Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- sirac-šunka
- vragolan
Re: Oprema Koju Imate
Čestitam Savi na Telcu!
A čemu to služi?Rocket Roll wrote:Ashtray se vrlo lako skine, ne drže ga šrafovi nego se naglavljuje - ne znam baš-baš nikog ko svira sa ashtrayjem, svima stoji u koferu.
I ja sam razmisljao o tome. Bas nikog.Rocket Roll wrote: ne znam baš-baš nikog ko svira sa ashtrayjem, svima stoji u koferu.

Nicemu prakticnom.friedman wrote:A čemu to služi?Rocket Roll wrote:Ashtray se vrlo lako skine, ne drže ga šrafovi nego se naglavljuje - ne znam baš-baš nikog ko svira sa ashtrayjem, svima stoji u koferu.

Hvala, mada ne znam zašto jer je meni Strat za sada kompletnija i upotrebljivija sprava. Možda ću drukčije da pričam kada se malo saživim sa telcem, videćemo. Inače 62-ka se radi isključivo rosewood. Kažu da je maple u to vreme dosadio ljudima pa su napravili ovako. Pri tom je u početku više bio ukras, a kasnije deo vrata koji je doprinosio toplini tona. Pošto kupio poto i prodao info.dweezil wrote:dobra je to gitara, mene jedino bedachi rosewood fretboard, vise volim maple.
Ja potičem iz "vintage" vremena pa nemam na šta da se navikavam. Meni lično su mnoge moderne stvari bolje od starih i ne jurim po svaku cenu vintage.sl0e wrote:Čestitam na kupovini gitare. Zaista su odlične gitare iz tih reizdanja, samo se treba navići na sve što oznaka vintidž nosi sa sobom. Neka je sa srećom
Nisam to dobio, verovatno ga ne bih ni koristio.Funkomat wrote: Jel ima i ashtray ili si samo takvu sliku nasao?
Uvek me zanimalo kakav je osecaj svirati s tim... Jel smeta?
- Rocket Roll
Svrha ashtrayja na Broadcasteru, kako ga je Leo zamislio, jeste daA čemu služi ashtray?
- "oklopi" magnet (manje mikrofonije, manje šuma)
- zaštiti desnu šaku od "mehanike" (šrafovi i sedla bockaju)
- zaštiti "mehaniku" od desne šake (pritiskanje žica blizu sedala mrducka sedla i šrafove koji ih podižu pa intonacija polako odlazi)
- ulepša gitaru (nigde na automobilima - ili pojačalima - nećete videti ogoljene šrafove i mehaniku koja bode oči, zar ne?).
Na Telekasteru se ashtray čuje. Kao što je slučaj i sa pickup coverima za Jazz Bass i Precision Bass, tolika masa čelika iznad magneta definitivno utiče na njegovo magnetno polje. U praksi, Telekaster sa ashtrayjem zvuči "slađe", manje "suvo" i manje "twangy".

Sve cestitke Savo!
imao sam ranije mij surf green jazzmastera i mozda bi se i navikao na njega da mu nije bio farban i headstock!
Na ovog telca bi se sigurno veoma brzo privikao, pa ako ti ne uspeš, javi!

E to nisam znao. Sad me jos vise zanima. Moracu da probam to negde.Rocket Roll wrote: Na Telekasteru se ashtray čuje. Kao što je slučaj i sa pickup coverima za Jazz Bass i Precision Bass, tolika masa čelika iznad magneta definitivno utiče na njegovo magnetno polje. U praksi, Telekaster sa ashtrayjem zvuči "slađe", manje "suvo" i manje "twangy".
- Rocket Roll
Obavezno probaj - samo što sa ashtrayjem može da se zaboravi na palm muting... 

Nisam mislio tako - mislio sam pre svega na muke koje dolaze sa takvom gitarom. U mom slučaju uvek mi je bilo teško da podešavam nešto na gitari, pre svega zbog toga što sam morao da skidam vrat - to mi je bilo posebno mrsko. Što se navikavanja tiče, mislio sam na vrat, koji ima taj vintage radijus, i ipak je potrebno malo vremena za navikavanje, pogotovo ako ste prešli sa neke modernije gitare.Sava wrote:Ja potičem iz "vintage" vremena pa nemam na šta da se navikavam. Meni lično su mnoge moderne stvari bolje od starih i ne jurim po svaku cenu vintage.sl0e wrote:Čestitam na kupovini gitare. Zaista su odlične gitare iz tih reizdanja, samo se treba navići na sve što oznaka vintidž nosi sa sobom. Neka je sa srećom
Meni je lično vrlo prijatan radijus vrata na tim reizdanjima, zbog toga što je zakrivljeniji i prijatnije je držati akord, zbog samog položaja ruke. Zbog toga sam imao problem da kada pređem na više pragove - uvek su mi nekako "bežale" žice.
Sve u svemu, jako lepa gitara, i još jednom, sve čestitke

Sto si morao da skidas vrat?sl0e wrote:Nisam mislio tako - mislio sam pre svega na muke koje dolaze sa takvom gitarom. U mom slučaju uvek mi je bilo teško da podešavam nešto na gitari, pre svega zbog toga što sam morao da skidam vrat - to mi je bilo posebno mrsko. Što se navikavanja tiče, mislio sam na vrat, koji ima taj vintage radijus, i ipak je potrebno malo vremena za navikavanje, pogotovo ako ste prešli sa neke modernije gitare.Sava wrote:Ja potičem iz "vintage" vremena pa nemam na šta da se navikavam. Meni lično su mnoge moderne stvari bolje od starih i ne jurim po svaku cenu vintage.sl0e wrote:Čestitam na kupovini gitare. Zaista su odlične gitare iz tih reizdanja, samo se treba navići na sve što oznaka vintidž nosi sa sobom. Neka je sa srećom
Meni je lično vrlo prijatan radijus vrata na tim reizdanjima, zbog toga što je zakrivljeniji i prijatnije je držati akord, zbog samog položaja ruke. Zbog toga sam imao problem da kada pređem na više pragove - uvek su mi nekako "bežale" žice.
I meni vise odgovara manji radius. Ljudi kazu da nije bas najbolji za bending jer hoce potpuno da prigusi zice kod vecih bendinga...
Aha dobro, razumem sada. Jeste komplikovanije, ali nije strašno. Uzeo sam jedan šrafciger i vrh savio pod 90 stepeni i eto rešenja. Verovatno ima i da se kupi takva sprava. Visinu prednjeg magneta i tako ne podešavaš svakog dana tako da ni to nije neki zabrinjavajući problem.sl0e wrote: Nisam mislio tako - mislio sam pre svega na muke koje dolaze sa takvom gitarom. U mom slučaju uvek mi je bilo teško da podešavam nešto na gitari, pre svega zbog toga što sam morao da skidam vrat - to mi je bilo posebno mrsko. Što se navikavanja tiče, mislio sam na vrat, koji ima taj vintage radijus, i ipak je potrebno malo vremena za navikavanje, pogotovo ako ste prešli sa neke modernije gitare.
Što se oblika vrata tiče meni baš paše. Veoma sličan je bio i moj Standard samo još malo dublji i udobniji. Nemam problema sa višim pragovima. Problem je sa slajdom zbog radijusa, ali kako ne znam da sviram slajd ni to nije za mene mana. Jedina mana vrata je to što posle izvesnog vremena ruka nekako malo zapinje kao da se vrat zaprlja pa moram povremeno da ga obrišem. Kod vratova sa plastičnim farbama toga nema.
Odakle ti sad taj orange?
Sta bi s tiny terrorom?
Sta bi s tiny terrorom?
Fender, fender, fender.....
Malko da promenimo zvuk a i opremu, pa evo da cujete kako zvuci ova oprema - direktno u mixetu.
Svaki komentar je dobro dosao.
Moj san je da jednog dana nabavim sebi strata I les poul-a.
Ali za to moram biti psihicki spreman.

Malko da promenimo zvuk a i opremu, pa evo da cujete kako zvuci ova oprema - direktno u mixetu.
http://www.box.net/shared/ifz0qqv1qyT - Rex wrote:
Gitara : Schecter c-1+
Procesor : Pod line 6 X3 live

Svaki komentar je dobro dosao.
Moj san je da jednog dana nabavim sebi strata I les poul-a.
Ali za to moram biti psihicki spreman.