Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
komil

Re: Oprema Koju Imate

Post by komil » 21 Feb 2015, 19:59

clapton wrote:klon Deja Vibe-a? koliko eura? :)
Ne, njegova stvar i pločica, prema Shin-ei šemi. Za broj eura možeš da ga kontaktiraš preko fejsbuka (search na ime)
Avlijaner wrote:Cudno je to za vibove... Vecinom lici na ono sto treba da izadje iz pedale, ali nekako ne bas... :?
Super je to rekao jedan momak: "ma, radi, al' ko da se vrti u pogresnu stranu..."
Skontao sam da je to sve stvar ukusa, meni se recimo ovaj sviđa ovakav. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Mar 2015, 09:11

Image

Treba joj malo paznje da se dovede na 100% ali ima da radi ko zmaj

boki1978

Post by boki1978 » 04 Mar 2015, 11:46

U razmeni sa jednom USA muzickom kucom, ja njima profi profile za Kemper a oni meni kintu ili nesto za te pare (profili vrede 7000 EUR kad bi se svi kupili), predlozili su mi neku od Sozo gitara na akciji, pod uslovom da ja platim slanje i pakovanje, koje nije bas jeftino, 209 $. Na kraju kad sam sabrao sve+carinu i pdv nekako ipak odlucim da rizikujem i uzmem neku od ponudjenih gitara marke za koju u zivotu nisam cuo, ali me je ohrabrio test na music radaru pomenute gitare, pisanje korisnika na forumu i par muzickih klipova. Gitara je regularne cene 1000$, kao sto se vidi PRS-olika je, nervira me sto ima samo jedan pot, ali zato je tu coil splitting :)
Ja ocekujem zaista puno od gitare, videcemo sta ce stici :)

http://www.sozoguitars.com/z7vtbq.html

http://www.musicradar.com/reviews/guita ... ge-516757/

:ziveli:

bancika

Post by bancika » 04 Mar 2015, 11:50

boki1978 wrote: nervira me sto ima samo jedan pot, ali zato je tu coil splitting :)
ako ti bas bude falio tone pot, mozes da ubacis koncentricni pot...dobices sta ti treba bez promene izgleda gitare ili bilo kakve izmene na telu.

boki1978

Post by boki1978 » 04 Mar 2015, 11:51

bancika wrote:
boki1978 wrote: nervira me sto ima samo jedan pot, ali zato je tu coil splitting :)
ako ti bas bude falio tone pot, mozes da ubacis koncentricni pot...dobices sta ti treba bez promene izgleda gitare ili bilo kakve izmene na telu.
Hvala ti druze na ideji :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 04 Mar 2015, 13:42

Sozo is a Christian luthier
:lol:

boki1978

Post by boki1978 » 05 Mar 2015, 20:47

Ostao sam dyzan slika moje LTD H1001 Deluxe gitare posle modifikacije. Dakle umesto EMG aktivaca legli su SD JB i PAF 59 magneti sa coil splittingom i sa megabucker povezivanjem preko drugog push-pull pota. Sve u svemu, prezadovoljan sam dobijenim, singlovi rade sjajno a megabucker je zaista jako simpaticnog zvuka :metal:
Kao sto vidite na slikama, stavio sam vrlo simpaticne skull potove sa Alija koji su sasvim OK :) U duhu gitare :D

Image

Image

Kao sto ste mozda videli kad sam slikao gitaru sa LR Baggs magnetom, i akustare sam malko sredio da mi budu slikovite :D

Image

Image

Image

Image

Hillybilly

Post by Hillybilly » 05 Mar 2015, 23:20

Veoma lepo :ziveli: Nego nikako da probam te akustare, ako zvuče ušpola dobro kako izgledaju...ludilo :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 Mar 2015, 05:10

:rlol:
Kill surf city wrote:
+In 2004, God spoke to Brian Robinson, the founder and president of Sozo guitars. He told Brian to create a brand new guitar line that musicians from every musical genre will want to play.

:shock: :XD: :metal:
Mormoni?

boki1978

Post by boki1978 » 06 Mar 2015, 07:15

nemanjavelimirovic wrote::rlol:
Kill surf city wrote:
+In 2004, God spoke to Brian Robinson, the founder and president of Sozo guitars. He told Brian to create a brand new guitar line that musicians from every musical genre will want to play.

:shock: :XD: :metal:
Mormoni?
Kako god, ako im gitara bude svirala bar upola od toga kako su igrali Stocton i Malone, jedan od naj tandema u istoriji NBA lige, nece biti zime :XD: :metal:
p.s. i sam Tesla je govorio kako je komunicirao sa svevisnjim a o njegovim vizijama ne samo da svi znamo nego svi zivimo u njima i sa njima (mada je ovaj daleko od Tesle) :lol:

boki1978

Post by boki1978 » 11 Mar 2015, 20:53

Image

Image

Image

Gitara je stigla Fedex-om danas, cak dan ranije nego sto je gl.centrala iz USA oredvidela. Svaka cast!
Kako je prvo zapoceo nas susret, lose se pisalo. Naime, na cleanu vidim ja jako lep i mio zvuk, pustim magnet na bridge magnet, kad zvuka skoro da nema, jako slab.
Isto i na dist. Odlepim. Rekoh sebi, konju jedan, tako ti i treba kad uzimas nesto sto si video samo na netu. Otvorim da vidim ozicenje, sve regularno. I onda krenem prstima da pipam i shvatim da prekidac za promenu magneta bas nema lep spoj kad treba samo bridge magnet da prebaci. Cackam ja tu malo i eto zvuka.

A sada cu se truditi da budem sto kratak. Zaista... :D Ova gitara zasluzuje samo par recenica.

Izuzetno sam razocaran sto jedan ovakav instrument, koji je fakat no name u svetu svira, ovako i ovoliko dobro i ovoliko bolje od mnogih brand gitara ranga mog Gibsona i skupljeg Gibsona i skupljih Ibaneza itd. Jos vise sam razocaran da posle toliko godina lutanja i probanja svih zivih gitara sam tek sada dosao do instrumenta koji svojim zvukom visestruko prevazilazi cenu i ulazi u rang zvuka mnogo brendiranijih i poznatijih gitara.
U zivotu nisam sreo svirljiviji instrument, posebno out of the box sa sve fabrickim zicama, sa toliko sustaiiiiiiiinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa koji traje kao na Duracell reklami i koji se bukvalno pokaki na moju sadasnju i ex Gibson LP gitaru (Studio i Standard), da je ovo bukvalno holly grail sustaina :metal:
Kombinacije magneta su njihove varijante PAF 59 i neki Custom Custom. U neck poziciji zvuci jako lepo i fino, ima svoj karakter gitara, splitovanje radi zaista sjajno.
Ono sto je karakteristicno za sve pozicije je neverovatna kolicina mesnatog i definisanog basa koji prosto daje neverovatnu punocu zvuku. Mozda ce nekom u bridgu smetati nedostatak agresivnosti higain modernih magneta jer je ovo vise vintage magnet, ali ta punoca, taj, ton, melodicnosti, definisanost apsolutno odusevljava.

Sve u svemu, nasao sam gitaru koja je apsolutno dobrog zvuka, sjajnog i neverovatnog sustaina i izuzetne svirljivosti, da ni sam ne mogu jos da se opasuljim :shock:
Mozda Christian nije pricao sa Bogom, mozda i jeste, mozda je Mormon ili neki drugi sektas, ali zaista moram da mu skinem kapu do poda :bambi:

Aj ziveli :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 11 Mar 2015, 21:02

boki1978 wrote:
Mozda Christian nije pricao sa Bogom, mozda i jeste, mozda je Mormon ili neki drugi sektas, ali zaista moram da mu skinem kapu do poda :bambi:

Pa i Isus je valjda bio dobar s obradom drveta? :D

U svakom slucaju, cestitke, snimaj neki test. :ziveli: Gitara je jako zanimljivog oblika a verujem da kida kako zvuci....I za kraj zahebancije evo:

Image

boki1978

Post by boki1978 » 13 Mar 2015, 10:47

Image

Image

Image

Evo malko boljih slika :)
nemanjavelimirovic wrote:
boki1978 wrote:

Pa i Isus je valjda bio dobar s obradom drveta? :D

U svakom slucaju, cestitke, snimaj neki test. :ziveli: Gitara je jako zanimljivog oblika a verujem da kida kako zvuci....I za kraj zahebancije evo:

Image
Hvala druze! :ziveli:
Iako imam tezu povredu ramena, moguca je i operacija (nadam se da nece toga biti) znatizelja me je naterala da uzmem gitaru u ruke i projurim kroz Marshalla i kemper razne presete.
Ono sto me najvise odusevljava je kako funkcionise splitovanje magneta. Naime, kad se splituje hum svakako se smanjuje ali zvuk za razliku od klasicnih singlova ostaje nekako za nijansicu puniji sa ekstremno cvrstim basom, nesto izmedju Fendera i LP-a sto itekako lepo zvuci,a jos kad se omasti malo i udje u vode SRV-a, tu tek zvuk postaje jednostavno brutalan.
Opet na bridge magnetu dok je spklitovan solaze zvuce cvrsto i autorativno, sjajno.
Neverovatno je koliko je gitara svestrana, bukvalno sto se zvuka tice nebo je limit :)
Sto se sustain a tice, na jednom settingu sam uporedio LP Studio i Sozo, i dok je LP studio tada drzao lepo ton 10s, Sozo je drzao preko 30s sto me je zaista razgalilo.
A tek gerumurcinu od zvuka kakvu sam dobio, to je prica za sebe...

Sve u svemu, sto je vise sviram, ova gitara prosto odusevljava :metal:

komil

Post by komil » 13 Mar 2015, 11:04

boki1978 wrote:Image

Lepa gitara, srećno i sve najbolje. Ali, da li sam ja jedini kome je čudno da su oni tebi dali gitaru u zamenu za očigledno piratizovani softver? Neko iz odatle, firma u profi biznisu da na taj način dolazi do softvera... Ajde to što ste vi nešto grupno kupovali softver, to je stopostotna piraterija, ali onako malecka za lične potrebice i niste firme. Ali neka kompanija iz civilizovanog sveta to posle tako da otkupi? Čudno je.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Mar 2015, 11:21

Komile, partibrejkeru. :XD:

Post Reply