Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 02 Jul 2014, 12:31

Baba Slim wrote:
...
Nemanja ju je probao kad je kratko dosao kod mene tad, ne znam kakav je njegov utisak bio i da li se seca, ali ja sam jedva cekao da je se resim. Ko zna, sad u ovom periodu jako zelim da nabavim Strata, pa ko zna kako bih se sad osecao kad bih istu tu gitaru uzeo u ruke. Samo znam da me tad nije pokrenula ni 0.001%, jbg.

Ajd pa tako... Ziveli, i cestitke svima jos jednom. :D :ziveli:
Da ta 57mica kod tebe je bila DULL, dal zbog zica ili ko zna cega nije imala dovoljno karaktera s obzirom da ta gitara kosta kao letovanje politicara.
Probao sam jos nekoliko 57mica i svaka je drugacija pomalo. U principu strat je strat, sve to radi korektno i iskreno imam periode kad i sam pozelim da imam strat, mada kako vreme prolazi i ja sviram u bendu sa jednom gitarom, shvatam da su jedino hambakeri reshenje.
Sto se tice AVRI serije, to su po meni sasvim fino odradjeni instrumenti, imao sam u posedstvu dva jaguara te klase i oba su imala zajednicko to da prilikom toplo/hladno vrat ne mrda i overall built quality je na sasvim okej nivou. Da li te gitare rade isto kao i originalne, verovatno da da, pogotovo kad prodje neko vreme i malko drvo se stabilizuje. Da li one treba da se svide svakom...naravno da ne. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 02 Jul 2014, 13:23

realno treba imati sve.
to je jedino resenje

majtimika

Post by majtimika » 02 Jul 2014, 13:31

BUILD 'EM ALL

Dushan S

Post by Dushan S » 02 Jul 2014, 15:06

Baba Slim wrote:
Kapiram da u 4CM povezivanju "ispred" hoces da vezes neki OD u ulozi boosta (u FX loop kapiram sta se da ide ;) ), mozda neki kompresor po potrebi? Ajd malo detalja koje efekte imas u planu da koristis, jer ovo (doduse malo :hide: ) sto sam poslusao od Triggera, cini mi se da je poprilicno straightforward zvuk, bez nekih kerefeka, ili ja barem nisam naleteo na neke efekte u nekim ocigledno vecim kolicinama... :) I, kapiram da bih se i ja zezao sa MIDI kontrolisanjem, jer koliko vidim footswitch od ampa ima prekidaca skoro koliko i HD500. :lol: Pa ono, kapiram da je uvek lakse gaziti samo jednu spravu nego skakati po dve.
Pa ide ti gitara - ulaz procesora, fx send procesora - ulaz pojačala, loop send pojačala - fx return procesora, izlaz procesora - Loop return pojačala. Dakle, da bi emulacije pedala i wah bile pre preamp sekcije pojačala a prostorni efekti bili posle preamp sekcije. Pojačalo ima midi kontrolu koji je kanal izabran i koji je master volume od dva, tako da to isto može da se promeni kada se promeni farba na procesoru. To je dobrim delom i razlog zašto sam uzeo ovu glavu jer bi mi sa nekom drugom za ovo trebao i neki switching sistem. Nije fora u tome da li ti trebaju kompleksne farbe već da se istovremeno prebacuju kanali sa pojačala i efekti sa proc-a.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Jul 2014, 15:35

nemanjavelimirovic wrote:
Spoiler:
Da ta 57mica kod tebe je bila DULL, dal zbog zica ili ko zna cega nije imala dovoljno karaktera s obzirom da ta gitara kosta kao letovanje politicara.
Probao sam jos nekoliko 57mica i svaka je drugacija pomalo. U principu strat je strat, sve to radi korektno i iskreno imam periode kad i sam pozelim da imam strat, mada kako vreme prolazi i ja sviram u bendu sa jednom gitarom, shvatam da su jedino hambakeri reshenje.
Sto se tice AVRI serije, to su po meni sasvim fino odradjeni instrumenti, imao sam u posedstvu dva jaguara te klase i oba su imala zajednicko to da prilikom toplo/hladno vrat ne mrda i overall built quality je na sasvim okej nivou. Da li te gitare rade isto kao i originalne, verovatno da da, pogotovo kad prodje neko vreme i malko drvo se stabilizuje. Da li one treba da se svide svakom...naravno da ne. :ziveli:
Sto se AVRI serije tice, ja se bas ne bih slozio da su to sad ne znam kako dobri instrumenti - iskreno, mislim da uopste ne opravdavaju toliko veliku cenu svojim kvalitetom, i smatram da kostaju daleko vise nego sto zapravo vrede. Mozda ja imam poremecenu predstavu o tome kako jedan instrument od 1600 evra treba da radi, ali ono sto sam ja do sada probao je bilo, blago receno, nedostojno te cene. Moje skromno misljenje.
Funkomat wrote:realno treba imati sve. to je jedino resenje
Izgleda nema druge. :lol:
majtimika wrote:BUILD 'EM ALL
Ka tome se krecemo brate, lagano al' sigurno. :D
Dushan S wrote:
Spoiler:
Pa ide ti gitara - ulaz procesora, fx send procesora - ulaz pojačala, loop send pojačala - fx return procesora, izlaz procesora - Loop return pojačala. Dakle, da bi emulacije pedala i wah bile pre preamp sekcije pojačala a prostorni efekti bili posle preamp sekcije. Pojačalo ima midi kontrolu koji je kanal izabran i koji je master volume od dva, tako da to isto može da se promeni kada se promeni farba na procesoru. To je dobrim delom i razlog zašto sam uzeo ovu glavu jer bi mi sa nekom drugom za ovo trebao i neki switching sistem. Nije fora u tome da li ti trebaju kompleksne farbe već da se istovremeno prebacuju kanali sa pojačala i efekti sa proc-a.
Upoznat sam sa 4CM principom, i iskreno, krivo mi je sto Nova system to ne moze, i to mnogi zameraju tom uredjaju, ali dobro, prezivece se. :) A to za MIDI kontrolu pojacala je super stvar, veoma prakticno, jedan klik i sve gotovo a bez da pucas lovu na poseban MIDI kontroler ili switching sistem. Narocito ako si sam sebi potrebne kombinacije zvukova koncipirao tako da ti ne treba milion razlicitih kombinacija, da moras da saltas po bankama non-stop kao blesav u potrazi za pravim presetom.

Dusane, imam pitanje oko HD500 (imaj na umu da mi je prakticno koriscenje midija totalna nepoznanica, ali u principu otprilike znam kako treba da funkcionise) - da li na HD500 moze da se uradi remapping (ako sam dobro rekao, ili samo prosto mapiranje) njegovih footswitcheva, tako da recimo donji red poziva kompletne presete (dakle ceo programiran lanac efekata odgovarajuce rasporedjen pre pojacala i u FX loopu + odgovarajuci kanal/mod na pojacalu), a da takodje istovremeno u okviru tog istog preseta koji si pozvao imas mogucnost da palis i gasis pojedinacne efekte po potrebi?

Tenji

Post by Tenji » 02 Jul 2014, 15:38

4CM je odlicna stvar, ja tako furam 6505 i Boss gt-8. S tim sto ja nemam midi kontrolu pojacala, nego jos jednostavnije, jedan kabal iz "amp control" u FS ulaz pojacala, i sve je na dohvat noge. 5 cable method ako cemo pravo. :D
Edit: Baba, cisto dok ti Dusan ne odgovori, mogu ti ja reci da je kod mene na gt-8 to sto pitas izvodljivo vrlo jednostavno. "Programiras" control switch da ti prebacuje pedale u manuelni mod, i svaka pedala tada pali i gasi odredjeni efekat u datom presetu. Stisnes CTL ponovo, i vratis procesor u standardni mod, gde je svaka pedala preset. Nikakva specijalna pamet, ima i HD500 sigurno nesto slicno. Ako si na to mislio.

hipihill

Post by hipihill » 02 Jul 2014, 18:38

Baba Slim wrote: Sto se AVRI serije tice, ja se bas ne bih slozio da su to sad ne znam kako dobri instrumenti - iskreno, mislim da uopste ne opravdavaju toliko veliku cenu svojim kvalitetom, i smatram da kostaju daleko vise nego sto zapravo vrede. Mozda ja imam poremecenu predstavu o tome kako jedan instrument od 1600 evra treba da radi, ali ono sto sam ja do sada probao je bilo, blago receno, nedostojno te cene. Moje skromno misljenje.
AVRI serije su isto što i CS Time Machine serije s tim što su ovo verne projekcije starih modela. CS su custom varijacije. nešto pažljivije odrađene, a njihov lagani relik je vrhunski. AVRI Serija takođe podrazumeva selektovano drvo i hardware. Nešto su bolja starija godišta, zauzvrat novija su nešto jeftinija (ranije je sve to bilo oko usd 2,000). Ako si to probao u Mitrosu onda nemam komentar.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Jul 2014, 20:27

@Tenji:

Da na to sam mislio, s tim sto na HD500 pretpostavljam da to sve moze jos jednostavnije jer prosto ima dovoljno prekidaca od kojih jedan red moze da menja presete, a drugi red pali i gasi posebne efekte unutar jednog pozvanog preseta.

Sad me nesto zanima da od nekoga uzmem recimo HD500 pa da ga povezem preko 4CM i da malo isprobam, jer sam se previse naslusao pljuvanja na racun L6, a sa druge strane, u tim nekim retkim prilikama kad cujem nekoga ko to UME da namesti kako treba, prosto se odusevim kako zvuci. I, nikada nisam imao neku od tih sprava kod sebe, pa da je na miru, natenane cackam, da pokusam da namestim ono sto meni treba, pa da vidim sta i kako...
Za relativno malu razliku u ceni, L-6 HD500 realno nudi citavo more dodatnih opcija u odnosu na TC Novu (ja sam recimo TC Novu kupio polovnu za 280e na oglasima, a sad ima recimo jedan HD500 za 350e)... I, da se razumemo - NE, ne nameravam da menjam TC. :lol: Bar ne neko vreme. :hide: :XD:

@hipihill: Da, to sam probao u Mitrosu. Da me ne shvatite pogresno, nisu to ne-znam-ni-ja-sam-koliko losi instrumenti, daleko od toga, ali sam prosto uzevsi u ruke nesto sto kosta skoro dve stotine hiljada dinara (drugari, ne zaboravimo koliko su to pare, boga mu poljubim bre!!) ocekivao nesto, iskreno, DALEKO bolje. Ja za te instrumente ne bih dao ni dinara preko 1000 evra, i to za nove. Mozda sam ja lud, ali tako mislim.

A to sto sada MEKSICKI 72 Thinline Tele (koji sam kupio 2005. i svirao nekoliko godina) kosta 131000 rsd, to necu ni da komentarisem. Suludo. I to ne mislim da je Mitros nesto sad popizdeo pa opalio cene - na Thomannu je ista cena, manja za 40tak evra mozda. :eek4i_2: Fender, go home, you're drunk.

A o Gibsonovim cenama necu ni da pocinjem. Precenjeno govno, sto se mene tice, treba da ih je sramota. Treba 3k eura da platis za gitaru koja jedva da se moze nazvati tako, more mars tamo, bagro.

Zavrsio sam sa rantovanjem, bilo je jace od mene. Please, carry on folks. :ziveli:

nebeskacarica

Post by nebeskacarica » 02 Jul 2014, 21:03

od tommytigh77 na 02 Jul 2014, 05:18
AVRI 57? Kakva lepota! + Sea Foam Green je jedna od mojih omiljenih, ako ne i omiljena boja za strata! Šteta samo što je neko instalir'o verovatno Graphtech konjić, šta li je - ono crno govanjce na početku vrata malo remeti sliku. Ja bi' tu samo ''ispod haube'' prevez'o drugu tone kontrolu na bridge, i ništa više ne b' dir'ooo....
Hvala na komplimentu i svaka čast za zapažanje – upravo tako, bivši vlasnik je skinuo originalni i stavio taj Graptech na njega, a ja kako sam prezadovoljan gitarom i poštujem taj detalj kao dio njene istorije i zvuka koji izbacuje, ne želim zasad da mjenjam išta tj da je vraćam u "prvobitno" stanje! Moram te samo ipak ispraviti u nijansi boje – nije u pitanju „Sea Foam Green“ nego „Surf Green“
od Baba Slim na 02 Jul 2014, 09:41

Kratko sam imao bas AVRI '57. Strata (Fiesta Red) (96.godiste valjda, to bese neka godisnjica Fendera) koji sam dobio u zamenu za PRS-a kad sam ga prodavao, i mogu reci, da mi je to jedan od gorih stratova koji sam probao u zivotu. Necu da gresim dusu, mozda mi jednostavno nije legao (vrlo moguce da je to), ali covece, koliko sam pizdeo od te gitare, ni sam ne znam zasto.
Sto je jos ludje, nosio sam je u Mitros, uporedjivali smo je, i radila je bolje od svih Stratova istog tog modela iz radnje (sto inace ni tada nije bila jeftina gitara, negde oko 175-180k rsd) - lepsi zvuk, bolji sustain, nije bilo pitanja. A ja je nisam 2 puta izvadio iz kofera da je sviram kod kuce dok je nisam prodao dalje, samo sam hteo sto pre da je se resim.

Nemanja ju je probao kad je kratko dosao kod mene tad, ne znam kakav je njegov utisak bio i da li se seca, ali ja sam jedva cekao da je se resim. Ko zna, sad u ovom periodu jako zelim da nabavim Strata, pa ko zna kako bih se sad osecao kad bih istu tu gitaru uzeo u ruke. Samo znam da me tad nije pokrenula ni 0.001%, jbg.

Baba Slim,

Ako si taj AVRI '57 Fiesta Red svojevremeno, da ne kažem prije 3 -4 godine, na sremskoj strani pazario u paketu sa pojačalom lampašem Peavy Classic 30, onda sa skoro 100%-om sigurnošću mogu reći da sam isti primjerak imao priliku da držim u rukama i malo zasviram. :ziveli:
Tačnije, ja i bivši njegov vlasnik smo upoređivali oba komada i, na moju sreću, zeleni je odnio pobjedu, kako izgledom i svojim tigrastijim headstockom i vratom i rasporedom godova, tako i čistijim clean-om i moćnijim sustain-om..
E sad, da li je moguće konstatovati da instrumenti od 1600 evra istovjetnog modela generalno mogu toliko varirati po pitanju kvaliteta, ne bih znao da prokomentarišem...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Jul 2014, 21:59

nebeskacarica wrote:Baba Slim,

Ako si taj AVRI '57 Fiesta Red svojevremeno, da ne kažem prije 3 -4 godine, na sremskoj strani pazario u paketu sa pojačalom lampašem Peavy Classic 30, onda sa skoro 100%-om sigurnošću mogu reći da sam isti primjerak imao priliku da držim u rukama i malo zasviram. :ziveli:
Tačnije, ja i bivši njegov vlasnik smo upoređivali oba komada i, na moju sreću, zeleni je odnio pobjedu, kako izgledom i svojim tigrastijim headstockom i vratom i rasporedom godova, tako i čistijim clean-om i moćnijim sustain-om..
E sad, da li je moguće konstatovati da instrumenti od 1600 evra istovjetnog modela generalno mogu toliko varirati po pitanju kvaliteta, ne bih znao da prokomentarišem...
Upravo o toj gitari se radi! :D :ziveli: Ocigledno imamo zajednicke poznanike/prijatelje. :D
Prica je tekla tako da sam ja od tog coveka na moje ogromno zadovoljstvo imao prilike da uzmem PRS McCarty-ja koji je bio kod mene nekih godinu i po dana. Medjutim, dosao sam u situaciju da moram nazalost da prodam tu gitaru, i posto tada nisam naisao na kupca koji je hteo da to kupi za gotovinu, dogovorio sam se sa bivsim vlasnikom PRS-a da mu vratim tu istu gitaru (na njegovo odusevljenje :) ) a da u zamenu uzmem tog AVRI Fiesta Red Strata + Peavey Classic 30, jer mi je ideja bila da cu lakse prodati dve jeftinije stvari nego jednu skupu. Tako je i bilo, pojacalo je otislo skoro odmah, a par nedelja nakon toga i Strat.

Ta gitara tada uopste nije bila u nekom spektakularnom stanju, ali je cak i takva, zvucno bila bolja od onih gitara koje su tada kao nove visile u radnji - to nije bilo moje misljenje vec momaka koji su tad radili u radnji, i na licu mesta ih isprobali i uporedili, tako da ne znam sta bih rekao po pitanju poredjenja kvaliteta. :?

Inace, ova tvoja zaista izgleda prelepo, tu nema dileme, i kako je moja pokojna baka umela da kaze - u zdravlju je svirao i boljom je zamenio. :) :ziveli:

bancika

Post by bancika » 02 Jul 2014, 22:27

Tenji wrote:4CM je odlicna stvar.
teshi se samo :lol:

Tenji

Post by Tenji » 03 Jul 2014, 00:50

Cemu takav stav? :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 03 Jul 2014, 08:11

I mene zanima ako postoji neki razlog zasto to ne treba raditi. Please, do tell. :-)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 Jul 2014, 08:21

pa ono... nekome sigurno i 4CM radi posao

Mitar

Post by Mitar » 03 Jul 2014, 09:23

mislim da 4 cm ne zavrsava posao, bar ne zeni :mrgreen:

Post Reply