Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Post by bancika » 23 Jun 2015, 00:40

u sustini, nije nista teze nego da odes u radnju da ih kupis. Ako imas nekog ko je kuci u toku dana, cak ce ti ih i doneti kuci i naplatiti carinu na licu mesta. Ako ne, odes u postu i zavrsis za 5 minuta. Mis'im, ti si ocito izrazito protiv, ali cisto za ostale koji razmatraju tu mogucnost, nije neki problem koliko se prestavlja. Racunam da smo odrasli ljudi koji imaju platnu karticu (visa, master) u kuci, svako ko ima posao bi trebalo da ima i tekuci i karticu koja ide uz to.

:ziveli:

umart

Post by umart » 23 Jun 2015, 01:19

dakle,da se razumijemo,na kraju dana te ispadne 950din sa sve dazbinama,postarinom,stajanjem u posti (posto znamo da ovi nasi samo ubacaju sjeduljice,davno su prestali da nose na vrata) i sl.?i stize u nekim razumnim rokovima,bez moranja odlaska kod gatare da se gleda u pasulj kad ce da stigne?i moze jedan pak da se naruci,ne 5-10 pakova odjednom?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 23 Jun 2015, 02:35

Mislim da ima i tracking koji, makar ovde, funkcioniše, što se tiče dolazaka naravno. Tj. taj kod postaje aktuelan sa lokalnim praćenjem pošiljeka u trenutku kada uđe u zemlju.

majtimika

Post by majtimika » 23 Jun 2015, 07:11

u stvari je mnogo elegantnije nego odlazak u radnju, platis karticom stigme ti na vrata cao, e sad eliksir izadje vise od 950 din zato sto krelci na carini ocarine uredno i taj paket pa izadje oko 1300 ,ja sam porucio jedan set pre par meseci i toliko je izasao, drugi sam porucio sad kad je bio free shiping ali ernija koji je oko 4$ te tu nije bilo ekstra dazbina . takodje isporuka je oko mesec dana

umart

Post by umart » 23 Jun 2015, 16:26

dakle nista od magicnih 950 dinara.nego,kad smo vec kod uvozenja,zna neko kako moze da se dodje do cleartone-a?ne samo zbog izvikanosti,vec oni jedini imaju idealan hibrid za mene.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 23 Jun 2015, 21:35

Ja upravo kupio u MItorsu, Dunlop 11ke. I ja reko nemam pojma, da li da uzmem Fender ili Dunlop, onako bzvz, ne znam ni sam zasto, a kaze prodavac, uzmi Dunlop, svezije su! :XD: Ajde dobro...

I utegnem ih u gitaru i naravno toliko su "sveze" da vec 3. ima jednu tackicu, koliko sam samo do sada prrimetio... Brate mili, ne secam se da sam skoro kupio zice da su zaista bile bez tackice. :roll:

Perce

Post by Perce » 23 Jun 2015, 22:59

Da li vredi uzimati zice na Aliexpressu?

bancika

Post by bancika » 23 Jun 2015, 23:00

Da ako volis falsifikovane zice :)

Perce

Post by Perce » 23 Jun 2015, 23:31

A zato su tako jeftine?! :D

umart

Post by umart » 24 Jun 2015, 00:21

bas zato i pricam o d'addariju,mnogo se trosi,konstantno svjezi pakovi i znas sa cesa imas posla.sto se tice kineskih i koreanskih zica,izbjegavati u sirokom luku (ukljucujuci i warwick i framus varijante),bacene pare.jedine zice koje sam nove skinuo sa gitare u zivotu su bile framus,toliko tup ton,gruba obrada,a nisam ni znao o cemu se radi dok mi drugar nije o cemu se radi.sa druge strane,martin me je jako prijatno iznenadio,s' obzirom da su meksiko,ocekivao sam svasta a zapravo su sasvim okej.malo mekse i toplije od d'adarija,nemaju tu klavirsku preciznost ali sasvim,sasvim okej.

bancika

Post by bancika » 24 Jun 2015, 01:25

umart wrote:martin me je jako prijatno iznenadio,s' obzirom da su meksiko,ocekivao sam svasta a zapravo su sasvim okej.
kad sam posetio Martin fabriku prosle godine bas su pricali o zicama. Ako se secam dobro, pravile su se u USA pa su preselili masine u Mexico i nastavili da koriste iste materijale. Ako im je za verovati, trebalo bi da budu identicne kao stare USA Martin.

Slazem se za poredjenje u tonu. Mada meni i D'Addario i Martin obicne zice za akusticnu traju cela 3 dana, a i ne sviram puno uopste. Super brzo izgube jasnocu. One sa premazima i "opnama" su dosta bolje. D'Addario EXP traju par meseci. Nisam probao Martin Lifespan, ali kazu ljudi da su dobre.

ocelot

Post by ocelot » 11 Jul 2015, 22:37

pređoh na Ernie Ball zbog mogućnosti kupovine pojedinačnih žica.. tako da sada koristim power slinky, ali sa 12 i 20w žicama i konačno sam zadovoljan veličinom svih žica

Gosa

Post by Gosa » 12 Jul 2015, 16:17

Kupio dva pakovanja Harley Beneton 10 humanmade, jos uvek nisu pocrnele najtanje zice, koje pocrne posle 10ak dana...

bancika

Post by bancika » 11 Sep 2015, 13:01

imate free ship iz strings&beyond...

alfonso

Post by alfonso » 23 Sep 2015, 08:45

usao u radnju po zice.rekoh aj da uzmem Dunlop da probam,ranije imao EB ne znam tacno koje.uzeo 9ke,mislim da su neke najobicnije.dobio 30% popusta i ispalo me 616 din :) necu da reklamiram radnju da ne bude da zato pise.stavio i nemam pojma,za moj ukus su sasvim ok.ton je ok (mada ja nisam prezahtevan po tom pitanju toliko,za sad),drze stim odlicno i to cim se stave (svirao,ostavio,sutra dan sve zice za pola tona nize bile,dostimovao i to je to.nikad mi se nije desilo da se sve zice opuste podjednako tako da je verovatno kenjaz u pitanju),drze ton dugo za sad.tek su 3 dana na gitari,pa i nemam neki veci utisak.nisam sigiran da ce dugo da traju jer se vidi da se trose brzo.ne bi mi smetalo darade ok nekih 2 meseca,pa da se mesec dana kanim da odem i o5 pare za njih.definitivno stoje kao opcija,ali cu i neke druge da probam kasnije.pisem sve ovo jr sam video daih dosta ljudi pljuje pa da pitam da l cu puno dase razocaram za koju nedelju?

Post Reply