Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Oprema Koju Imate

Post by bancika » 05 Apr 2015, 22:48

Zaj*bite federe, ako boga znate :)

Perce

Post by Perce » 06 Apr 2015, 19:42

Bancika, nema nista lose u federima :)
Image

Perce

Post by Perce » 14 Apr 2015, 20:23

Ja se opravio sa dve pedale. Nije bog zna sta ali rade :)
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 15 Apr 2015, 00:18

Cestitke! Kul je taj looper. :ziveli:

I ja se ponovio (zamenio sam se neshto sa ortakom doduse nisam pazario za kesh, ali to je to jbg), Fender Jaguar Neck Pickup sa mog matorog AVRI jaguara, radi vrhunski, prezadovoljan sam, isto je kao na avri-ju, drugaciji ton od strata, karakter bash kao JAG. U Bridzu mi je fast track , po meni jedan od naj hotrails magneta. Jos razmisljam da ofarbam ovog blacktopa da ga dovedem u ono stanje koje sam planirao kad sam ga pazario i hteo miliJun puta da ga prodam i posle skapirao da je do jaja djitra, koja mi je sad omiljena i na kojoj pisem svu muziku, a mislim da ce biti jos lepsa u drugoj boji i naravno, meTuO bi neki nitro ili tanji poly. :)
Image

Gosa

Post by Gosa » 16 Apr 2015, 15:12

Stigla je :D i 91 je godiste :D :D
Super gitarica, ima dosta tragova koriscenja, ali ok..
Image

bancika

Post by bancika » 20 Apr 2015, 10:33

Tenji wrote:
Spoiler:
Image
Kako si zadovoljan sad slusalicama, kad su se kontam malko slegli utisci? Deluju mi primamljivo, a i review-evi po netu su dobri...
Valjda je proslo dovoljno vremena da mogu da imam bolje formirano misljenje. Super su slusalice, ali kao sto cesto kazu po review-ima, mnogo su bolje za tracking nego za mixing. Sad, ne znam sta tebi treba. Ja ih u 90% slucajeva koristim da najobicnije sviram gitaru bez snimanja. Tu rade super, nekako naprave da ti se instrument cuje dobro. U ostalih 10% snimim nesto preko backing track-a. Jedino cime nisam preterano zadovoljan je krajnje mixanje gitare i backing tracka. Probao sam par puta i dobijem na njima ton koji mi se svidja, ali nigde drugde ne zvuci tako :) Ispalo je nekako tanje i svetlije nego sto se cuje preko sluski. Srecom, imam i Sony MDR-7506 koje ovako ne zvuce dobro kao 770, ali mi na kraju daju verniju sliku.

Tenji

Post by Tenji » 21 Apr 2015, 13:18

Ja trazim nesto koliko-toliko univerzalno. Da ne moram da imam jedne slusalice za slusanje muzike, jedne za sviranje, jedne za tracking, jedne za miks... S tim sto bi kod mene bio akcenat na slusanje muzike i sviranje + ponekad usnimiti neku ideju ili dve.

bancika

Post by bancika » 21 Apr 2015, 13:37

ove su za slusanje i sviranje bas extra. Samo za mix nisu bas. Mis'im, mozes da predvidis sta treba otprilike da se uradi drugacije, malo zalabis visoke i slicno, ali nije idealno. Ima i DT 990 PRO koje bi trebalo da su neutralnije, ali se prave samo u 250ohm verziji, koliko znam. Za to vec treba headphone amp. Moze lako da se napravi sa par komponenti jako pristojno pojacalce, ali nisam hteo da se mlatim sa tim i da vucem jos jednu spravu sa sobom. Ako bodes direktno u zvucnu ili interface, ne bih isao preko 80 oma. Meni je zadovoljavajuca glasnoca negde na 3/4 volume na interface-u. 250ohm bi bile previse tihe.

Ono, ne postoje savrsene sluske za sve odjednom. One koje su dobre za mix ce biti dosadne za slusanje jer su neutralne. One koje su dobre za sviranje ili slusanje nisu za mix jer farbaju ton.

Tenji

Post by Tenji » 21 Apr 2015, 17:55

Da, video sam da ima vise verzija, ma ne bih se ni ja cimao sa 250 ohm + amp, posto i onako furam neki minimalizam, gitara + laptop + sluske. Trenutno koristim neke Sennheiser (skoro) najjeftinije, sa kojima sam zadovoljan u principu, ali muci g.a.s uvek. :D Valja imati dobre sluske, ipak to cesto stoji na usima dobar deo dana, a ovo bi bio ozbiljan upgrade i sto se tice kvaliteta izrade, i udobnosti, i zvuka. Videcu uostalom, nije mi o glavu nista da kupujem u skorije vreme, ali je dobro znati sto vise... Hvala za informacije. :ziveli:

Gagi

Post by Gagi » 23 Apr 2015, 21:05

* Nakon već skoro više od mesec dana sleganja utisaka od ugradnje Celestion V-type zvučnika u Fender Blues Deluxe mogu slobodno da ga preporučim umesto V30, totalno druga priča, klin je 3 puta ubedljiviji, drajv pedale prima apsolutno bezuslovno :D , ma da ne trošim reči...
Zamalo da padnem u postnabavnu depresiju kad sam ga ugradio, par nedelja sam se zaista kajao i kajao a onda se odjedanput desilo čudo i zvučnik je prosvirao, razraživali su se i ranije zvučnici u mojim pojačalima ali sa v-type-om je ta razlika bila najdrastičija.
Čak je i famozni drajv kanal dobio na upotrebljivosti, u poređenju sa OCD-om na klin kanalu, ima malo krupnije zrno ali def primenjiv ton - malo manje scoopovan focus i neku prijatnu širinu. Svima koji ne vole karakter svog pojačala najdrugarskije preporučujem da probaju ovaj zvučnik.

* Iz Rusije s ljubavlju
Spoiler:
Image
Spoiler:
Image
Poslao tast iz Moskve, jedva je pronašao pošto je fabrika u Odesi zatvorena zbog ratnog stanja pa je nestašica, prodavac u radnji mu je rekao da Ameri naručuju bukvalno na stotine komada, hmm... :?
Ugradio sam na stratu za bridge 0,047 a na Fernandes Super Grade 0,015 - neck i 0,022 bridge, posle beskrajno mnogo polemika na netu ja sam se deklarisao u onu grupu koja čuje razliku, na stratu je to malo manje primetno ali za hambuckere def sam ubo Kleptonov "woman" ton, čak i kad se tone potovi zatvore do kraja dobije se vrlo prijatan mississippi mud,
Image
Spoiler:
dobro, ne taj :)
* Najveće iznenađenje (a Bogami i rizik :|) su ovi alnico 3 PAFčići koji su sasvim slučajno naleteli, sinoć sam imao prvu probu sa bendom i njima, zakucan sam... Prosto neverovatan ton, odmah su mi pred očima sinuli svi oni albumi iz rock praistorije gde su se svirali LP-jevi, Thin Lizzy, Free, Peter Green, Duane Allman, Peter Frampton... Daugherty je relativno nov i nepoznat motač, ima neki svoj fazon, piše flomasterom po magnetima specifikacije i psalmove 37:4 - kako god :nixweiss: ...
Spoiler:
Image
Bogami je ovo ozbiljno poremetilo moju bezuslovnu ljubav prema stratogospođama.
Spoiler:
Image
http://www.cmdaughertypickups.com/

Izvinjavam se na podužem postu i ogromnim fotkama.

Perce

Post by Perce » 27 Apr 2015, 17:08

Nov ukucanin. Mislim da ce se ova gitara zadrzati poduze vreme. U pitanju je Ibanez ARC500. Jeste MIC ali je gitra preterano napravljena a uz to, meni i preterano lepa. MAlo ce mi trebati vremena da se naviknem na vrat al ok :)

Image

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Apr 2015, 18:10

Визуелно има све елементе које ја не бих волео да имам на гитари (златни хардвер, ребрасти топ, фрцокле на грифплатни, дугмад на чивијама која ваљда опонашају седеф) али не могу да не приметим да на крају гитара некако изгледа исправно, као да баш треба да има све ово укомбиновано. Јесу ли тз 2 потенциометра за гласноћу или два потенциометра за тон?

Perce

Post by Perce » 27 Apr 2015, 21:15

Da, Gitara kao celina izgleda skladno. Zlatni harver nije nesto sto sam hteo, a ni za sedefima na civijama nisam bas lud. Medjutim, ima sve osobine onoga sto sam trazio. A to je Les Paul-olika gitara sa setovanim vratom u kombinaciji mahagoni-javor, pa jos rebrasti ili ovaj quilted. Frcokle me ne tangiraju mada kad bi birao, birao bi nesto drugo. Jeste da, u totalu pomalo izgleda kao kuhinjski elemenat ali meni se svidja.
Ono sto je bzvz jeste polozaj selektora magneta i dva pota za volume (sto je ujedno i odgovor na tvoje pitanje). Kad su vec izbacili jedan tone pot, mogli su izbaciti i jedan volume pot. Izgledala bi lepse. E sad, sto se tice funcionalnosti, verovatno cu prebaciti oba magneta na jedan volume pot i mislim da je to to. Eventualno splitovanje magneta, ukoliko moze a ne znam, jer joj nisam jos vadio crevca. I manje vise to je to. Jako jako fino odradjena LP "kopija" za nas sa jeftinijim ulaznicama.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 Apr 2015, 22:04

Хм, видиш, мени су баш 2 потенциометра за гласноћу опасно добра и корисна ствар. Ако удесиш да ти је магнет код кобилице гласнији, онда ти обична употреба прекидача који бира магнете обавља функцију соло буста. Још ако је ожичење такво да и кад је само један магнет утишан до краја у средњем положају оба магнета имаш без звука - онда прекидач може да ради и као килсвич. Има то своје предности... ко воли тако... Све у свему мени ово делује као врло фина гитара. Уживај!

bancika

Post by bancika » 27 Apr 2015, 22:15

Super su ibanez artist. Uzdravlje. Jos da je samo sunburst :)

Post Reply