Gitara je Explorer od Korina drveta. Na bridge poziciji je SH-4 Jeff Back a na necku je SH-1 (59 neck). Oba su u varijanti sa niklovanim poklopcem, sto im daje posebnu vintage teksturu tona.Santana wrote:hvala na opsirnom objasnjenju-meni se svidja taj still got the blues zvuk.
a oni seth lover su alnico 2-dakle supalj zvuk.burstbuckeri su razliciti a ovaj ne spada ni u burstbucker1 burstbucker2 ni burstbucker3 vec je Burstbucker Pro.mozes da izbacis neki snimak zvuka svoje gitare i da mi kazes koje magnete imas na bridge i neck?.i da od kog drveta ti je gitara?
NE mora da znaci da je alnico 2 supalj zvuk. To ce ti prije znaciti topao i mekan zvuk. Pazi Slash iz GNR oduvijek koristi Seymor Duncan Alnico Pro II. Sa alnico II magnetima...e ako on ima supalj zvuk...
Nazalost...snimak gitare nemam pri ruci morao bih da pravim neki posebno...a ne znam ni koliko bi bilo svrsishodno jer bi zvuk bio kompromitovan pojacalom (marshall jcm 800+celestions), drvetom (korina), i mikrofonom....tako da bi ti tu prije cuo pojacalo nego gitaru.
Ono sto bi ti bilo korisno je da poskidas sve klipove sa duncanovog sajta i onda od njih napravis play listu (znam da zvuci smijesno ali je izuzetno efektivno) poredjas u play listi soundclipove svih pickupova za koje se razmisljas na neck poziciji (npr.) i to sve cleanove u redu jedan za drugim a sve dirty u drugom redu. I onda saltas play listom naprijed nazad...Tako se tacno se cuje medjusobna razlika i specificna karakteristika svakog od njih.
Ja imam i Seymour Duncanov DVD o magnetima (zivio Amazon.com) to je jos bolja stvar ali ga ne mogu kopirati...ima neku zastitu a ja nisam bas vjest sa tim stvarima.
Uglavnom za nek poziciju su ti u igri: sh-55 seth lover (vjeruj mi Alnico 2 ne znaci suplje), Sh-1 59neck, shpg Pearly Gates neck, APH Alnico Pro II (Slashov zvuk, ako ti je gitara mracna zvukom nece se dobro uklopiti dosta zatvoren ali HOLESTEROL I DIJABETES zvuk kako ja to zovem...puno masno i puno slatko), i eventualno SH-2 JM (on ti nije kopija nijedne izvedbe PAF.a vec magnet za sebe, zato ne znam koliko bi ti bio interesantan...Imam ga na jednoj Alder-body gitari i zvuci kao Jeff Back (ne JB magnet vec JB gitarista...

Za bridge varijantu (pored gore pomenutih magneta samo u bridge varijanti) mozes uzeti u obzir i SH-4 Jeff Back model. TO nije PAF vec kopija rucno nabudzenog PAFa koji je (po urbanoj legendi) Seymour licno nabuzio za Jeffa. U pitanju je magnet kojem su svi unutrasnji djelovi od PAF'a...magnet, razdvojnik, bobina, zica...samo sto ima za 50% vise namotaja...Klasika. Nema ko nije koristio taj magnet. Od Jeff Becka do Kurta Cobaina. Ono sto je bitno za JB je da je to hot-output picup sa ALNICO 5 magnetima...inace su svi hot pupovi sa keramickim magnetima...Rezultat...hot ali topao zvuk. Ako ga stavljas na gitaru od mahagonija ili korine- super stvar...posto su inace dosta krestavi (ne u negativnom smislu...ali definitivno ne vintage) na gitari od aldera.
Dolaze ti jos u obzir i SH-5 Duncan Custom, (navodno zvuk poznat kao PAF na steroidima)...ali sa keramickim magnetima sa svim benefitima i nedostacima koje to donosi...Imam ga na jednoj gitari...i brate, taj "PAF" je na previse steroida (ne u negativnom smislu, vec previse da bi ga PAF familija primila medju svoje)...PAF odmetnik sa nitro gorivom...Mnoooogo nabudzen zvuk za PAF...dosta agresivan...ali probija kroz mix kao svjetlosni mach...u pozitivnom smislu.
SH-5 ima dva brata blizanca za ljubitelje vintagastijeg zvuka...Naime razlika izmedju njega i SH-14 Custom 5 je samo u magnetima...Custom 5 ima Alnico 5 mangete..sve ostalo je isto...namotaji, bobina, razdelnik...bla...bla...bla...
Ista stvar je i sa SH-11 Custom Custom, osim sto ovaj ima Alnico 2 magnete. Sve ostalo je isto. Provjereno. Toliko ti mogu reci. Sto se tice rezultata koje ove dvije modifikacije daju mogu samo da nagadjam, nemam ni SH-11 Custom Custom ni SH-14 Custom 5...niti sam ih probao kod nekoga. Mogu samo da naslucujem kakav bi bio moj Duncan Custom da mu se keramicki magneti zamijene sa Alnico 2 ili Alnico 5...ali to je vec stvar maste.
Tako da ti mogu samo predloziti da i njihove clipove skines pa uporedis sa SH-1b, Sh-55b, SHPG-1b, APH, SH-4 i ostalima.
Volio bih da ti mogu dati neki precizniji savjet ali istresao sam sve za sta pouzdano znam...ostalo je sve stvar ukusa...A u te vode ne bih ualzio.
Ako imas jos nekih pitanja, stojim na raspolaganju...
Pozz