American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: American Deluxe Telecaster vs Duks Sirmium Telecaster
nesumljam ni u sta nego mi nije jasno zasto narucivati i cimati se kad za iste pare imas i ovde bez cimanja i cekanja
*****, valjda je to cool?
Salu na stranu, izadje to dosta para, ali stvar je i u sirokom izboru, mozes da kupis sve sto te interesuje, ovde je izbor ipak bar malo uzi, ne?

Salu na stranu, izadje to dosta para, ali stvar je i u sirokom izboru, mozes da kupis sve sto te interesuje, ovde je izbor ipak bar malo uzi, ne?

- sirac-šunka
- vragolan
Eh sad ispade, ja vas samo prozivam, redomb-Looser wrote:
A sto se tice cene rucnog rada?! Dugo sam izbegavao da postujem na ovoj temi, mada sam bio prozvan od strane Sirca (naseg fotomodela), jer cini mi se da ljudi bas i ne shvataju najbolje taj pojam. Za mene to svakako nije kopija bilo kog postojeceg modela, jer ma kako dobra bila to je samo kopija i ne moze da vredi vise od originala.
Ili da je neki ovdasnji majstor stavio vrhunski mahagonij (mahogany) na svoj rad. A odakle?!? Ako nije isao na madagaskar i tamo seko sumu, onda me zaobidji s tim pricama. I tako to, raspricacu se a nije mi merak

Ok, sledeci put, kad uzmem da komentarisem rucni rad, probacu pre toga i sam nesto da napravim...
Čedo (pazite kako ovo akcentujete
), meni je bilo jako drago sto si se pozvao na moj/naš rad. Nisam mislio apsolutno nista lose, ali suzdrzavao sam se od komentara, jer bih sigurno otisao predaleko, a u sustini nista se ne bi promenilo. Pa reko sto da tupim?
I tako neka prodje jedno tri godine, pa cu onda da iskazem svoje konacno mišljenje i postanem milijunaš

I tako neka prodje jedno tri godine, pa cu onda da iskazem svoje konacno mišljenje i postanem milijunaš

Počni jedino ako imaš dosta parasirac-šunka wrote: Ok, sledeci put, kad uzmem da komentarisem rucni rad, probacu pre toga i sam nesto da napravim...

- Rocket Roll
Dobar način razmišljanja. Sve što je majtimika naveo je vrlo dobrog / odličnog kvaliteta i uglavnom može da se kupi bez čekanja.majtimika wrote:...ako toliko kostaju onda mi nije jasno zato narucivati iz inostranstva... ovo su po meni odlicni delovi i cene su kod nas
- sirac-šunka
- vragolan
Pa da... ovo sam vise hteo da kazem u fazonu: "Necu vise komentarisati rucni rad"Sava wrote:Počni jedino ako imaš dosta parasirac-šunka wrote: Ok, sledeci put, kad uzmem da komentarisem rucni rad, probacu pre toga i sam nesto da napravim...

sirac-šunka wrote:Pa da... ovo sam vise hteo da kazem u fazonu: "Necu vise komentarisati rucni rad"Sava wrote:Počni jedino ako imaš dosta parasirac-šunka wrote: Ok, sledeci put, kad uzmem da komentarisem rucni rad, probacu pre toga i sam nesto da napravim...
E sad, iz krajnosti u krajnost. Naravno da treba da komentarises rucni rad, sam ti lepo reko da ti nista ne zameram?! Sto si ljut? Nemo ti posaljem Gojdzilu iz Moravu, vodi računa

edit: sad citam onaj moj prethodni post i vidim da sirac mozes da zakljucis da se moje neslaganje moze odnositi na neki tvoj prethodni post. Ako si tako shvatio to mi ni na kraj pameti nije bilo kad sam ga pisao. Moje neslaganje i misljenje se odnosi na vecinu onog sto su svi ucesnici izneli, ali isto tako ima i stavova sa kojima sam saglasan. Tako da valjda sam sad otklonio i tu sumnju vezanu za komentara korisnika Sirac-sunka. Mislim, nije to, nego de da se zameram sa fotomodelom, kad napravimo book i za to mu platim na dodjem ti, e posle ...

Lepo što si izveo ovu računicu, sad tu dodaj još bar 50-ak evra za drvo (ako kupuješ tačno po meri za telo i vrat kod nekog stolara) i još 30-50 evra za farbanje na kraju i eto ti pune cene za meterijal. Toliko bi te otprilike koštalo da sam napraviš gitaru sa tim delovima koje si nabrojao. Grubo rečeno došao bi do 350-380 evra što se skoro poklapa sa b-looser-ovom računicom. Znači da nema šanse da ti neko napravi takvu gitaru za menje od 500 evra jer mislim, iz svog iskustva, da je i tih oko 150 evra za ruke neki minimum. Ako grešim ispravite me...majtimika wrote:ajde dajte neki spisak delova jer ako toliko kostaju onda mi nije jasno zato narucivati iz inostranstva psto po mojoj racunici ide ovako
Dimarzio hum X 2 ili dimarzio singlovi x 3 oko 150 eura
Civije sa zakljucavanjem Spretzl oko 50 eura
Kobilica Recimo wilkinson oko 30 eura
potovi dimarzio X 2 oko 15 eura
Prekidac dimarzio oko 10 eura
kapice x 2 oko 5 eura
jack 5 eura
pragovi 15 eura
nut grafitni 5 eura
total 285 eura
ovo su po meni odlicni delovi i cene su kod nas

- Rocket Roll
To bi bilo to, da.NikolaNis wrote:Znači da nema šanse da ti neko napravi takvu gitaru za menje od 500 evra jer mislim, iz svog iskustva, da je i tih oko 150 evra za ruke neki minimum. Ako grešim ispravite me...
Drago mi je da se slažemo
Idem sada da potražim svoje račune za delevo za onog LP-a kog završavam pa ću vam staviti skoro tačnu računicu...

Idem sada da potražim svoje račune za delevo za onog LP-a kog završavam pa ću vam staviti skoro tačnu računicu...
Evo šta kažu brojke, sva sreća pa sam sačuvao račune
. Sada kada sam sve lepo preračunao materijal me je izašao više nego što sam mislio...
Sa stewmac-a:
Binding 2 trake - 9$
4 speed knob-a gold - 14$
truss-rod - 16$
Sa E-baya poklopci za elektroniku 15$
Sa guitarfetisha:
Large Bushing Tuneomatic Style Chrome Bridge - 12.95$
Chrome Stop Tailpiece with Maunting Studs - 13.95$
Pair Classic Strap Buttons Chrome - 3.95$
Rectangular curved output plate Black - 4.95$
Cream Les Paul style Toggle Surround - 2.95$
Pair Cream Pickup Rings - 4.95$
3x3 Keystone "Green Key" Vintage style Tuners nickel - 22.95$
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra Bridge Position - 29.95$
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra Neck Position - 29.95$
Complete Les Paul Upgrade Electrical Component Kit - 22.95
Poštarina za ove tri porudžbine mi je bila oko 60$ ukupno
Kada sve ove cifre saberem dobijam 263.5$ ili u našim parama 193 evra. Drvo me je koštalo kod stolara još 50 evra i još 50 evra me košala hemija za farbanje (poliuretanska podloga, dve boje farbe i završni lak). Znači 293 evra po ovoj računici. Ne računam novac koji sam dao za alat, šmirge, polir pastu koju ću tek da kupim na kraju, potrošenu struju i verovatno još neke sitnice koje sam zaboravio, ali te stvari kupca i ne zanimaju. Znači eto bezmalo 300$ za materijal i prosečne delove za gitaru. Ako smo se složili da je 150evra minimum za ruke to izađe na 450 evra. Eto to vam je vrlo precizna računica mojih troškova za ovog Les Paula...

Sa stewmac-a:
Binding 2 trake - 9$
4 speed knob-a gold - 14$
truss-rod - 16$
Sa E-baya poklopci za elektroniku 15$
Sa guitarfetisha:
Large Bushing Tuneomatic Style Chrome Bridge - 12.95$
Chrome Stop Tailpiece with Maunting Studs - 13.95$
Pair Classic Strap Buttons Chrome - 3.95$
Rectangular curved output plate Black - 4.95$
Cream Les Paul style Toggle Surround - 2.95$
Pair Cream Pickup Rings - 4.95$
3x3 Keystone "Green Key" Vintage style Tuners nickel - 22.95$
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra Bridge Position - 29.95$
Alnico Fat Pat Boutique Humbucker Zebra Neck Position - 29.95$
Complete Les Paul Upgrade Electrical Component Kit - 22.95
Poštarina za ove tri porudžbine mi je bila oko 60$ ukupno
Kada sve ove cifre saberem dobijam 263.5$ ili u našim parama 193 evra. Drvo me je koštalo kod stolara još 50 evra i još 50 evra me košala hemija za farbanje (poliuretanska podloga, dve boje farbe i završni lak). Znači 293 evra po ovoj računici. Ne računam novac koji sam dao za alat, šmirge, polir pastu koju ću tek da kupim na kraju, potrošenu struju i verovatno još neke sitnice koje sam zaboravio, ali te stvari kupca i ne zanimaju. Znači eto bezmalo 300$ za materijal i prosečne delove za gitaru. Ako smo se složili da je 150evra minimum za ruke to izađe na 450 evra. Eto to vam je vrlo precizna računica mojih troškova za ovog Les Paula...

Ha-ha, kamo srece da je to kraj moje racunice. ~400 € je SAMO elektronika i gvozđurija (i to ne svaNikolaNis wrote:... Grubo rečeno došao bi do 350-380 evra što se skoro poklapa sa b-looser-ovom računicom. Znači da nema šanse da ti neko napravi takvu gitaru za menje od 500 evra jer mislim, iz svog iskustva, da je i tih oko 150 evra za ruke neki minimum. Ako grešim ispravite me...

Verujem, eto ti gore moja računica sa vrlo prosečnim delovima, ti si očigledno kupovao nešto kvalitetnije i od neke poznate firme...
ja sam takodje racunao samo elektroniku posto se to narucivalo iz inostransva pogledaj post malo bolje, nisam govorio o ceni cele gitare, za cenu cele gitare sa veoma kvalitetnim delovima da je majstor napravi sam rekao 550-600 eura (radilo se o telekasteru posto je tema o tome)