Fender menja logo na MIM Std. gitarama

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Highway One

Re: Fender menja logo na MIM Std. gitarama

Post by Highway One » 23 Nov 2008, 22:02

dweezil wrote:i ja sam isto hteo da kazem da su MIM Fenderi sasvim dobre gitare, i nije mi jasno sto ih ljudi toliko omalovazavaju, i ne verujem da bi bash svako mogao da provali da li je ono sto svira american ili mexican Fender, da mu ne pishe na headstocku.
Slazem se
Ja sam jednom probao jedan highway one , koji je Made in USA , pa nije mnogo drugacije zvucao , jedino je bio teze malo , a inace , jok. :)

friedman

Post by friedman » 23 Nov 2008, 22:03

Ljudi previse prostora daju predrasudama. Jednostavno je tako, govorili mi o gitarama ili o problemu prosecne plate u namibiji. :lol:

dweezil

Post by dweezil » 23 Nov 2008, 22:06

ma ne samo to nego se ljudi skrivaju iza imena i brandova misleci da ce sa made in USA brandom 100 % dobiti i made in USA zvuk. Btw najveci broj ljudi koji pate od ovoga a koje sam upoznao u zivotu, uopste nisu muzicari nego vishe kolekcionari.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Nov 2008, 22:17

dweezil wrote:...najcesce se radi o ljudima koji su uopste malo gitara i drzali u rukama, a kamoli josh USA gitara.
Zanimljivo, ispada da je većina muzičara koja se loži na "USA" brendove - mlada. To tako i ide dok si mlad - očajavaš što postoje nedostižne stvari, što ti je džeparac premali, i misliš da će ti nježnik oćelaviti ako što pre ne nabaviš komad opreme na kojem piše "Mejd in Amerika".

Onda malo ostariš, nađeš svoj ton (i svoje mesto na muzičkom nebu), počneš da razmišljaš o vrednosti novca i prestaneš da veruješ propagandi... pa ti se razbistri. :D

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Nov 2008, 22:18

Highway One wrote:
dweezil wrote:i ja sam isto hteo da kazem da su MIM Fenderi sasvim dobre gitare, i nije mi jasno sto ih ljudi toliko omalovazavaju, i ne verujem da bi bash svako mogao da provali da li je ono sto svira american ili mexican Fender, da mu ne pishe na headstocku.
Slazem se
Ja sam jednom probao jedan highway one , koji je Made in USA , pa nije mnogo drugacije zvucao , jedino je bio teze malo , a inace , jok. :)
Pridruzujem vam se drugari! Imao sam MIM telca koji je drao po finisu i izradi drugarovog Highway one strata, a bogami ni po kvalitetu tona nije zaostajao za amerikancima...al dzaba! nemozes drugara ubediti da kupi meksikanca...covek oce amera i nista drugo! :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Nov 2008, 22:23

Pa da, zabije se čovek u petlju

Code: Select all

If [Gitara1::State = "Made in America"]
   Perform ["Moja gitara mora da bude Made in America"]
Else
   Perform Script ["Očajavaj i kuni"]
End If
Dok mu se taj program ne izbriše sa harda, nema leka!

dweezil

Post by dweezil » 23 Nov 2008, 22:29

pa da, i ono uzmesh u ruke Knopfler strata ili neznam Buddy Guy ili bilo koju gitaru, i mislis, jbt sad ce iz nje sami zvuci da izlaze, i onda provalish da na svakoj gitari zvucis opet isto i da si to opet samo ti, i tvoji prsti i tvoj mozak i srce. Dodushe ne kazem da treba svirati na krshevima, i priznajem da tek na dobrom instrumentu mozes da izvedesh neke stvari ali ono ... ma videcete i sami... :D

guv'nor

Post by guv'nor » 23 Nov 2008, 22:30

Chord-Master wrote:na koga konkretno mislis?
Ni na koga konkretno, poenta je da u svakoj temi, na ovom forumu, u kojoj se pomene MIM Fender, obavezno sledi priča:
" Najbolji ti je original USA, pa onda možda Japan, zatim pogledaj prvo sve Squir-e, pogotovo one starije, pa..." :wink:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Nov 2008, 22:41

dweezil wrote:pa da, i ono uzmesh u ruke Knopfler strata ili neznam Buddy Guy ili bilo koju gitaru, i mislis, jbt sad ce iz nje sami zvuci da izlaze, i onda provalish da na svakoj gitari zvucis opet isto i da si to opet samo ti, i tvoji prsti i tvoj mozak i srce.
Ovakvo prosvetljenje ja doziveh nedavno na dzem seshnu na kom probah doktorovog MM Petrucija. To je bila THE gitara za mene, ocekivao sam nesto cega nije moglo da bude. Ovom prilikom se zahvaljujem Dr. Greenthumb-u sto mi je pruzio priliku da probam gitaru of my dreams (da me neko ne shvati pogresno, to je ooooooooopasno dobar instrument) :mrgreen:

viden

Post by viden » 24 Nov 2008, 09:22

dweezil wrote:...ne verujem da bi bash svako mogao da provali da li je ono sto svira american ili mexican Fender, da mu ne pishe na headstocku. A najcesce se radi o ljudima koji su uopste malo gitara i drzali u rukama, a kamoli josh USA gitara.
Ma, većina takvih ljudi ne može da provali trazliku ni izmedju gitare koju sam ja pravio i USA fendera (a rekao bih da su meksikanci ipak "malo" bolji od onoga sto ja radim :) ).
Naravno to im ne smeta da razvijaju "žive" teme po forumima :lol: .

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Nov 2008, 10:46

ma meni je mexikaner haos... samo sto kazem je da je stvarno kvalitet izradnje osetno losiji nego npr. na US standardima, al koliko para toliko i muzike... inace mi je zvuk na mestu, ono sto ja ocem od toga, a za te pare to je as close as it can get to the ole strat sound...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Nov 2008, 00:58

Ma ljudi SVAKA CAST! Koliko puta sam vec o ovome pricao ne mogu da verujem. Genijalna tema. Jeste da je totalni OFF, ali da, FENDER MIM je zakon. FENDER MIJ je zakon SQUIER korea je zakon, SQUIER japan je zakon....EPIPHONE je zakon, ARIA je zakon, ma cak je i poneki ASTER zakon...probaj gitaru...imash ruke, ushi, ochi i ako je tebi to to...nikom je ne daj...Meni je sad zao jednog mog matorog Squiera kineskog koji me je odusevljavao zvukom svaki dan, a prodah ga za 120Evra iako je sve sto sam na njemu trebao uraditi promeniti pragove i izlakirati vrat i to je to...penal gitara, ali sad sam malko stariji pa se ne palim vise na to kao MIA i te shitove. GITARA JE DOBRA, AKO JE TEBI DOBRA, treba imati sto vise gitara, ne moraju biti skupe, cisto zbog sebe da napravis sebi neki trip i sa zvukom i tako to....Ma sta da Vam kazem...mnogi svetski poznati bendovi koriste Mexico instrumente i Kina instrumente...posle se slikaju povremeno sa onim najskupljim gitarama, ali to je samo sminka...Ja sam odustao od skupih gitara...Jebiga... Jos jedna stvar: SKUPE GITARE NA SVIRCI ....Pa zar Vam ne bi bilo zao da imate recimo neki PRS od 3000Evra i da Vam neko polije pivom, porusi gitaru slucajno pa je malko izgrebe svuda po malo onako....Pa odvali delic reccimo na headstocku, kao sto se meni desilo sa nekom bivsom gitarom...i tako te lepe stvarcice... a gitara ne radi bolje od neke koja kosta recimo 500E...Mislim, bolje kupiti kola da se moze doci do svirke nekako ako je udaljeno nego imati 3 gitare po 2-3 soma evra...sta ces sa tim? Jedino naravno izuzmimo kolekcionare.... :D
Duane wrote:ma meni je mexikaner haos... samo sto kazem je da je stvarno kvalitet izradnje osetno losiji nego npr. na US standardima, al koliko para toliko i muzike... inace mi je zvuk na mestu, ono sto ja ocem od toga, a za te pare to je as close as it can get to the ole strat sound...
Ja poceo na nekoj kopiji JOLANE i meni je svaki sad skoro instrument super izrade....samo treba odneti da ti neko podesi lepo i ako vec ti nije frka, izlakira ti vrati i uzivancija!!!! Znam coveka koji je od ASTER najjeftinijeg strata napravio gitau koja UBIJA...naravno nova struja cela i lak i pragovi i civije...ali drvo od ASTERA iz KINE i gitara kolje mnoge MIA amere...verovali ili ne...A iskreno jos jedan primer...moj drug je imao MIA gold seriju strata koji je vredeo bogaoca (smesan izraz :D ) i ta gitara je bila teska, lepa, tvrda, nije kotirala bas najbolje (sa fabrickim pragovima), ton je bio ok onako malko supalj i otisla je odavno iz njegovih ruku. Covek sad ima VOX AC50, MARSHALL JCM 900 i dva SQUIERA...jedan affinity tele i jedan afinitty strat i eto milina...a zvuk mu je uvek na svirkama PENAL...pa vi mislite o tome...

I JOS JEDNA STVAR....
Ako hocete dobar ton...prvi korak je bacanje procesora koji je placen ispod 200-300Evra sa terase ili poklanjanja istog nekom za ukras da stoji. PROCESORI UBUJAJU TON (osim nekih analognih lampaskih)... :D MOJ STAV je takav! LAMPASH, GITARA PO SVOM NAHODJENJU BEZ SLUSANJA SAVETA, ANALOGNE PEDALE i DOBRI KABLOVI/ZICE/TRZALICE i eto SRECE!!!! :P :P :P :P

E DA NE BUDE SKROZZZ OFFF...Meni je lep i jedan i drugi LOGO na FENDERU...onako ...navikao sam na njega odavno... :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 25 Nov 2008, 09:46

pa care i ja sam poceo na kanti, al sam svirao i neke kvalitetnije gitare pa sam zakljucio i malo sam prosirio znanje o setapu i konstrukciji gitare, pa sam proverio ovu moju i sto da ti recem... meni je ona odlicna, ali je verovatno prosek(razumnih gitara, neracunam perverzije iznad par iljada evra) ;)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 25 Nov 2008, 11:45

Bravo Nemanja, sve vreme i ja to pokusavam da kazem... u nekoliko navrata ovde...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 25 Nov 2008, 12:52

nemanjavelimirovic wrote: I JOS JEDNA STVAR....
Ako hocete dobar ton...prvi korak je bacanje procesora koji je placen ispod 200-300Evra sa terase ili poklanjanja istog nekom za ukras da stoji. PROCESORI UBUJAJU TON (osim nekih analognih lampaskih)... :D MOJ STAV je takav! LAMPASH, GITARA PO SVOM NAHODJENJU BEZ SLUSANJA SAVETA, ANALOGNE PEDALE i DOBRI KABLOVI/ZICE/TRZALICE i eto SRECE!!!! :P :P :P :P
BRAVO CARE!!! To je "tajna" dobrog zvuka i mene ako pitash... Odlicno sroceno, svaka cast josh jednom...

Post Reply