Koliko sam video, nije skuplji od MIA Standard serije, tu je negde sa cenom, cak je malo jevtiniji...vbraca wrote:Samo nekapiram visoku cenu, zbog duzeg susenja laka?Kvalitetnijeg drveta?Hardwear-a?
Al' svejedno, ni ja bas ne kapiram... u specifikacijama ne videh nista sto moze da objasni cenu od 950$
Mislim, gledaj:
Magneti: "Tex-Mex single coils" - mozes ceo set od 3 magneta da kupis po vrlo povoljnoj ceni, magneti kao takvi mi se nisu preterano svideli, deluju mi samo kao duplo jevtinija (i daleko losija) varijanta Texas Special-a.
Tremolo sistem: "Vintage Style Synchronized Tremolo" - 90%, ako ne i 100% MIM modela ima takav tremolo sistem, i ja ga imam na svojoj gitari, dobar je, ali nista posebno...
Civije: "Fender Ping Vintage Style Tuning Machines" - Znam da Ping-ovi idu na MIM Standard seriju, ne znam koja je razlika izmedju obicnih "Fender Ping" i "Fender Ping Vintage Style Tuning Machines" civija...
Sad jedino ako je kontrola kvaliteta za ovaj model takva da iz fabrike izlaze samo najbolji primerci sa najkvalitetnijim drvetom, u sta iskreno sumnjam...
Inace mi se dopadaju gitare, deluju mi sasvim okej, samo ne razumem - po kom osnovu je tolika cena?