Totalni pochetnik kupuje gitaru...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Totalni pochetnik kupuje gitaru...
ja prvi put kada sam bio tamo bio sam veoma neprijatno docekan.kao sto bi se u narodu reklo preko kurca,a svaki sledeci put kada sam bio cudili su se kada sam ih pitao da li smem probati par gitara.tako da sve zavisi u kakvom su raspolozenju momci koji rade tamo,nekada znaju biti stvarno prijatni,a nekada...
Ljudi imam problem. Kupio sam yamahu pacificu, lepo doshao kuci i provalio da je gitara malo drugachija, nije to ona koju sam tamo probao, dali su mi novu ne raspakovanu a ja nisam provalio. Gitara ima malo iskrivljen hum, i chudno zvuchi, chini mi se da dodiruju zice malo pragove. da li je moguce da nije radjen setup na gitari. Shta da radim????
posto je izvađena iz kutije znaci da je verovatno urađen fabricki setup što znaci da kao i da nije rađen!MarkoX wrote:Ljudi imam problem. Kupio sam yamahu pacificu, lepo doshao kuci i provalio da je gitara malo drugachija, nije to ona koju sam tamo probao, dali su mi novu ne raspakovanu a ja nisam provalio. Gitara ima malo iskrivljen hum, i chudno zvuchi, chini mi se da dodiruju zice malo pragove. da li je moguce da nije radjen setup na gitari. Shta da radim????

Nosi je na set - up, jos 1000 kinti......MarkoX wrote:Ljudi imam problem. Kupio sam yamahu pacificu, lepo doshao kuci i provalio da je gitara malo drugachija, nije to ona koju sam tamo probao, dali su mi novu ne raspakovanu a ja nisam provalio. Gitara ima malo iskrivljen hum, i chudno zvuchi, chini mi se da dodiruju zice malo pragove. da li je moguce da nije radjen setup na gitari. Shta da radim????
A gitara je znachi ok, to je do setupa shto dodiruje zice?? ok, ali ne mogu odmah da je nosim. jel joj nece shkoditi ako je par dana sviram i ovako?
Ma nece joj biti nista, normalno je to, na vecini jeftinijih gitara je los set up....MarkoX wrote:A gitara je znachi ok, to je do setupa shto dodiruje zice?? ok, ali ne mogu odmah da je nosim. jel joj nece shkoditi ako je par dana sviram i ovako?
E hvala puno, javicu ako bude bilo dalje problema.
- Haralampije
Jbg,trebao si da trazis bas tu koju si probao,al ok,sledecu koju budes uzimao(a bice ih
),naravno uzmi tu koju si probao,dont vori,svaka je prosla fabricki setap,al dok dodje dovde,sve se izmeni,transport,druga klima,vlaznost i sl,pa se razjebe,treba je samo setovati za nase uslove,to se desava svim gitarama,i jeftinim i skupim.To sto dodiruje,na setovanju majstor nek ti zameni nut i iznivelise pragove,mozda truss da podesi i visinu magneta i to je to.
I nek te sluzi sto bolje,naravno.

I nek te sluzi sto bolje,naravno.

Nadam se da je u tome stvar. Gitara zvuchi potpuno drugachije od one koju sam probao tamo. Zvuchi kao da je na pojachalu uvek ukljucen chorus efekat, i kao da nema razlike kada menjam izmedju magneta, neshto mi zvuchi mnogo sjebano, pochela je malo da me razocharava, squier affinity od mog ortaka je zvuchao 10 puta bolje nego ova moja pacifica. Nadam se da ce moci to u mitrosu da mi srede. Ako ne radi prebacivanje magneta, da li mogu da se pozovem na garanciju?
Nece ti oni raditi set up, boli ih qrac, a ako nevalja switch, mozes da se pozoves na garanciju.....MarkoX wrote:Nadam se da je u tome stvar. Gitara zvuchi potpuno drugachije od one koju sam probao tamo. Zvuchi kao da je na pojachalu uvek ukljucen chorus efekat, i kao da nema razlike kada menjam izmedju magneta, neshto mi zvuchi mnogo sjebano, pochela je malo da me razocharava, squier affinity od mog ortaka je zvuchao 10 puta bolje nego ova moja pacifica. Nadam se da ce moci to u mitrosu da mi srede. Ako ne radi prebacivanje magneta, da li mogu da se pozovem na garanciju?
Lepo ja kazem Squierneshto mi zvuchi mnogo sjebano, pochela je malo da me razocharava, squier affinity od mog ortaka je zvuchao 10 puta bolje nego ova moja pacifica. Nadam se da ce moci to u mitrosu da mi srede. Ako ne radi prebacivanje magneta, da li mogu da se pozovem na garanciju? neshto mi zvuchi mnogo sjebano, pochela je malo da me razocharava, squier affinity od mog ortaka je zvuchao 10 puta bolje nego ova moja pacifica. Nadam se da ce moci to u mitrosu da mi srede. Ako ne radi prebacivanje magneta, da li mogu da se pozovem na garanciju?
Sredio sam gitaru, sada Pacifica peva. Hvala svima na dobrim savetima koji su mi pomogli da izaberem gitaru. 

pa sta joj je bilo?
***** li ga, dao sam je komshiji da je sredi, rekao je da je samo otvorio i da je neshto podeshavao visinu magneta, nemam pojma, vazno je da radi. 

Ja kazem lepo Squier!