Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
"Looks like shematics is idetical to Glitterratti by madbean. You can google "mad bean bb preamp" it and see how it is sounds like.
IMHO the sound is like TS808 or something with JRC 4558D and it has the EQ BASS+TREBLE. Soft overdrive with wide range of sound spectrum. "
Isto dakle ko da si kupio delove u Silkenu i sklepao svoj. Samo za manje para.
IMHO the sound is like TS808 or something with JRC 4558D and it has the EQ BASS+TREBLE. Soft overdrive with wide range of sound spectrum. "
Isto dakle ko da si kupio delove u Silkenu i sklepao svoj. Samo za manje para.
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 0079527389
Mene je kostala 29 EUR is svira sjajno
A to da li su oni samo bezobrazni ili neko poput Freakish blues i sl. pedala uzima kineske pedale pa ih prodaje za 10x vecu vrednost imas ovde a i na jos mnogo topica na drugim forumima
http://www.gitare.info/forums.php?m=posts&q=17897&d=0
>> Evo jos jednog dokaza moje tvrdnje da skoro svi proizvodjaci rade u Kini i podmecu to naivnim kupcima.
Naime, razvio se prilican skandal u Americi kako se otkriva da neki "proizvodjaci" skupih boutique pedala koje prodaju za vise stotina USD po komadu u stvari samo prefarbaju kucista JOYO ili Biyang pedala koje kostaju od 25 do 40 USD:
http://ilovefuzz.com/viewtopic.php?f=149&t=17985
Posebno je interesantno ovo kako se sakriva originalni natpis a kao skrivaju neke tajne komponente:
http://ilovefuzz.com/viewtopic.php?f=14 ... 15#p266360
Ocigledno je tacno to sto rvrdim da su postenije one firme koje napisu Made in PRC od onih koje to skrivaju.
A kad nekima to kazem onda bi se svadjali sa mnom.
Uglavnom, bice zanimljivo pratiti kako ce se ovo rasplitati tamo preko bare. <<

A to da li su oni samo bezobrazni ili neko poput Freakish blues i sl. pedala uzima kineske pedale pa ih prodaje za 10x vecu vrednost imas ovde a i na jos mnogo topica na drugim forumima
http://www.gitare.info/forums.php?m=posts&q=17897&d=0
>> Evo jos jednog dokaza moje tvrdnje da skoro svi proizvodjaci rade u Kini i podmecu to naivnim kupcima.
Naime, razvio se prilican skandal u Americi kako se otkriva da neki "proizvodjaci" skupih boutique pedala koje prodaju za vise stotina USD po komadu u stvari samo prefarbaju kucista JOYO ili Biyang pedala koje kostaju od 25 do 40 USD:
http://ilovefuzz.com/viewtopic.php?f=149&t=17985
Posebno je interesantno ovo kako se sakriva originalni natpis a kao skrivaju neke tajne komponente:
http://ilovefuzz.com/viewtopic.php?f=14 ... 15#p266360
Ocigledno je tacno to sto rvrdim da su postenije one firme koje napisu Made in PRC od onih koje to skrivaju.
A kad nekima to kazem onda bi se svadjali sa mnom.
Uglavnom, bice zanimljivo pratiti kako ce se ovo rasplitati tamo preko bare. <<
-
Ovi linkovi nisu dokaz ' da skoro svi proizvodjaci rade u Kini i podmecu to naivnim kupcima', nego ukazuju na to da ima i prevaranata medju pedal bilderima, u manjini.
Na stranu sto je link/cela prica stara tri godine.
Bas na tom sajtu neces naci ni jednog proizvodjaca koji se bavi takvim prevarama.
Btw, meni odgovara ovaj bum kineskih pedala da me ne shvatis pogresno, resetuju se stvari, i siri je izbor. Imam i joyo pedalu u steku, i zadovoljan sam potpuno. Ali sam morao da ti odgovorim, posto si sve nekako naopako shvatio/srocio, oprosti ako mozes.
Na stranu sto je link/cela prica stara tri godine.
Bas na tom sajtu neces naci ni jednog proizvodjaca koji se bavi takvim prevarama.
Btw, meni odgovara ovaj bum kineskih pedala da me ne shvatis pogresno, resetuju se stvari, i siri je izbor. Imam i joyo pedalu u steku, i zadovoljan sam potpuno. Ali sam morao da ti odgovorim, posto si sve nekako naopako shvatio/srocio, oprosti ako mozes.

Ja sam odgovorio da ima svega tu, pa cak i uzimanja na veliko kineskih pedala i stancovanja i posle prodavanja kao butique.
Nema to veze da li je tema stara 3 godine, bitno je da se to desilo i da su ljudi te pedale placali 200$, da su priznali da su to radili ali su rekli kako je to kod njih prolazilo dodathnu kontrolu i lemljenje.

Ja kao pravnik po struci znaam apsolutno sve u vezi patentnih prava i slazem se potpuno sa vama. Sa druge strane, posto sto takva zemlja kakva jesmo, mozemo da nosimo od kradene garderobe preko dobrih i losih kopija, ne juri nas modna policija (u Parizu cete recimo sa kopijom Lui Viton tasne da zavrsite u rukama modne policije koja ce vam uzeti tasnu i naplatiti veliku novcanu kaznu) po granicama i uvoz kopija kod nas nije pravno zabranjen. Znam da ima ljudi koji o svemu vode racuna pa tako nikad u zivotu nista nisu skinuli sa torrenta jer ne zele da doprinose pirateriji, ali to je neka druga tema

Ja sam samo zeleo sa vama da podelim sta rade braca Kinezi i sta se moze kupiti/dobiti za odredjene novce, kakav je zvuk, i objasnio sam da se u slucaju ove 3 pedale (Mad Proffesor, BB preamp i EP booster radi o besomucnim plagijatima), dok o patentjnim pravima mozemo da pricamo mesecima, duga je to tema i o mnogo cemu se tu moze pricati

Joyo pedale su isto nista drugo nego kopija drugih pedala, od TS preko SUhr Riota pa nadalje,e sad se tu moze postaviti pitanje - kako su im dali em da plagiraju em da prodaju po svetu kao Joyo ili Harli Benton?
Prosto drugari! Ili im sheme za izradu odredjenih pedala nisu patentno zasticene ili, po mom misljenju, radi se svesno o low budget produkciji koju su ohrabrile fabrike koje prave original pedale.
U Grckoj sam video original fabriku lego kocki koje je Lego pokrenuo pod drugim nazivom i koje su bar 2 puta jeftinije.
A kod mene je sve krenulo spontano - shvatio sam drugari da ja ovde placam istu tu kinesku robu sa aliexpressa i sl.sajtova, samo 2-3 puta skuplje,a nekada i vise.
Ako moze jedan Mikroprinc da LED touch trafo sa daljincem prodaje za 43 EUR a da isti ja placam 12 EUR, kad sma pogledao recimo folije za kola i jos mnogo mnogo stvari, shvatio sam da sam budala ako i ja ne pocnem odande da kupim stvari koje me zanimaju i koje cu barem 2 puta platiti jeftinije nego ovde.

Last edited by boki1978 on 28 Aug 2014, 14:07, edited 1 time in total.
Ja sam taj gresnik sto ju je izgleda prvi uvezao u Srbiju, pa me stavite na stub sramaGagi wrote:Uhboki1978 wrote:Da se vratimo na elektricnu temuStigao je kineski BB preamp
, nisam ni znao da ovo postoji pa izguglah, šta li je sledeće, da kopiraju ceo Texas? Ajd što su kopirali fosile iz doba jure od ribljih ostataka ali ovo je stvarno neoprostiv bezobrazluk.
Boki, ako nije tajna, kako je uopšte došla ova pedala kod nas?
(Još piše i "free shiping to RS")
http://www.dx.com/p/guitar-true-bypass- ... _7S70jWQ7w

Sta da radim kad sam radoznao

Ja sam trenutno poslovno u Kini i to bas nadgledam fabrike za svoju firmu.
Ovde niko, niko, niko ne jebe autorska prava. Ok ovo sa prepravkom imena i gupovanjem je prevara prevare radi ali recimo za onu drugu pricu o fenderu i mooer pedalama... ni najmanje me ne bi cudilo da je neko iz fendera dosao u fabriku i rekao jel moze isto sa drugim printom i da mu je kinez rekao... naravno.
To tu jednostavno tako funkcionise.
Ovde niko, niko, niko ne jebe autorska prava. Ok ovo sa prepravkom imena i gupovanjem je prevara prevare radi ali recimo za onu drugu pricu o fenderu i mooer pedalama... ni najmanje me ne bi cudilo da je neko iz fendera dosao u fabriku i rekao jel moze isto sa drugim printom i da mu je kinez rekao... naravno.
To tu jednostavno tako funkcionise.

- tommytigh77
Ne znam, meni ART sjajno radi posao (na APX900 doduše), odmorio sam se bukvalno. Jeste da ima taj peak na 1KHz zbog kojeg može da zvuči metalno, ali ništa što se ekvilajzerom, ili još bolje, dobrim preampom ne da srediti.boki1978 wrote:JA sam se zaista nadao da Acoustic Resonance Transducer tehnologija donosi vidna poboljsanja u odnosu na klasicni piezo, cak sam i posedovao dve APX Yamahe sa ART, ali pored primedbe da su gitare suvise tanke u zvuku kada se sviraju klasicno, i dalje sam imao metalniji zvuk nego sto sam zeleo,a svirao sam ih i na mikseti i na akusticnim pojacalima.
Lepo si rekao, svakim preampom se moze srediti zvuk. Sto mislis da se M1 ne moze srediti? Jel si ga probao sa LR Baggs vrhunskim preampom? LR Baggs se umnogome razlikuje od drugih magneta jer kupi i samu vibraciju drveta. Meni se to mnogo dopalo kao i mnogim poznatijim muzicarima od mene.tommytigh77 wrote:Ne znam, meni ART sjajno radi posao (na APX900 doduše), odmorio sam se bukvalno. Jeste da ima taj peak na 1KHz zbog kojeg može da zvuči metalno, ali ništa što se ekvilajzerom, ili još bolje, dobrim preampom ne da srediti.boki1978 wrote:JA sam se zaista nadao da Acoustic Resonance Transducer tehnologija donosi vidna poboljsanja u odnosu na klasicni piezo, cak sam i posedovao dve APX Yamahe sa ART, ali pored primedbe da su gitare suvise tanke u zvuku kada se sviraju klasicno, i dalje sam imao metalniji zvuk nego sto sam zeleo,a svirao sam ih i na mikseti i na akusticnim pojacalima.
Inace se slazem sa tobom, sem odlicnog mikrofona nista od ovog nije realan zvuk. KAd si me vec pitao za ART, imao sam i APX900 i APX700 kao i APX4a Yamahe, Trans Blue koju sam poklonio, imala je piezo. Gitare su sjajnog izgleda, lako svirljive i lagane, prijatnog zvuka. Sa druge strane, APX gitare bez ozvuke zvuce tanko, pretanko za moj ukus. Cim takva gitara zazvuci mnogo punije i drugacije (mislim na APX700 i 900) preko amplifikacije, znaci da ne mozemo pricati o akustici u pravom smislu reci vec samo o dobrim i losim preampima i licnim afinitetima. Svaki zvuk se moze doterati, ali je bitno nesto drugo - licni afiniteti i ukusi.
Uzdravlje i neka ti sluzi ta Yamaha, drago mi je da si nasao svoj sveti gral sa akusticnim zvukom!

Spoiler:

Nisam mislio ništa loše niti mislim da si grešnik, i ja sam bio radoznao pa sam te zato pitao

Nadam se da ovo nije još jedan od onih kineskih sajtova gde im daš sve svoje podatke uključujući i broj računa sa kartice, a oni se kasnije vesele i skidaju ti pare do mile volje!!! Reskiraću i poručiću neku spravu pa da vidim šta će da se dogodi.boki1978 wrote:http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 0079527389
Mene je kostala 29 EUR is svira sjajno![]()
Ja se ovo nikada ne bih usudio da napišem! Kada sam shvatio koliko toga još ne znam postao sam svestan da mnogo znam.boki1978 wrote: Ja kao pravnik po struci znaam apsolutno sve u vezi patentnih prava i...
Uzgred, ako si jedan od ključnih ispita sa [*]smera polagao kod jednog suvonjavog, proćelavog, brkatog profesora onda da znaš da je nekada bio bas gitarista koji je mnogo obećavao. Napustio je muziku da bi napravio pravničku karijeru i uspeo u tome. Nije se vratio bas gitari do danas iako je u međuvremenu postigao (gotovo) sve što je hteo i ima želju za tim.
[/quote]
Nisam mislio ništa loše niti mislim da si grešnik, i ja sam bio radoznao pa sam te zato pitao
[/quote]
Ma salim se druze

Ma salim se druze

Moja omiljena i jeste > Sad znam da nista ne znam<. Sa druge strane usudjujem se da napisem jer radim u firmi koja ima preko 45 patenata, dosta ih je priznato u EU. Smao ja znam koje su to muke bile za priznavanje patenata od strane EU, posebno sto ste iz Srbije koja nije clan EU, sto zbog procedure sto zbog raznih drugih igara. Dokazivanje svojstava zbog cega se tvoj materijal toliko razlikuje da bude poseban je bio pravi spektakl - bilo je otprilike pitanja da li menja boju kada mokrite na njega... Glavi patenti su dobili CE sertifikate sto znaci da je moj/nas posao uspeo.hipihill wrote:Nadam se da ovo nije još jedan od onih kineskih sajtova gde im daš sve svoje podatke uključujući i broj računa sa kartice, a oni se kasnije vesele i skidaju ti pare do mile volje!!! Reskiraću i poručiću neku spravu pa da vidim šta će da se dogodi.boki1978 wrote:http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 0079527389
Ja se ovo nikada ne bih usudio da napišem! Kada sam shvatio koliko toga još ne znam postao sam svestan da mnogo znam.boki1978 wrote: Ja kao pravnik po struci znaam apsolutno sve u vezi patentnih prava i...
Uzgred, ako si jedan od ključnih ispita sa [*]smera polagao kod jednog suvonjavog, proćelavog, brkatog profesora onda da znaš da je nekada bio bas gitarista koji je mnogo obećavao. Napustio je muziku da bi napravio pravničku karijeru i uspeo u tome. Nije se vratio bas gitari do danas iako je u međuvremenu postigao (gotovo) sve što je hteo i ima želju za tim.
Inace sa specijalizovan za medjunarodni smer, bavim se najvise know how ugovorima i licencama.
Sto se tice profesora, imao sam ja asistenta iz Nista ali logopedi

Sto se Aliexpressa tice, kako sam naveo u ranijim postovima, ja sam poceo da kupujem jer su stvari 3-4 puta jeftinije nego sto ih ovde prodaju. Sad kad sam dobio klinca sam uzimao i njemu bodice, zekice i stvari su odlicnog kvaliteta. Uzimao sam jos dosta stvari za ovih 8 meseci, cak i vrhunske navlake za auto od eko koze.
Nijednom ali NIJEDNOM nisam bio ostecen a evo razloga zasto - Aliexpress kao sajt garantuje za vas novac i vi zapravo kada platite bilo preko PP bilo preko devizne kartice (preporuka internet) ostavljate taj novac kod njih i dokle god ne date potvrdu da je roba stigla do vas, da nije slomljnena, pokvarena, oni prodavcu ne isplacuju novac. Jendostavno zasticeni ste kao beli medved!
Nemacki Amazon je recimo smejurija za Kineze jer me je lik za prednje farove sa socivima i isplacenih 220 EUR zavlacio 2 meseca, probio je sve rokove, na kraju su mi vratili pare a onda su napisali da obustavljaju postupak protiv te firme jer su sve ispostovali u roku!? Bagra jedna neopevana, naravno da ce Svaba da stiti Svabu, nista me nije to zacudilo.
Sto se Kineza tice, ja sam odusevljen koliko su poslovni, gotovo na svaki mail odgovaraju i objasnjavaju sta je i kako je, lako je sa njima se dogovarati.
Za gotovo sve stvari (mozda jedino za one manje od 2 EUR ponekad ne daju) daju tracking number, tako da nema brige!
Moja preporuka je, ako je ista cena slanja - Hong Kong post ili Singapure post jer oni brze isporucuju. Racunaj da ce na jednu pedalu do 30 EUR da ti uzmu oko 300-500 din PDV-a, nema pravila, sve zavisi kako su raspolozeni,a nekad se desi da ne naplate nista, mada su to retkosti

evo ja porucio juce taj bb sa alija bas da vidim sta ce i kako ce
Pa zar me ni ti druze ne pita sta i kako je, ili si nepoverljiv prema mojim informacijama?majtimika wrote:evo ja porucio juce taj bb sa alija bas da vidim sta ce i kako ce

Salu na stranu, posto vidim da me niko nije to pitao a posle ne zelim da budem ''krivac'' za masovne porudzbine i ne daj boze neke pljuvacine, resih drugari da vam ove pedale predstavim uzivo, sto bi se reklo from inside

Dakle, chinese BB preamp: