Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Imate
Druze, niko ne pripisuje miticna svojstva ali opet ni ti sam ne znas da objasnis kako to da l-pad izgleda kao 2 spojena jer je veci duplo od onog sto si mislio da.je stavio kao ni to kako je uspeo da skuca otpor na.sjajnih 4.5ohm dok si pricao da treba da bude cak 16-18ohm i da je to normalno.
Meni je bitno da uredjaj radi zaista jako dobro a ocigledno je iz ocena drugih korisnika, kojih ima dosta, da ne mislim samo ja tako. Svakako da ima boljih ali i znatno skupljih, no meni ova stvar zaista sjajno radi posao.

Rekao sam ti u nekom trenutku da ako izgleda kao da ima dva, da je u pitanju stereo l-pad koji je vezao u paralelu. Nikakva filozofija.
Za 16ohm sam ti reko da proveris jer na onom kineskom data-sheetu nacrtan kao da je obican 16ohm pot, a ne L-pad. Nisam to izmislio. I nije on izmislio kako se drzi otpor na sjajnih 4.5 oma
Ako je l-pad, onda dobijas koliko-toliko konstantni otpor, to mu je i cilj, ali u data-sheetu bi trebalo da bude predstavljen ovako

ne ovako

Samo su kitajci zajebali crtez
Za 16ohm sam ti reko da proveris jer na onom kineskom data-sheetu nacrtan kao da je obican 16ohm pot, a ne L-pad. Nisam to izmislio. I nije on izmislio kako se drzi otpor na sjajnih 4.5 oma

ne ovako

Samo su kitajci zajebali crtez

I ja sam prvi pretpostavio da se radi o stereo L-Padu ali smo obojica zakljucili da nema druge plocice za vezivanje
Kao sto sma ti rekao druze, L-Padove sa ovom oznakom pravi nekoliko firmi tako da nije nuzno da je bas od firme ciji sam ti link poslao. Nasao sam na ebayu dosta sicnih koji se prodaju u USA.
Ono sto sam primetio je da cene za iste ili slicne l-padove ide i do 100$,a svakako je primetna ekspanzija i ovih ''jeftinijih''.

Kao sto sma ti rekao druze, L-Padove sa ovom oznakom pravi nekoliko firmi tako da nije nuzno da je bas od firme ciji sam ti link poslao. Nasao sam na ebayu dosta sicnih koji se prodaju u USA.
Ono sto sam primetio je da cene za iste ili slicne l-padove ide i do 100$,a svakako je primetna ekspanzija i ovih ''jeftinijih''.

na jednoj od slika izgleda kao da ima 6 terminala, dve vrste sa po tri. Ili mi se cini?
Izgleda mi kao da je isti kao ovaj. Cak je i ovaj lepak za blokiranje srafova izgleda isto na oba
http://www.parts-express.com/speaker-l- ... m--260-260
Izgleda mi kao da je isti kao ovaj. Cak je i ovaj lepak za blokiranje srafova izgleda isto na oba

to je to
Ja bih imao *uda da priznam da sam nešto preplatio.
Zapravo, nezanemarljiv deo opreme i jesam dobro preplatio, ali u suštini za dosta toga mi ne smeta ako mi je ta oprema radila očekivano u datom momentu. 

Verovatno jeste taj, ali samo da pokazem da i druge firme prave atenuatore sa istim oznakama...Nasao sam gomilu atenuatora koji lice a rade ih razne firme...bancika wrote:na jednoj od slika izgleda kao da ima 6 terminala, dve vrste sa po tri. Ili mi se cini?
http://www.ebay.com/itm/NEW-Genuine-SWR ... 1334632626
Pretplatio? Zavisi kako se posmatra i iz cijeg ugla... Lemilicu nemam jer nemam prostora gde da radim posto me je zena sa klincima izbacila na zastakljenu terasu i tu mi je sva oprema, dakle 4 elektricne gitare, 2 pojacala, kutije, mini studio, komp... Ne mogu da se okrenem lepo... Guzimo se nas 4.u ovom stanu, od igracaka ne mozes da prodjes lepo u nekim delovima stana a nemam ni dobar prostor za lemljenje. Ponekad uzmem od ortaka nesto da sredim, ali sada kada mi je rame sjebano sa 2 rupture i jos svacim necim, meni je lemljenje, makar i na kratko, mali problem.komil wrote:Ja bih imao *uda da priznam da sam nešto preplatio.Zapravo, nezanemarljiv deo opreme i jesam dobro preplatio, ali u suštini za dosta toga mi ne smeta ako mi je ta oprema radila očekivano u datom momentu.
Kada uzmem da na cenu L-Pada koji sma mogao ovamo da narucim ide dobra kutija, svakako u poredjenju sam mogao da prodjem jeftinije, ali ako se uzme u obzir da je trebalo sve to ja da sklepam, uzevsi u obzir ovo gore nabrojano i ono sto sam dobio, ja sam zaista zadovoljan.
Ako vec pricamo o OO, zaista ne vidim apsolutno ikakav povod koji sam dao nasem istaknutom clanu Komilu da me proziva na taj nacin.

Da li sam ti se necim zamerio sto se tice gitare i nacina na koji sam je dobio ne znam, ali koliko vidim meni su OO i dalje na mestu i nista im ne fali.

Apsolutno nemam razloga da se icega stidim pa ni postupka kupovine ovog cuda i da budem iskren, ja nisam ni znao niti me je zanimalo da L-PAD ide u atenuator vec sam bio srecan kao malo dete sto sam u moru atenuatora od 200-400$ nasao nesto sto moze da mi odradi posao, makar taman toliko bolje nego kad standardno sviram ova 2 pojacala u kucnim uslovima
ma ok je, udeo cene delova u ovom slucaju je verovatno isti kao i kod bilo koje pedale. Za attenuator, kutiju i dzekove verovatno ode otprilike 50% od cene.
Zarada je tolika ili veca kod pedala (tesko je da wampler distovi kostaju 200+ $ da se naprave).
Ono sto meni bode oci je:
* da lik prodaje skroz cudne stvari - potenciometar u kutiji koji reklamira kao "deluxe volume attenuator", gitaru sklepanu od kutije za cigare i kineskog vrata zove "pro gitarom" i slicne skalamerije. Ne vidim cime bi privukao nekog ozbiljnog kupca
* da imas fenomenalna pojacala i da je malo cudno da ih rizikujes sumnjivim attenuatorom.
Zarada je tolika ili veca kod pedala (tesko je da wampler distovi kostaju 200+ $ da se naprave).
* da lik prodaje skroz cudne stvari - potenciometar u kutiji koji reklamira kao "deluxe volume attenuator", gitaru sklepanu od kutije za cigare i kineskog vrata zove "pro gitarom" i slicne skalamerije. Ne vidim cime bi privukao nekog ozbiljnog kupca
* da imas fenomenalna pojacala i da je malo cudno da ih rizikujes sumnjivim attenuatorom.
* slazem se ali opet nekoliko stotina musterija mu je zadovoljno i to bas! Da li su svi naivni ili su u problemu kao ja oko sklepanja, ne znam niti morim tu brigu, ali cinjenica je da ovo radi posao.bancika wrote:ma ok je, udeo cene delova u ovom slucaju je verovatno isti kao i kod bilo koje pedale. Za attenuator, kutiju i dzekove verovatno ode otprilike 50% od cene.
* slazem se, ali znas da sma ti rekao da ce slusni test i naravno onaj merni da da konacnu ocenu - vredi li uopste prikaciti to cudo. Merni test je sjajan, slusni je jako dobar u odnosu na ono sto se moglo cuti od pojacala na sobnoj glasnoci, tako da nema razloga da ga ne sviram, ako vec radi stabilno. Da dajem neke velike pare tipa 200-300$ za ovakve stvari za mene je jednostavno samoubistvo, mada se slazem da je isto apsurd dati i male pare za atenuator koji moze da ti spali pojacalo ako ne radi kako treba. No, bitno je da radi!
Jedino ne kapiram sto je sumnjiv atenuator ako si vec napisao da je to taj L-PAD i da radi prilicno stabilno? Ne vidim u cemu je razlika sto ga je on sklepao ako smo dosli vec do zakljucka da je rec o L-Padu ili ja, ti ili neko deseti?

Dzeni iz Arandjelovca ima gomile pozitivnih ocena bez negativnih, 'nuf said 

Isto tako sam ja upoznao dosta poznatih majstora koji itekako znaju da izfuserebancika wrote:Dzeni iz Arandjelovca ima gomile pozitivnih ocena bez negativnih, 'nuf said

Nisam napisao T u reči...boki1978 wrote:Pretplatio? Zavisi kako se posmatra i iz cijeg ugla...komil wrote:Ja bih imao *uda da priznam da sam nešto preplatio.Zapravo, nezanemarljiv deo opreme i jesam dobro preplatio, ali u suštini za dosta toga mi ne smeta ako mi je ta oprema radila očekivano u datom momentu.
Ne smatram da sam istaknuti član (a i po čemu bih i teoretski bio), ne smatram da sam te specijalno prozivao (uostalom, jedini razlog što sam napisao da sam i sam preplatio opremu je da se vidi da nije poenta ličnom napadu).
Onda se zaista izvinjavam! Mislio sam da se ono za OO odnosi na mene i na to sto mozda deluje nekom da necu da priznam da sam platio vise ili sl.komil wrote:Nisam napisao T u reči...boki1978 wrote:Pretplatio? Zavisi kako se posmatra i iz cijeg ugla...komil wrote:Ja bih imao *uda da priznam da sam nešto preplatio.Zapravo, nezanemarljiv deo opreme i jesam dobro preplatio, ali u suštini za dosta toga mi ne smeta ako mi je ta oprema radila očekivano u datom momentu.
Ne smatram da sam istaknuti član (a i po čemu bih i teoretski bio), ne smatram da sam te specijalno prozivao (uostalom, jedini razlog što sam napisao da sam i sam preplatio opremu je da se vidi da nije poenta ličnom napadu).
Slazem se sa tobom da uvek ima preplacivanja, pogotovo kod gitarskih pedala, jer retko koja da je blizu cene kostanja sto se tice delova i sveukupne vrednosti.
Jedna od retkih stvari za koju bi isti ili veci mozda iznos dao je Kemper od sve opreme koju imam

On topic...
Koliki je kapacitet elektrolita u tom atenuatoru?
Koliki je kapacitet elektrolita u tom atenuatoru?