Tone to die for
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Tone to die for
Stavljam čisto da se slaže uz ime teme

ја сам у последње време нешто пуштао Џибонијев "Акустик-Електрик" живи албум, и на том електричном делу ме је апсолутно фасцинирао Влатков тон гитаре у песми "Либар". Не памтим да сам у последње време чуо толико суптилан, "питом" тон на неком живиом наступу. Не знам да ли је тад имао свој Скала-сигначр или је Фендерисао можда, али то је дефинитивно тон какав бих волео да имам, мислим да би чак и це-дур 6 сати дневно звучао занимљиво и феноменално са тим тоном 

- Dersu Uzala
Ne svira Vlatko nista drugo vise sem Scala gitara (elektricnih). U studiju jos tu i tamo mozda, ali live mislim da sam ga jednom video za poslednjih 5 godina da je svirao drugu gitaru.
Pitanje je doduse, da li Vlatko uopste svira ista na tom albumu i na toj pesmi konkretno.
Pitanje je doduse, da li Vlatko uopste svira ista na tom albumu i na toj pesmi konkretno.
пази, колико ја знам ту је свирао Влатко, довукао је чак и Тони Левина, Дамира Урбана и још пун паламар људи тј. гостујућих музичара.
Ако се не варам, Влатко свира Скалину гитару од 2004/2005, а "Миракул" албум је снимљен 2001, тако да је у студију сигурно свирао нешто друго, а овај лајв, не знам из које је године, сад ћу да изгуглам...
едит: пише да је тај "Акустик/Електрик" из 2007, онда би требало да је Скалин сигначр.
Ако се не варам, Влатко свира Скалину гитару од 2004/2005, а "Миракул" албум је снимљен 2001, тако да је у студију сигурно свирао нешто друго, а овај лајв, не знам из које је године, сад ћу да изгуглам...
едит: пише да је тај "Акустик/Електрик" из 2007, онда би требало да је Скалин сигначр.
- Dersu Uzala
Pa to ti kazem. A studijska verzija nema ni pevanja. Samo akusticna gitara. Bar to sam malopre nasao na Jutjubetu, sad pitaj boga sta sam ja skontao.
- Dersu Uzala
Da, ovaj baja ima opak zvuk. A i to su opasna pojacala. Opasna.
Live, zvuk sa kamere...havarija...
Drugi baja, isti ojacavalec.
Live, zvuk sa kamere...havarija...
Drugi baja, isti ojacavalec.
Les Paul Recording (matori, modifikovan)...
Evo kako zvuči LP Recording na clean-u sa ovim (verovatno ne "ručno" već nožno) namotanim pickup-ovima, tip očigledno nije imao vremena da se vija sa šrafljenjem pikguard-a i provlačenjem žica od PU-a:
[youtube]q7iSTEPVqFk&feature=related[/youtube]
[youtube]q7iSTEPVqFk&feature=related[/youtube]
Tek da kažem, mada opus pomenutih umjetnika ne pratim, što namerno što slučajno, ja ga viđeh jedaMput sa Džibonijem kako svira Džipsona Les Pola...Dersu Uzala wrote:Ne svira Vlatko nista drugo vise sem Scala gitara (elektricnih). U studiju jos tu i tamo mozda, ali live mislim da sam ga jednom video za poslednjih 5 godina da je svirao drugu gitaru.
i ja ga video na nekom lajvu na tvu kako svira lp, mislim da je neki ehit bio... na bir festu je prošle/pretprošle svirao isto nekog belog les pola... svira čovek šta mu dune
Duane, malo da offtopic-am, ti reče nešto o nastupu Dr Feelgood u Pančevu, jel' znaš neke detalje, koji tačno datum, na netu sam našao da je u pitanju 20 i 21 juli (pa jel' 20 ili 21?) i gde je tačno koncerat, ne bejah u Pančevu desetljećima (btw, jel' za dž ili ne)...Duane wrote:i ja ga video na nekom lajvu na tvu kako svira lp, mislim da je neki ehit bio... na bir festu je prošle/pretprošle svirao isto nekog belog les pola... svira čovek šta mu dune
to je neki green fest u pančevu i filgudi sviraju 20og...
Program :
20.VII 2012
- 12h - Sajam Ekologije
- 20h - bend Rezervni Plan
- ------- Texas Flood
- ------- Dr.Feelgood ( England)
- ------- Van Gogh
- ------- Zo Zo Club
21.VII 2012
- 18h - Nastup mladih Pancevackih bendova
Black Flame , Imperia , Acid , Artemida
- 20h - Magacin
- ------ Zad Michell ( Germani)
- ------ Vlatko Stefanovski trio
- ------ Sevdah Baby
- ------ Dj Party with Sloba Jovanovic
PRODAJA ULAZNICA ZA GREEN DAYS FESTIVAL :
Turisticka organizacija Panceva ( preko puta Opstine)
Turisticka Agencija VOYAGER - Vojvode Radomira Putnika 3
Tiket Klub Pancevo
Cena festivalske narukvice samo 200 din !!!!!!!!!!!!

iskopirao sa fejsa, ako imaš fejs ovde će apdejtovati informejšn - http://www.facebook.com/events/216099155166882/
Program :
20.VII 2012
- 12h - Sajam Ekologije
- 20h - bend Rezervni Plan
- ------- Texas Flood
- ------- Dr.Feelgood ( England)
- ------- Van Gogh
- ------- Zo Zo Club
21.VII 2012
- 18h - Nastup mladih Pancevackih bendova
Black Flame , Imperia , Acid , Artemida
- 20h - Magacin
- ------ Zad Michell ( Germani)
- ------ Vlatko Stefanovski trio
- ------ Sevdah Baby
- ------ Dj Party with Sloba Jovanovic
PRODAJA ULAZNICA ZA GREEN DAYS FESTIVAL :
Turisticka organizacija Panceva ( preko puta Opstine)
Turisticka Agencija VOYAGER - Vojvode Radomira Putnika 3
Tiket Klub Pancevo
Cena festivalske narukvice samo 200 din !!!!!!!!!!!!

iskopirao sa fejsa, ako imaš fejs ovde će apdejtovati informejšn - http://www.facebook.com/events/216099155166882/