Maya je bila fina gitarica, ali za razliku od nje i od Firebirda ova gitara je ful mahagoni. Mislim, ove dve gitare koje sam prodao da bi uzeo neku skuplju su ipak gitare koje vrede koliko vrede. LTD ima bolji sound i izradu od svih gitara do 1500e u radnjama u kojima sam isprobavao gitare u proteklih nedelju, dve a zaista probao sam SVE sa hambakerima shto visi trenutno kod nas u zemlji.
Nisam hteo da dam za nov LTD tolike pare jer je LTD tj jeftinija verzija ESP-a, ali jos bi se vise sutirao nogom u dupe da sam prelomio kupio neki jeftiniji gibson sa onim odvratnim predebelim vratovima i finishom ko da nije zarsena gitara i pragovima koji nisu lepo obradnjeni i zvukom poput malo boljih epiphone-a...
(btw viper ima tanak vrat kao Jazzmasteri sa pocetka 70tih)
Stavio oglas da kupujem Viper-a, javio se decko sa ekstra cenom... i eto.
Zasto - pa mi smo bend sa jednom djitrom u vecini svirki je tako . Jaguar i Starcaster koje jos pored ove gitare imam su strava gitare, ali u jaguaru full hambakeri rade bezveze valjda zbog toga shto je u principu fender tip gitare pre za singlove (alder) i zato sam je premodifikovao na singlove i hot rail koji opet iako je za neke numere jako koristan, nema dovoljno muda. Starcaster ima slican problem. Bistro radi posto je od mahagonija, ali koji god da sam ubacio hambaker u njega, bass na pojacalu je morao da ide do kraja da bi se dobio dovoljno debeo zvuk da bi bila samo jedna djitra u bendu. Opet kad se to uradi, pojavljuju se na svim pojacalima i nus pojave kad se upali Fuzz ili neshto drugo deblje od efekt pedala tako da je starcaster sada u ulozi gitare za snimanja gde sam na njemu do sad vecinu stvari i snimao...otkako ga imam, i kad sviram sa Lost Professors gde je on nenadjebiv (u tom bendu ne bi legao LTD nikako jer je pravise mudast). Jaguar ima svoju namenu takodje, za 15ak pesama gde mi treba tremolo sistem live i gde mi vise odgovara fender tip zvuka i takodje za snimanje. Sve u svemu, mislim da sam sad pokrio sve shto mi treba, a opet ako LTD smori nekim slucajem ili se pojavi neshto bolje...pisacu ponovo na ovoj temi

xD