Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
rock action

Re: Oprema Koju Imate

Post by rock action » 12 Jun 2009, 16:43

cestitke za Randalla!

dok nisam imao svoje pojacalo, svirao sam na ortakovoj Randall RH200 glavi jedno godinu-dve. tranzistorac je, ali ima super klin, i dva drajva, "manji" i "veci"; onaj prvi drajv mi je na Epiphonu radio jako jako dobro.

nijedan drugi Randall koji sam kasnije probao mi nije tako dobro radio, ne znam zbog cega... ti "kasniji" koje sam probao, ne mogu da se setim koje su oznake bili, ali sam siguran da nisu bili RH.

jedina zamerka kod tog RH modela je bila to sto je klin kanal bio troduplo glasniji od gain kanala, pa sam morao gain volume da odvrcem do maksimuma, a clean volume da smanjujem do "jedva iznad dva", ali navikne se covek. (master volume je bio negde na pola, zavisno od prostorije u kojoj se sviralo)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 17:09

mislim_stvarno wrote:Cestitke, you lucky bastard :mrgreen: :ziveli: ...

Joj, sad si me nalozio da odem da pogledam ampove u artist, nadam se da je takva situacija u bgu, mozda se i meni posreci... :P
Idi odmah ako nemash shta pametnije, akcija nece dugo trajati koliko sam provalio...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 17:10

turbosarma wrote:
sirac-šunka wrote: @ muki: ne pričaj da pascal još uvek postoji :shock:

i ja imam kengura iz jebenog pascala, ako ga u ponedeljak ne popravim odo na popravni..... ::ranting:: ::ranting:: :cry:

a ovaj Randal je za te pare BABAROGA, imao sam prilike da ga probam, ali na 2x12 boxu, najbolja stvar je sto je mnogo fleksibilan i za sve vrste muzike moze da se koristi...stvarno vrh, svaka cast. :bravo: :bravo:
Hvala, jeste stvarno moze da se namesti kako ocesh zvuk... I shto mi je najbitnije nema nikakvih dodataka, samo reverb, koji i nije neshto iskreno, nekako ko da ga ni nema, tj. slab je ali ok, jbs reverb, pedale ce odraditi posao oko tih zackoljica...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 17:12

rock action wrote:cestitke za Randalla!

dok nisam imao svoje pojacalo, svirao sam na ortakovoj Randall RH200 glavi jedno godinu-dve. tranzistorac je, ali ima super klin, i dva drajva, "manji" i "veci"; onaj prvi drajv mi je na Epiphonu radio jako jako dobro.

nijedan drugi Randall koji sam kasnije probao mi nije tako dobro radio, ne znam zbog cega... ti "kasniji" koje sam probao, ne mogu da se setim koje su oznake bili, ali sam siguran da nisu bili RH.

jedina zamerka kod tog RH modela je bila to sto je klin kanal bio troduplo glasniji od gain kanala, pa sam morao gain volume da odvrcem do maksimuma, a clean volume da smanjujem do "jedva iznad dva", ali navikne se covek. (master volume je bio negde na pola, zavisno od prostorije u kojoj se sviralo)
Nema na ovom jacalu frke sa razlikama nivoa, neznam za te starije verzije, ali ovde je to ok stavish i jedno i drugo na pola i taman je razlika lepa - jaci je malko drajv taman kako meni odgovara...

rock action

Post by rock action » 12 Jun 2009, 17:15

super! verovatno su ti raniji modeli imali frku sa tim (ili mozda samo taj komad?) pa su u medjuvremenu sredili...

moram da napomenem da za tih par godina sviranja (sto probe, sto koncerti), pojacalu nikad nista nije falilo, radilo je uvek 100%.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Jun 2009, 17:34

nemanjavelimirovic wrote:
mislim_stvarno wrote:Cestitke, you lucky bastard :mrgreen: :ziveli: ...

Joj, sad si me nalozio da odem da pogledam ampove u artist, nadam se da je takva situacija u bgu, mozda se i meni posreci... :P
Idi odmah ako nemash shta pametnije, akcija nece dugo trajati koliko sam provalio...
Problem je sto sledece nedelje treba da radim 2 ispita... ::ranting:: Sta mislis, oce li to trajati bar jos nedelju, nedelju i po dana? :(

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 17:56

Pa nemam pojma stvarno, pa napravis malu pauzu od ucenja...U stvari, pazi ja nisam siguran koliko ce da traje, ali kontam da ce dok ne rasprodaju stari kontigent i to je to...Meni su u NS rekli da im je gazda javio da stize roba i da spushtaju cene da bi oslobodili mesto za novu robu, tako da eto to je sve shto znam :ziveli: ...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Jun 2009, 17:59

rock action wrote:super! verovatno su ti raniji modeli imali frku sa tim (ili mozda samo taj komad?) pa su u medjuvremenu sredili...

moram da napomenem da za tih par godina sviranja (sto probe, sto koncerti), pojacalu nikad nista nije falilo, radilo je uvek 100%.
I HOPE IT WILL BE THE SAME IN MY CASE! :ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Jun 2009, 22:23

Evo snimaka malo, opet bez ideje, jbg kad snimam ujutru, pa mi se spava... :mrgreen:

Mjetalski RANDALL u Nemjetalskom fazonu...

CLEAN
http://www.box.net/shared/6r9nlps5ik

DRIVE
http://www.box.net/shared/2zxpujhehq

Gitara je Peavey Telac na cleanu a Fender MIM Tele na drajvu...

Na cleanu je na nekim delovim upaljen reverb, na nekim nije..

Audio Techinca 2020 naslonjena na mrezicu zvucnika...I u pozadini cleana se dodushe skoro neprimetno cuje kako pricam neshto sa kevom, ali sorry...jbg... :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Jun 2009, 22:36

U jbt, bas mi se svidja drajv. Na onim video snimcima sa youtuba, drajv mi je uzasan ali ovaj tvoj je :bow: ....

Znam da ne sviras sa extremnim gainom, ali kakav je tu? Jel moze ovako nesto samo malo extremnije da se dobije? :mrgreen:

:ziveli:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 14 Jun 2009, 22:50

Pa pazi, ovo shto si cuo je bio gain 2 - jachi dakle na 10h, tj na recimo 3 od 10... Dakle ne da mozhe nego koliko ti dusha zeli.... :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 14 Jun 2009, 23:08

Pa i nije toliko mjetalsko... :mrgreen: :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Jun 2009, 23:17

Me like...
Samo da u petak, subotu ubodem deal kao nemanja, i milina... :mrgreen:
sinisake wrote:Pa i nije toliko mjetalsko... :mrgreen: :ziveli:
Bas mi se zato i svidja ovaj drajv, ne zvuci mi "preterano" kao na nekim snimcima (zvuci ko traktor)... :mrgreen:

sharkeynoyz

Post by sharkeynoyz » 15 Jun 2009, 01:15

nemanjavelimirovic wrote:Pa pazi, ovo shto si cuo je bio gain 2 - jachi dakle na 10h, tj na recimo 3 od 10... Dakle ne da mozhe nego koliko ti dusha zeli.... :mrgreen:
:D Види га овај. 'Де си, битанго!

Елем, од опреме поседујем следеће:

- Класична гитара "Мелодија" - Менгеш; моја прва гитара икада, сада је у тотално несвирљивом стању јер сам као почетник ставио металне жице на њу и аутоматски разјеб'о врат
- Акустична гитара Yamaha R310; Western гитара, нижа класа ових гитара, шта знам, врло лепа гитара, с обзиром којој класи припада
- Eлектрична гитара Samick SA-31; прва електрична, тотално ђубре од гитаре, просто не знам да л' има нешто што на њој ради како ваља
- Електрична гитара Slammer by Hamer Explorer; купљена код Мише Алексића, прошла је кроз руке свих мојих ортака на Бежанијској коси, а кроз моје можда и најмање. Није лош комад али су магнети стварно срање. Оног дана када сам јој уградио EMG 81, препородила се...
- Електрична гитара Epiphone G400 Korina; како пише на задњем делу врата "Limited edition", има Gibson магнете и "позлаћени" хардвер. Врло лепа гитара са још лепшим тоном. Свирао сам и гранџ и рок и метал и свашта нешто са њом.
- Електрична бас гитара Jolana; најобичније ђубре, позајмио од ортака да се мало зајебавам :D
- Појачало Fender Frontman 15W Reverb; потпуно ради пос'о кад је кућна свирка у питању али није да не уме да се продере кад је под драјвом
- Boss DS2 Turbo Distortion; и ово ми је радило пос'о неко време, ал' пошто планирам да пазарим неку главуџу вероватно ће ми скупљати прашину. :)
И мој омиљени комад опреме је MXR Phase 100. Ништа ту не би било чудно да та педала није стара 30 и кусур година, а да ствар буде још смешнија добио сам је на поклон. Прилично је огребана и има чак свој адаптер привезан за њу (?!?) али је звук зато генијалан!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jun 2009, 01:49

sharkeynoyz wrote: И мој омиљени комад опреме је MXR Phase 100. Ништа ту не би било чудно да та педала није стара 30 и кусур година, а да ствар буде још смешнија добио сам је на поклон. Прилично је огребана и има чак свој адаптер привезан за њу (?!?) али је звук зато генијалан!
Jesi ga mozda nekad poredio sa novim Phase 100 ili 90?
Jel to verzija bez led indikatora?

Post Reply