Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 04 Jul 2014, 21:35

Ja mislim da je bitno da pedale ili procesor legnu tom koji ih svira. Jednom sam slusao svirku gde je bio neki gitarosh sa prodzom onim najjeftinijim nekim Zoom 707 ili tako neki. Zazvucao mi super u smislu, nisam znao po cemu gazi lik (dok nisam prisao kasnije), dal su pedale ili prodza, kad ono prodza i to neki taj jeftini plastikaner. :shock: Gitara tipa meksicki strat i pojacalo tipa leni neki mozda "hibridni". U miksu sa bendom je zvucalo kako treba, ono separacija nota na drajvu okej i sasvim solidno krupan klin.
Inace sam probao nekolicinu procesora i meni je to sve uvek zvucalo bezveze pa do odvratnog, ali eto Nova sistem zvuci dobro jer su analogni drajvovi a efekti su isti kao na njihovim pedalama... Verujem da te skuplje varijante zvuce isto vrh, ali ja imam problem shto me mrzi da to programiram i razmisljam o kliktanju levo desno i zato nikad ne bih uzimao proc. Jedino shto bih voleo da probam je da provuchem djitru kroz gitar rig u jednoj svirci ali nit ima da se kupi kontroler za njega nit se meni daju pare za to. Inace za studijske poslove, gitar rig/amplitube su jako dobra resenja koja zvuce super realno (ako se lepo nameste). :) :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Jul 2014, 22:14

Dushan S wrote:Pazi, da mi to treba, ja bih na tvom mestu uzeo hd bubreg ili HD pro (dakle pod bez footswitcha) i našao polovan u oglasima Behringer FCB1010, to je realno najjeftinija varijanta koja može da ti menja kanale na pojačalu.
Uff, nekako jos uvek bezim od bilo kakve "rack+midi kontroler" varijante, to mi je stvarno preko svake tolerancije sto se tice nosenja (dovoljno mi je sto vucem gitaru, glavu, box, dva kofera za procesor kablove i ostale pratece stvari - manje od toga ne moze, pa gde jos rack i kontroler)...
Nije meni sad ne znam kakva frka za to menjanje kanala na pojacalu , to je samo jedan bedni footswitch, koji sad ionako imam na pedalboardu i gazim ga nezavisno od Nove koja isto ne moze da menja kanale osim midijem, sto moje pojacalo nema. Nego samo kazem da mi je nekako nelogicno kako Line6 to nije implementirao, pa barem na najjacem modelu od svojih podnih procesora.

Dushan S

Post by Dushan S » 05 Jul 2014, 11:33

Baba Slim wrote:
Dushan S wrote:Pazi, da mi to treba, ja bih na tvom mestu uzeo hd bubreg ili HD pro (dakle pod bez footswitcha) i našao polovan u oglasima Behringer FCB1010, to je realno najjeftinija varijanta koja može da ti menja kanale na pojačalu.
Uff, nekako jos uvek bezim od bilo kakve "rack+midi kontroler" varijante, to mi je stvarno preko svake tolerancije sto se tice nosenja (dovoljno mi je sto vucem gitaru, glavu, box, dva kofera za procesor kablove i ostale pratece stvari - manje od toga ne moze, pa gde jos rack i kontroler)...
Nije meni sad ne znam kakva frka za to menjanje kanala na pojacalu , to je samo jedan bedni footswitch, koji sad ionako imam na pedalboardu i gazim ga nezavisno od Nove koja isto ne moze da menja kanale osim midijem, sto moje pojacalo nema. Nego samo kazem da mi je nekako nelogicno kako Line6 to nije implementirao, pa barem na najjacem modelu od svojih podnih procesora.
Pa pazi, možda je mnogo da se nosi a možda i ne. U ovoj varijanti imaš bubreg i pedalboard, i to ti je sve. Mislim i ovako nosiš switch za pojačalo i efekat, ako bi imao Behringer, onda ne nosiš switch od pojačala. Sve alternative su jednako ili još više komplikovane, npr, POD HD500 plus neki switching sistem. A to si u pravu da mi nije jasno zašto nisu u najjače modele ubacili takvu mogućnost. U svakom slučaju, ako neko želi da menja istovremeno kanale na pojačalu i farbe na proc-u, FCB1010 je najjeftinija varijanta. (A nije čak ni loš kvalitet izrade)

Dimo

Post by Dimo » 09 Jul 2014, 03:05

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Jul 2014, 05:29

Aria STB Jazz Bass kopija
Uzeo u nekoj kombinaciji za ortaka iz benda kao bass za prelazni period dok ne kupi neki bolji.
Dobio sam je za presmeshno malo love, ali iznenadilo me je da uopste nije losa gitara. Vrat je okej, pragovi ko novi, jedna civija je bez onog gornjeg dela za koji se drzi dok se shtima, pa je umesto toga zaglavljen neki novcic. Inace radi i tako, ali kupicemo novu civiju i to je to. Zvuci mi super za te pare. :nixweiss: Nisam imao kuci nove zice, tako da je malko mutniji sound jer su zice ne mrtve vec im davali godinu dana, al jbg, cuje se kako otprilike zvuci bejz iako su zombi zice. :mrgreen: :ziveli:

Image
Image

Perce

Post by Perce » 14 Jul 2014, 12:29

Tebe bas nesto krenule te Arie u zadnje vreme :)

mateuspoz

Post by mateuspoz » 17 Jul 2014, 08:12

Upisah se i ja u vlasnike Fender Blues Juniora, fantastično malo pojačalo, baš kakvo mi treba !!!
https://imagizer.imageshack.us/v2/1065x ... 8164a2.jpg
Image
Image

:ziveli:
Last edited by mateuspoz on 17 Jul 2014, 08:18, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jul 2014, 08:18

super je to pojacalce.
cestitam

mateuspoz

Post by mateuspoz » 17 Jul 2014, 08:24

Funk, hvala!
Dao sam Fender Super Champ XD, Carl Martim Blue Ranger pedalu i doplatio...
Konačno, srce mi je na mestu, 9 godina planiram da kupim Jr. i sve tako...ovo - ono...e, sad je došao i to mu je...
Radi se o Meksikancu starom 8 - 9 godina, stock speaker, malo radio, pristojan komad.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jul 2014, 09:29

Jam sam bio mnogo mnogo zadovoljniji kad sam promenio zvucnik u njemu.
Stavio sam G12H30 i razlika je bila nebo i zemlja. Isti kvaliteti juniora, ali bez kutijastog preostrog zvuka koji mi je smetao na stok zvucniku + mnogo upotrebljivije ton kontrole.
Probao sam i jedan jednostavan mod na njemu (tone stack, mislim da se zvao) koji je malo skinuo preostre visoke i definisao bas.

mateuspoz

Post by mateuspoz » 17 Jul 2014, 10:12

Funk,
Posedujem G12H100, Englez, da li bi vredelo probati njega u Jr.? Ili nešto iz asortimana Eminence kojih ima u Playeru u Bgdu?
Razmišljam o Wizard ili Governor ili Vintage 30? Ili nešto drugo?

SavaRea

Post by SavaRea » 17 Jul 2014, 10:15

mateuspoz wrote:Upisah se i ja u vlasnike Fender Blues Juniora, fantastično malo pojačalo, baš kakvo mi treba !!!
Mato, jel` iz Jagodine? Ako jeste dobro je da si uzeo Meksikanca jer ima manje šuma i bolje rešen reverb od starijih Amera. Za kuću ubilo se! U svakom slučaju čestitam ti novo pojačalo i neka te dobro služi!
Ja uzeh nešto slično tu na KP za polovinu cene BJ - Belcat Tube 20R.
Stopostotni klon BJ sa već dodatim modovima koji su se godinama provlačili po Fender forumu. Razlika je u zvučniku i trafou. Zvučnik je neutralni Celestion, a trafo sa malo drukčijim karakteristikama. Zato je ton malo tamniji i vuče ka engleskom tonu što i nije loše.
Image

oboss

Post by oboss » 17 Jul 2014, 12:57

Da se i ja malo pohvalim prinovom.

prvo olovka sa plamenikom idealna za relic verijante i slicne igrarije.

Image

A onda pravi zgoditak. Majstorija dragog prijatelja Pece koji mi je sastavio kinga i to Jive Kinga. Sta reci , sve sto sam ocekivao od pojacala sam i dobio pa i vise. Precizna i uredna gradnja a zvuk ko kuca . Ozbiljniji review cu ispisati dok ga malo isceifam.

Image

majtimika

Post by majtimika » 17 Jul 2014, 13:39

a di prase, di jagnje

oboss

Post by oboss » 17 Jul 2014, 14:06

evo samo da ga sprzim onim malim gorionikom :)

Post Reply