Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Oprema Koju Imate

Post by Kristijan » 26 May 2014, 14:20

Није опомена, ово је мој лични утисак, зато и пишем то овде овако као и било који други члан форума. Много ми је жао што гледам овакве ствари, срамота ме да читам.

banjacNT

Post by banjacNT » 26 May 2014, 14:46

Kristijan wrote:
Коначно, баш је ниско и ружно што столаре помињеш с том погрдном конотацијом. Као, ако је лош градитељ електричних гитара - онда је столар. Столарски занат је озбиљан занат, нема ничег срамног у зарађивању за живот у столарској радионици. И добар столар засигурно има довољно знања да направи електричну гитару од пуног дрвета.
:1:
:bow:

aldindubo

Post by aldindubo » 26 May 2014, 20:50

Razlika izmedu ovih foruma i Americkih:
http://www.mylespaul.com/forums/histori ... -20-a.html

Jedini razlog zbog sve ovoga je obicno zavidanje, i to je to. Na sajtu gdje svi imaju iste / slicne gitare, ovake stvari se ne desavaju.

Sve ovo lose sta se prica u ovom haosu, mene nista ne vrijeda. Ako bi me vrijedilo, onda se nebi svaki put vracao. Znaci, ja cu nastavit slati ove slike na sajte, vama se svidalo ili ne.. I don't really care. :)

Ako ti smeta, onda... Uhhh.. Ignoriraj me. :) Naravno hvala i lijep pozdrav onima koji su imali nesto interesantno / fino reci!

djomla

Post by djomla » 26 May 2014, 20:53

Kristijan wrote:Није опомена, ово је мој лични утисак, зато и пишем то овде овако као и било који други члан форума. Много ми је жао што гледам овакве ствари, срамота ме да читам.
Cekaj, sta te sramota? Sada mi nije jasno. Reakcije na njegove postove ili?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 26 May 2014, 21:23

Види, ја Алдину нисам одмах узео меру како треба. Али како је време пролазило, постајало ми је јасно шта се ту збива. Све је било јасно још док нисмо стигли ни до претресања исправности оног његовог бившег Лес Пола. Њему су мало "виле у главу", а дрма га и снобизам. Међутим, тога су колико видим сада свесни сви. И сад је мене с једне стране срамота кад читам шта Алдин пише, у комплету са катастрофалном употребом матерњег језика, али ме је још више срамота када видим шта други пишу, јер не видим ништа часно у томе што екипа тилтује лујку док не побенави до коске. То се једноставно не ради.

aldindubo

Post by aldindubo » 26 May 2014, 22:33

aldindubo wrote:Razlika izmedu ovih foruma i Americkih:
http://www.mylespaul.com/forums/histori ... -20-a.html

Jedini razlog zbog sve ovoga je obicno zavidanje, i to je to. Na sajtu gdje svi imaju iste / slicne gitare, ovake stvari se ne desavaju.

Sve ovo lose sta se prica u ovom haosu, mene nista ne vrijeda. Ako bi me vrijedilo, onda se nebi svaki put vracao. Znaci, ja cu nastavit slati ove slike na sajte, vama se svidalo ili ne.. I don't really care. :)

Ako ti smeta, onda... Uhhh.. Ignoriraj me. :) Naravno hvala i lijep pozdrav onima koji su imali nesto interesantno / fino reci!
Nisam jos bio gotov: ne radi se o vrijednosti gitare. Siguran sam da neko i na ovom forumu ima jedan pravi '50s Gibson Les Paul. Ili neki PRS Private Stock, ili neki master built Fender. Ne radi se o vrijednosti. Radi se o obicnoj zavdni. I ja sam imao jeftinu gitaru, jedan Americki made 1986 Kramer Baretta. Gitara je bila super, samo mjenenje zica na Floyd Rose je za mene pre vise dugo trajalo, zato ga prodao. Znaci, ne radi se o vrijednosti gitare, to je greska sto mnogi prave.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 26 May 2014, 23:42

Radi se o vrednosti Aldine. I sam to znas. A mi, paori, raja, ne mozemo da ne budemo zavidni prema Vama koji imate almost rare gitare.
A mylespaul je, jelte, les pol forum, tako da tu ne vidim nista cudno. Plus je razlika u tome sto si kod njih lepo okacio slike u temu za slike i to je to. A ovde je nastup u stilu "Vidi slike, lol, ja imati vi nemati, ultra rare, pisajposirotinji". Jos za prvog kastma, ljudi su rekli "okej, kul gitara, fino izgleda, nadamo se da tako i zvuci" da bi ti ispamovao sa 3 nova fotosesna gitare.

A IMHO, zvuci krajnje prosecno, od tako skupe gitare i lampaskog marsala sam ocekivao daleeeeeeko lepsi zvuk

djomla

Post by djomla » 27 May 2014, 09:30

Kristijan wrote:Види, ја Алдину нисам одмах узео меру како треба. Али како је време пролазило, постајало ми је јасно шта се ту збива. Све је било јасно још док нисмо стигли ни до претресања исправности оног његовог бившег Лес Пола. Њему су мало "виле у главу", а дрма га и снобизам. Међутим, тога су колико видим сада свесни сви. И сад је мене с једне стране срамота кад читам шта Алдин пише, у комплету са катастрофалном употребом матерњег језика, али ме је још више срамота када видим шта други пишу, јер не видим ништа часно у томе што екипа тилтује лујку док не побенави до коске. То се једноставно не ради.
Aldin je probabli otisao iz Bosne kad je bio mali i ucio je holandski, totalno drugaciji jezik nego nas. I ne cudi me sto je zaboravio "materinji" to nije problem.
Problem je snobizam, tu si u pravu, al da ne ulazimo u anamnezu njegovog stanja ... na kraju krajeva who gives a shit.

Sto se tice ekipe, skroz razumem. Dok je za neke ljude gitara od hiljadu evra misaona imenica drugi, tako arogantno, istu naslanjaju na civije etc. tacno vidis da nema nikakvu vrednost osim da lepo izgleda i da se sa njom kiti po forumima.

ALI ... (disclaimer: ne slazem se sa trzalicom, i smatram da je trol kakvog nema) ... ALI ... tu ima pravo kada kaze "mentalitet copora" :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 27 May 2014, 09:58

Image

:ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2014, 10:04

dokle vise ljudi...
hajde velimirovicu kupuj neku gitaru

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 May 2014, 10:08

Funkomat wrote:dokle vise ljudi...
hajde velimirovicu kupuj neku gitaru
Evo,evo xD :XD:

majtimika

Post by majtimika » 27 May 2014, 11:11

aldindubo wrote:
jagoda wrote:Hmmm...
Ja spadam u one koji bi rado pobegli iz ove raspale drzave , mislim trajno.
Ali kad vidim ove pacenike , shvatim da covek mora da bude mnogo pametan.
Daju ti , kao , neke pare , onda ti ih uzmu nazad, a u tom procesu od tebe naprave debila.
Ono kao , sedis tamo , imas neki privid para , a nocu sanjas burek i visis na ex yu forumima zato sto tamo nemas ni zivot ni prijatelja ,
pa poludis od dosade. I na kraju spickas 4k na parce drveta iz koga ne umes da izvuces ni 3 smislena tona.
I onda shvatim da ja ( sa svojom bednom platom) bas i ne zivim tako lose kao sto mi se cini ...
Jedem , pijem , vozim auto ,idem negde po EU pa se vratim, nekad padne i neki sex , a i znam par akorda da odsviram.
Bolje to , nego da sedim u nekoj pi*di materinoj i da drkam forumase koji mi se smeju .
P.S.
I da... I dalje bih voleo da cujem kako zvuci ta gitara.
Mada sam sve vise uveren da covek osim sto ne ume da svira , i nije vlasnik doticne. Slikao je u prodavnici ili mu je neko pozjmio ili je ukrao.
Mislim , prosta i neskolovana radna snaga ne kupuje skupe Gibsone tek tako ... Nigde.
Zivot je ovdje vrlo dobar, ako imas posao. Ako nemas, onda ce ti bit tesko i jos teze naci neki dobar posao. Samo se izplati ovdje dolazit ako si skolovam i ako imas diplomu.

Ako mislis da je tamo bolje, onda ili lazes, ili nikad nisi zivio u stranoj zemlji da znas kako je ovdje.

Trazim jedan dobar mikrofon za snimanje, ali jos ga nisam nasao. Htjeo sam cekati da snimim nesto s dobrim kvalitetom, ali vi ***** partizanske (kao sto je rekao cika Kure) ne mozete cekati.

https://www.youtube.com/watch?v=iRod53JkQMs

.. kakve lepe igracke uvek u rukama nekih tatinih sinova..
Steta jelde? Nazalost placeno od mojih zaradenih para.. I ja bi zelio da mi je tata ovo kupio, al nije. Sta ces.

:kokice:
zvuci poprilicno not 3k

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2014, 11:28

:lol:

komil

Post by komil » 27 May 2014, 18:36

djomla wrote:ALI ... (disclaimer: ne slazem se sa trzalicom, i smatram da je trol kakvog nema) ... ALI ... tu ima pravo kada kaze "mentalitet copora" :)
Čopor? Pa ne bih se ni tu složio. Videlo se da nekom smetaju Aldinove slike a nekome i ne, nekome jezik kojim piše dok je drugima to potpuno prihvatljivo, neko je zaista frustriran što želi takvu gitaru pa je ljubomoran dok nekog drugog to ne loži itd. itd. itd. tj. daleko od toga da su ljudi složni, jednoumni, daleko je to od čoporativnog linča.

Meni je tema manje zanimljiva, ono, ima smešnih momenata i to je to :) Uzgred, smešno mi je i što sam na brzinu video da ga malko zezaju na les paul forumu, ali suptilno: kulturica komentari a na post lepe tagove poput upl8tr=faggot.

On topic:
Focusrite Saffire Pro 40 kartica

Image

Gagi

Post by Gagi » 02 Jun 2014, 14:19

viewtopic.php?f=43&t=18847&p=367323#p367323

Stigla Japanka:

Image
Image
Image

A rekao sam da ne volim crvene gitare :mrgreen:
Elem verovatno ste videli ovu gitaru na oglasima,
specs: mahagoni 2 dela, maple 2 dela, 3,5 kg, Gotoh hardveraj, tonira super, rezonuje na suho sasvim lepo i dugo, sustain do mora i nazad :) čivije rade ko nove, završna obrada na sasvim pristojnom nivou, primetljivo je da se vodilo računa oko detalja, pošto nisam ljubitelj fancy glancy ugođenih tigrastih topova, nesavršenost i poneki čvorić je već po mom ukusu. Poneki zarđali šrafčić i ogrebotina ali ništa ozbiljno, pošto je stara preko 20 godina nadam se da je sada u stabilnom stanju bar što se drveta tiče.
Lik od koga sam je nabavio poseduje i LP 1960 reissue pa je bilo zgodno uporediti. Možda ću previše da ih ishvalim pa će nekome zasmetati ali Japanci uopšte nisu za potcenjivanje.
Sve u svemu zadovoljan sam, barem na prvi utisak pošto je sve još taze. Imao sam neke stvari za razmenu, i hteo sam neki kind of LP a ova mi se učinila kao najbolji kompromis jer ima sve obavezne sastojke a nije osiromašena i razbušena kao novi Studiji ili Tribjuti koji se štancuju ko jogurt u Imleku...

Post Reply