Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Fenderica
zekaisapa wrote:
Kako su ti se pokazale Dunlop, meni danas stigle sa Stringsandbeyond, bio neki ludi popust, 3-pack 8 dolara, jos ih nisam stavio?
Svi kazu super zice, ali mene je nerviralo to što se vrlo brzo deformiše treća žica i još brže popucaju namotaji. Probao sam dva tri puta iste Dunlop i uvek je treća vrlo brzo pokazivala znake ulubljenja ispod pragova a zatim i namotaji ispucali. Hajde kada ih ti isprobaš nakon par svirki javi da li je to slučaj i kod tebe.
Ernie Ball sam najduze koristio iako su bile najjeftinije. Mislim na njih i da se vratim.
-
Fenderica
bancika wrote:po pakovanju je tesko provaliti koje su original jer mogu da nadju dizajn pakovanja u ok rezoluciji na netu i odstampaju to

osim ako nemas u rukama i jedno i drugo pakovanje da vidis kako je savijen karton i slicno, tesko je reci.
ali moze da posluzi recimo nacin na koji je namotana zica na lopticu. Svaki proizvodjac za nijansu drugacije mota. Evo fore radi, uslikao sam najtanju elixir zicu. Koliko vidim ima 11 sirih zavoja pa je onda jedna strana 5 puta namotana oko druge.
kod d'addario su uvrtene 8 puta, zadnje uvrtanje je dosta duze od ostalih, pa onda 4 puta jedna oko druge.

pa da, ako su original kao i Duracell baterije iz naših radnji onda nije čudo što rdjaju kao paljena žica u gvoždjari. Bar kod tih Duracell baterija znaš da ih kod nas kupuješ 4x jeftinije nego preko i ne žališ za tim što ne traju kako ih opisuju, ali ove žice koštaju isto i to ne mali iznos. Kada ih budem menjao pogledaću namotaje i uporediti sa slikom.

-
zekaisapa
Fenderica wrote:zekaisapa wrote:
Kako su ti se pokazale Dunlop, meni danas stigle sa Stringsandbeyond, bio neki ludi popust, 3-pack 8 dolara, jos ih nisam stavio?
Svi kazu super zice, ali mene je nerviralo to što se vrlo brzo deformiše treća žica i još brže popucaju namotaji. Probao sam dva tri puta iste Dunlop i uvek je treća vrlo brzo pokazivala znake ulubljenja ispod pragova a zatim i namotaji ispucali. Hajde kada ih ti isprobaš nakon par svirki javi da li je to slučaj i kod tebe.
Ernie Ball sam najduze koristio iako su bile najjeftinije. Mislim na njih i da se vratim.
Ma i ja sam jedno vreme najvise koristio EB ali onda su, u jednom periodu, jako brzo pocele da menjaju boju i da gube "zveckavost", " zvonkost", ne znam kako to da nazovem. Uzeo sam sad i Rotosaund da probam, pa javljam za sve. Verovali ili ne(Ripli), super su mi bile one najobicnije, najjeftinije Harley Benton, njih sam nekoliko pakovanja za redom koristio... eh, da, Peavey Custom su mi bile ocaj zivi...
-
Fenderica
zekaisapa wrote:
Ma i ja sam jedno vreme najvise koristio EB ali onda su, u jednom periodu, jako brzo pocele da menjaju boju i da gube "zveckavost", " zvonkost", ne znam kako to da nazovem. ..

Aha svi se žale, to je kao neka opštepoznata stvar kod Ernie Ball žica za akustičnu gitaru hehe. Ali kod njih sam primetio da duže traje treća žica pa preboliš što izgube ton vrlo brzo.
Rotosaund nikada nisam probao ni na električnoj ni akustičnoj. Da li neko ima više iskustva sa Rotosaund žicama?
-
bancika
ja sam jednom uzeo rotosound pink i to su zice koje su rekordno brzo postale totalno mutne. Nije ono da izgube onaj zvonki treble i budu "neutralne" sledecih par meseci...jok, posle dva dana su bile neupotrebljive. I to jos sviram dosta malo.
-
zekaisapa
bancika wrote:ja sam jednom uzeo rotosound pink i to su zice koje su rekordno brzo postale totalno mutne. Nije ono da izgube onaj zvonki treble i budu "neutralne" sledecih par meseci...jok, posle dva dana su bile neupotrebljive. I to jos sviram dosta malo.
E jbg... doduse, moje su 9-ke, narandzaste ali to je vrv isti djavo...
-
Fenderica

Slagao sam, imam jedno pakovanje u fioci Rotosound zica i kao što kaže bancika nisu mi ostale u sećanju da sam čak pomislio da ih nikada i nisam probao.

-
bancika
Mozda su mi dali matori komplet, ko zna. Samo sad nemam zelju ni potrebu da ih probam opet. Uzeo sam 3-pack dunlop za 8$ za situacije kad necu da stavim skupe elixir...za sve ostalo elixir i cao

-
zekaisapa
bancika wrote:Mozda su mi dali matori komplet, ko zna. Samo sad nemam zelju ni potrebu da ih probam opet. Uzeo sam 3-pack dunlop za 8$ ...
Jesmo li to uboli iste zice/cenu/akciju na S&B?
-
bancika
Da. Porucio sam zalihe elixira za godinu dana i za elektricne i za akusticne i ove dunlop i neke trzalice

-
zekaisapa
bancika wrote:Da. Porucio sam zalihe elixira za godinu dana i za elektricne i za akusticne i ove dunlop i neke trzalice

Dobre cene, trebalo je to iskoristiti...
-
bancika
stalno imaju ili besplatnu postarinu ili popust. Sad su 15% snizene zice i trzalice...ko kupuje unapred za duzi period moze da ustedi. Naravno, obicne zice ne valja uzimati toliko unapred, ali elixir manje korodiraju u kutiji zbog omotaca, pa mogu duze da sede u fioci.
-
Rockatansky
Ja sam imao neke zice sada ne secam se koje su bile, mislim EB koje su za JEDAN DAN pocrnele!!!!

Znaci nisam stigao dooljno brzo da ih prebrisem, a brisem ODMAH posle sviranja, ali vec u toku tog istog dana kada sam ih postavio vec su pocrnele na prvih par pragova... Svaka cast

-
zekaisapa
Rockatansky wrote:Ja sam imao neke zice sada ne secam se koje su bile, mislim EB koje su za JEDAN DAN pocrnele!!!!
To je to.
-
Baba Slim
- MF veteran
Iskreno, od kako sam prvi pust stavio Elixir i video koliko dugo traju zvucno, jednostavno sam prestao da razmisljam o drugim zicama. Ono, ako bas bas MORAM, stavicu na gitare nesto drugo, ali ako ne moram, samo i iskljucivo Elixir. Iskreno bih preporucio svima da bar jednom probate da ih stavite na gitaru. Jer prosto, njihova veca cena u odnosu na druge zice je nistavna u odnosu na nerviranje koje neizostavno usledi nakon sto shvatis koliko su ti je*eno brzo obicne zice umrle i opet moras da ih menjas a uopste nisu zapravo toliko jeftine da bi ih menjali non-stop (700-800 rsd). A meni jos i dugo traju obicne zice, ne znoje mi se ruke, uvek prebrisem itd. Sa Elixir zicama, prebrises suvom krpom i cao, vozi dalje.