Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
tommytigh77

Re: Oprema Koju Imate

Post by tommytigh77 » 07 Apr 2016, 14:53

Nisam, probaću predveče ako stignem, pa javljam rezultate. Mada, eto, Baba koristi wireless pa ima isti problem.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 07 Apr 2016, 16:06

Da li je moguce da mi je volume pot na neki nacin otisao dodjavola? Nisam probao doduse da li i sa drugom gitarom imam isti problem, provericu, ne secam se.

clapton

Post by clapton » 07 Apr 2016, 18:48

I ja imam slican problem, na pomjeranje volume pota krcka i gubi se zvuk. Pocelo u zadnjih 15ak dana a na drugov tele je tako otkad ga je kupio jesenas, samo još izrazenije. Baš moraš da pazis kad okreces jer ti se ugasi gitara. :)

bancika

Post by bancika » 07 Apr 2016, 18:49

to nije slican problem, tebi je crkao pot...samo ga zameni :)

Ovo sto tommy prica je dosta komplikovanije.

clapton

Post by clapton » 11 Apr 2016, 11:42

bancika wrote:to nije slican problem, tebi je crkao pot...samo ga zameni :)

Ima li toga na Banzai jer sam trazio ali nisam siguran dal je to to?

bancika

Post by bancika » 11 Apr 2016, 11:50

clapton wrote:

naravno http://www.banzaimusic.com/Bourns/
svi koji imaju GRT ili SQR u imenu su gitarski. Sigurno i od drugih brendova ima, ovo sam otvorio prvo. U sustini, svaki ce raditi, samo je pitanje kolko dobro i koliko dugo :) Meni je ovaj omiljen...jeste skup ali super su http://www.banzaimusic.com/Bourns-SQR-K ... k-log.html
Zaliveni su, pa prasina ne moze da udje kao kod obicnih potova i ima plasticni rezistivni element umesto ugljenicnog. Okrece se dosta lako i ima dobar taper - vrlo glatko pojacava i stisava, cak i pod distorzijom. Nema naglih skokova kao sa nekim potovima.

Ili odi u najblizu radnju i uzmi sta imaju, vecina ima fender (CTS ih pravi), mada su meni mnogo tvrdi...tesko se okrecu.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 11 Apr 2016, 12:42

@clapton: Samo obrati pažnju da su 500k potovi, kao ovaj sa linka što je okačio Bancika, predvidjeni za hamove. Ako imaš singlove, za njih ide 250k.

clapton

Post by clapton » 11 Apr 2016, 14:39

bancika wrote:
clapton wrote:

naravno http://www.banzaimusic.com/Bourns/
svi koji imaju GRT ili SQR u imenu su gitarski. Sigurno i od drugih brendova ima, ovo sam otvorio prvo. U sustini, svaki ce raditi, samo je pitanje kolko dobro i koliko dugo :) Meni je ovaj omiljen...jeste skup ali super su http://www.banzaimusic.com/Bourns-SQR-K ... k-log.html
Zaliveni su, pa prasina ne moze da udje kao kod obicnih potova i ima plasticni rezistivni element umesto ugljenicnog. Okrece se dosta lako i ima dobar taper - vrlo glatko pojacava i stisava, cak i pod distorzijom. Nema naglih skokova kao sa nekim potovima.

Ili odi u najblizu radnju i uzmi sta imaju, vecina ima fender (CTS ih pravi), mada su meni mnogo tvrdi...tesko se okrecu.
uzeo bih i skuplji jer volume bas dosta koristim pa da mi potraje. zafaljujem.
tommytigh77 wrote:@clapton: Samo obrati pažnju da su 500k potovi, kao ovaj sa linka što je okačio Bancika, predvidjeni za hamove. Ako imaš singlove, za njih ide 250k.
singlovi, za tele. jel to vazi samo za volume pot ili i za tone?

inace, citao sam nesto o tome ranije. kazu ako su magneti slabijeg outputa, onda je mozda bolje stavit 500k jer ubija ice pick tj visoke.
Last edited by clapton on 11 Apr 2016, 14:58, edited 1 time in total.

bancika

Post by bancika » 11 Apr 2016, 14:47

obrnuto, sto manja vrednost pota to manje visokih. Nema veze sa snagom magneta koliko sa tim koliko je krestav. Strat magneti su obicno vrlo krestavi pa im stave 250k potove da malo ublaze to. Humbuckeri su obicno topliji pa im stave 500k da ne izgube previse visokih. Neko stavlja i 1M ako su magneti mutni.

Obicno idu isti za tone i volume, ali mozes i da miksas. Ako si zadovoljan tonom, uzmi iste vrednosti kao sto su ti sad u gitari.

clapton

Post by clapton » 11 Apr 2016, 15:03

bancika wrote:obrnuto, sto manja vrednost pota to manje visokih. Nema veze sa snagom magneta koliko sa tim koliko je krestav. Strat magneti su obicno vrlo krestavi pa im stave 250k potove da malo ublaze to. Humbuckeri su obicno topliji pa im stave 500k da ne izgube previse visokih. Neko stavlja i 1M ako su magneti mutni.

Obicno idu isti za tone i volume, ali mozes i da miksas. Ako si zadovoljan tonom, uzmi iste vrednosti kao sto su ti sad u gitari.
aha, onda bolje da narucim kad zamijenim magnete. mada taj 250k je standardan za stratove i telad, ne bih pogrijesio.

clapton

Post by clapton » 11 Apr 2016, 16:28

evo i ja imam neki stari radio. izvukoh ga iz magacina posle 10+ godina. :D

Kosmaj 49 - specs: http://www.radiomuseum.org/r/tesla_kosmaj_49.html
Image

http://imgur.com/aMDnlIY
http://imgur.com/ITXfA6Q

izgleda dosta losije nego taj sa prve slike ali bitno je da radi. mislim 'radi', otkinuta mu je sajla pa je nemoguce birat stanice.

interesuje me moze li da se preradi u pojacalo? ja pojma nemam o elektronici ali bih maltretirao jednog druga. :D

bancika

Post by bancika » 11 Apr 2016, 16:50

Moze moze :) samo je puno posla i na kraju moze da se desi da zamenis veci deo komponenti.

clapton

Post by clapton » 11 Apr 2016, 17:13

Dobro, bitno je da može pa ćemo da vidimo dalje. :)

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 15 Apr 2016, 14:24

Evo i moje skromne opreme.

Image

pisac

Post by pisac » 15 Apr 2016, 17:02

Giby sa mini hambuckerima i DarkTerrorOrange?Nisi ljubitelj pedala i dodataka,ili nisi slikao...
Sto ova gitara lepo izgleda na ovoj slici!Vintage,ali si je napravio kao za reklamu u katalogu.Kako si zadovoljan gitarom i pojacalom, sa njom u kombinaciji?

Post Reply