOLANE i meni je svaki sad skoro instrument super izrade....samo treba odneti da ti neko podesi lepo i ako vec ti nije frka, izlakira ti vrati i uzivancija!!!! Znam coveka koji je od ASTER najjeftinijeg strata napravio gitau koja UBIJA...naravno nova struja cela i lak i pragovi i civije...ali drvo od ASTERA iz KINE i gitara kolje mnoge MIA amere...verovali ili ne...A iskreno jos jedan primer...moj drug je imao MIA gold seriju strata koji je vredeo bogaoca (smesan izraz

) i ta gitara je bila teska, lepa, tvrda, nije kotirala bas najbolje (sa fabrickim pragovima), ton je bio ok onako malko supalj i otisla je odavno iz njegovih ruku. Covek sad ima VOX AC50, MARSHALL JCM 900 i dva SQUIERA...jedan affinity tele i jedan afinitty strat i eto milina...a zvuk mu je uvek na svirkama PENAL...pa vi mislite o tome...
I JOS JEDNA STVAR....
Ako hocete dobar ton...prvi korak je bacanje procesora koji je placen ispod 200-300Evra sa terase ili poklanjanja istog nekom za ukras da stoji. PROCESORI UBUJAJU TON (osim nekih analognih lampaskih)...

MOJ STAV je takav! LAMPASH, GITARA PO SVOM NAHODJENJU BEZ SLUSANJA SAVETA, ANALOGNE PEDALE i DOBRI KABLOVI/ZICE/TRZALICE i eto SRECE!!!!
E DA NE BUDE SKROZZZ OFFF...Meni je lep i jedan i drugi LOGO na FENDERU...onako ...navikao sam na njega odavno...