Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Oprema Koju Imate

Post by nemanjavelimirovic » 08 Jun 2015, 00:29

Kill surf city wrote:
nemanjavelimirovic wrote: isto se desilo i kad sam ugradio tremolo na jaguara, jednostavno lepsi harmonici nekako, kao da ima veze duzina tog dela zica koji ide iza bridge-a...nem pojma, svidja mi se shta god da je. :mrgreen: :XD: :ziveli:

Naravno da ima veze. :)

Bas mi je drago da je moj :rezervni: trem zavrsio na gitari koju si zadrzao za sebe. :ziveli:
Matori, taj tremolo genijalno radi, prezadovoljan sam sa istim. :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 Jun 2015, 20:28

FEnder Mustang 2, po meni najbolji clean od ponudjenih, mada nisam se mnogo igrao... :) :ziveli:

komil

Post by komil » 14 Jun 2015, 00:33

Nabavio slučajno danas rusku, da ne kažem, sovjetsku pedalu, jer mi se dopala. Veoma upotrebljiv drive na svakoj poziciji "Drive" pota, solidan i boost ako treba. Lep i čist drajv bez mulja. To su mi prvi utisci. Ne znam koja je šema, unutra od aktivnih komponenata ima jedan Si tranzistor i jedan JRC4558
.
Image

Uncle Moe

Post by Uncle Moe » 18 Jun 2015, 10:02

Image

Kupio, sad samo jos da stigne.

Perce

Post by Perce » 20 Jun 2015, 17:10

Bila dobra ponuda. Morao sam.....
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Jun 2015, 12:50

Stavio sam nove magnete u MAYU. Nasao sam neke Tar Back magnete iz Gibsona iz 82ge. Ono skupi pikapi. Juce sam svirao sg na svirci, bemliga, radi dobro. Shta vi mislite, valjal' ovo?

Overdrive

Post by Overdrive » 21 Jun 2015, 14:45

nemanjavelimirovic wrote:Stavio sam nove magnete u MAYU. Nasao sam neke Tar Back magnete iz Gibsona iz 82ge. Ono skupi pikapi. Juce sam svirao sg na svirci, bemliga, radi dobro. Shta vi mislite, valjal' ovo?
ja bih ipak tu promenio zvučnik na pojačalu.. :P

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Jun 2015, 15:12

Увек се избедачим кад чујем SG. Звучи ми увек занимљивије од било ког Лес Пола, генерално ми делује као врло, врло употребљив инструмент, али се ја са том гитаром никад нисам саставио, уопште ми не лежи ни по габариту, ни по балансу. Било како било, мени ова твоја гитара звучи баш како треба.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Jun 2015, 15:22

Kristijan wrote:Увек се избедачим кад чујем SG. Звучи ми увек занимљивије од било ког Лес Пола, генерално ми делује као врло, врло употребљив инструмент, али се ја са том гитаром никад нисам саставио, уопште ми не лежи ни по габариту, ни по балансу. Било како било, мени ова твоја гитара звучи баш како треба.
Pa pazi po gabaritu je malko manji od telca, skoro neprimetno. Bolje zvuce od les pola jer su tanje i imaju cistiji ton, a lp ima vise sustejna po nekom pravilu jer je tako koncipiran. Ove maye u odnosu na original model imaju vise usadjen vrat i samim tim je problem sa balansom resen... :)

@Overdrive. Ovo je 1x15 pojacalo a zvucnik je Eminence Big Ben. Mozda bi sa nekim matorim JBL (oni alnico sa plavom nalepnicom) zvucalo bolje na klinu ali na drajvu ne bi.. :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Jun 2015, 15:39

Као љубитељу шупљих гитара мо'ш мислити колико ми је важан сустејн :) Тај бистрији тон који има SG је мени далеко значајнији од сустејна.

Overdrive

Post by Overdrive » 21 Jun 2015, 15:59

nemanjavelimirovic wrote:

@Overdrive. Ovo je 1x15 pojacalo a zvucnik je Eminence Big Ben. Mozda bi sa nekim matorim JBL (oni alnico sa plavom nalepnicom) zvucalo bolje na klinu ali na drajvu ne bi.. :)
ma ja samo hoću da napomenem da zvuk gitare, kada se ovako snimi, ne zavisi samo od gitare

milioni videa su snimani sa drugačijim pojačalima, lampama, zvučnicima, lampama, žicama, mikrofonima..

tako da ispada mi zapravo ne možemo da namo kakav je "originalan" zvuk te gitare koju predstavljaš (i ne samo ti nego bilo ko drugi) :D

or..can we..?

Image

Perce

Post by Perce » 21 Jun 2015, 18:01

Super zvuci ova Maya, na cleanu. Na zalost, pod drajvom nije my cup of tea :S

Nego kad smo kod SG-jeva jel neko imao prilike da proba ovako nesto?
Image

umart

Post by umart » 21 Jun 2015, 23:27

ako je to kinez (a ne djeluje mi) jesam ja svirao bar 6-7 komaTa i za dvjestotinak keka za rok en rol je najbolja pazarina sa hamovima u nas.za noviji mjetal bi isao na onaj grg121 ali za sve zakljucno sa panterinom revolucijom u mjetal tonu ti SG-jevi su konza velesa uberalles-a.vintage SG je bar za 2 klase ispod.njihov LP iste klase je za nijansu meni bolja gitra,ali ne koliko kosta vise.

nemanjanef:

ok je grandzi opis,ali niti si ti svirac tog stila niti imas opremu za ono sto bi ti magneti trebali da rade najbolje i za sta i prema cemu su i motani,sto ne bi trebalo da ti je tesko da predpostavis sta je.dakleN,kad budes blizu nekom postenom marshallu mislim da znas i sta treba da radis sa potovima i sta treba a sviras. :)

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 21 Jun 2015, 23:40

Malo oštrije radi SG od Les Paula i zato što mu je neck magnet pomeren zbog konstrukcije, pa ne leži na ''idealnoj'' drugoj oktavi. Barem u dve pozicije, mislim.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 22 Jun 2015, 19:19

Uzeo zoom ms-50g... nisam nikad imao procesor za elektricnu gitaru :) Mozda sam trebao da kupim G3 ali sta je tu je.
Evo malo drndanja, testirao pitch shift kako radi.

Post Reply