Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Kristijan
Uvaženi član

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by Kristijan » 04 Dec 2012, 09:23

А не'ам појма људи, ја баш волим да мучим тај магнет код врата на Телетини, и често га свирам са доста затвореном тонском контролом да узвучем неки џези звук, и свирао сам тако на свакаквим појачалима, са свакојаком количином реверба, и опет никад нисам имао тон ни близу контрабаса. Можда када бих набавио неке јако дебеле а глатко мотане жице... Једноставно ми не делује довољно вероватно то да је звук са оног снимка стварно извучен са Телекастера.

guv'nor

Post by guv'nor » 04 Dec 2012, 12:17

Ma da, ne zekite, ono je secnuto iz nekog filma ili emisije.
Prva elimincaija, pre nego sto sam i cuo bas, su prateci i pljeskanje rukom. :)
Drugo, ma koliko zamutio bilo koji magnet, ne meres dobiti tu oktavu na telcu. A ako je i dobijes (ozbiljnim spustanjem stima uz neke debele zice) nikada ne moze d'bude ovoliko tojt™ zvuk.

Bozha

Post by Bozha » 04 Dec 2012, 12:27

Holivude, vise ti nis' ne verujem! ::ranting::

mateuspoz

Post by mateuspoz » 04 Dec 2012, 22:38

Potpuno je jasno da se Telac zadesio u filmskom studiju i čovek koji svira ili izigrava basistu u bendu uhvatio se onoga što je imao pri ruci, možda da ne bi nosao kontrabas po kiši do Holivuda...svirka nije uživo, ali telac sada vredi ko zna koliko.....

Ja sam svog Fenter Telecaster AVR 52 morao da prilakodjavam modernim vremenima tako čto sam skinuo cap koji je neck magnet bojio u debeli bas...

jednako kao što sam ugradjujući neck magnet na Classic 50' Esquire pretumbao kondenzator koji na poziciji za neck magnet na prekidaču davao potpuno black ton,
na srednjoj poziciji omogućavao da se koristi ton pot
a na krajnjoj bridge poziciji magnet ostavljao open.
Inače Esquier je potpuno voodoo priča, možda povadim sve i vratim u originalno stanje.
Taj komad je inače čudo... :mrgreen:

neki

Post by neki » 07 Dec 2012, 06:43

mateuspoz wrote:Potpuno je jasno da se Telac zadesio u filmskom studiju i čovek koji svira ili izigrava basistu u bendu uhvatio se onoga što je imao pri ruci, možda da ne bi nosao kontrabas po kiši do Holivuda...svirka nije uživo, ali telac sada vredi ko zna koliko.....

Ja sam svog Fenter Telecaster AVR 52 morao da prilakodjavam modernim vremenima tako čto sam skinuo cap koji je neck magnet bojio u debeli bas...

jednako kao što sam ugradjujući neck magnet na Classic 50' Esquire pretumbao kondenzator koji na poziciji za neck magnet na prekidaču davao potpuno black ton,
Inače Esquier je potpuno voodoo priča, možda povadim sve i vratim u originalno stanje.
iako sam puki amater , i ja sam to licno cuo,kod mate.i posle neka kazu meksiko gitare ne valjaju.kao i americke ima boljih i losijiha ova je jedna od booooljih. u pocetku sam se i ja palio na ono made in usa ali vremenom shvatis u cemu je poenta.mato za moj ukus bi samo trebalo staviti komplet struju sa baja telca i brass burice i udri... ali to je vec subjektivna stvar koja nema veze sa osecajem svirljivosti i sustaina.inace illiani me je uspeo da ubedi da zice prosto moraju da stoje malo vislje nego sto sam ja hteo,i mato eto mene opet u pozarevac da uporedimo komade u januaru...

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 07:55

neki wrote:
mateuspoz wrote:Potpuno je jasno da se Telac zadesio u filmskom studiju i čovek koji svira ili izigrava basistu u bendu uhvatio se onoga što je imao pri ruci, možda da ne bi nosao kontrabas po kiši do Holivuda...svirka nije uživo, ali telac sada vredi ko zna koliko.....

iako sam puki amater , i ja sam to licno cuo,kod mate.i posle neka kazu meksiko gitare ne valjaju.kao i americke ima boljih i losijiha ova je jedna od booooljih. u pocetku sam se i ja palio na ono made in usa ali vremenom shvatis u cemu je poenta.mato za moj ukus bi samo trebalo staviti komplet struju sa baja telca i brass burice i udri... ali to je vec subjektivna stvar koja nema veze sa osecajem svirljivosti i sustaina.inace illiani me je uspeo da ubedi da zice prosto moraju da stoje malo vislje nego sto sam ja hteo,i mato eto mene opet u pozarevac da uporedimo komade u januaru...

Dobrodošao...ali Neki da te ispravim za bridge na Esquire gitari:

Image
Image[/img]
A bilo je ovako:
Image

...a dodalo se i ovo:
ImageImage

zato je to tako:

Image
Image

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 08:17

A bilo je i ovako:

AVR 52 Moja neprežaljena.....

Image

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 07 Dec 2012, 09:32

Image

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 22 Dec 2012, 20:54

Eto...ko bi se od mene tome nadao...
Valjda zato sto sam jenom cuo da neko rece: ako nemas cetkicu za zube i telecaster...imas problem!!!
Od danas u mome vlasnistvu, za sada bez PU i control plate-a. Sutra planiram da posetim Gorana za magnete a za ostalo cu se vec snaci :ziveli:

Image

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Dec 2012, 22:10

:bravo: :ziveli: :bravo:

nodi

Post by nodi » 22 Dec 2012, 22:18

Aj uslikaj i strata koji je iza, pa stavi u temu oprema koju imate..

Gagi

Post by Gagi » 23 Dec 2012, 09:03

Image

Čestitam! Lepotica, i to izgleda u odličnom stanju :1: , i meni se telence nešto muva u po glavi ovih dana (tradicionalno novogodišnje samopoklanjanje :mrgreen: ) jedino nam nisi otkrio kakvim pikapovima bi je oživeo, tj. kakav ton da očekujemo?
:ziveli:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 23 Dec 2012, 12:25

Evo posetio sam danas Gorana! Covek osim sto je veliki majstor je i veliki drugar :D
Dao mi da probam dva seta njegovih magneta. Prvi set je 52 sa ako se ne varam AlNiCo 3 magnetima a drugi standardni tele set sa AlNiCo 5. Kad ih montiram ... svratite na pivce da probate i sami!!! :ziveli:

Image

Image

Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Dec 2012, 12:35

Kul! :ziveli: Meni jedna od omiljenih kombinacija boja za teletinu pored natural (tj ono zuto butterscotch providno) i sunburst-a....
i jos ga zavijesh u nitro ... potpuni win :homer:
Image

HeatMan

Post by HeatMan » 25 Dec 2012, 03:11

mislim da je najbolje na ovoj temi to da vam kazem: ako neko prodaje baja telecaster neka mi se javi.. :)

Post Reply