na akciji i elixir ispadne otprilike toliko. Evo, 6 kompleta za elektricnu i 3 za akusticnu me izaslo sa postarinom 70$ i naplatili mi 600 kinte nasi. To je u proseku 920 kinte po kompletu, a 3 kompleta su za akusticnu koji kostaju dosta vise.Baba Slim wrote:uopste nisu zapravo toliko jeftine da bi ih menjali non-stop (700-800 rsd)
Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Na koju foru su ti naplatili nasi 609 din na 70$ meni su ss s&b dva puta stizali eliksiri i oba puta su mi na paket zveknuli 500 din a bio je samo jedan komplet u pitanju besplatna postarina, naravno kreteni sa s&b su oba puta stavili vrednost paketa 20$ i ako je vrednost 8 ali bez obzira na 70$ bi te troskovi kod nas izasli bar 2500-3000 din
bem li ga, stavili vrednost 20$, i ispalo 600 kinte za nase. Mozda je bilo 600 i kusur, to sam kod taste porucio, ona mi rece samo 600 da joj naplatili. Sigurno nije preko 700.
Pa dobro su ti stavili - znači pdv 20% je oko 400 dinara plus 200 dinara caeinski pregled. Uostalom dobio si deklaraciju sa robom i tamo ti sve piše.
Da, jer nisu upoređivali stvarnu vrednost sa deklarisanom vrednošću S&B-a, na 70 dolara bi platio carinu, pa bi mu ukalkulisali poštarinu(iako je free), pa na to lupili pdv + carinski pregled i PTT otvaranje + zatvaranje paketa, pa bi to sve na kraju ispalo papreno. Ja na paket sa žicama koji mi je stigao nisam platio ništa, nije čak ni otvaran, S&B je stavio vrednost 20 dolara.hipihill wrote:Pa dobro su ti stavili - znači pdv 20% je oko 400 dinara plus 200 dinara caeinski pregled. Uostalom dobio si deklaraciju sa robom i tamo ti sve piše.
ja skoro nikad nisam te srece da ne naplate. Zadnji put su mi naplatili carinu 500 kinte na jednu trzalicu, a izgleda da ce opet...vidim da mi je Gravity Gold trzalica danas otisla u carinsku postu nakon nedelju dana cekanja u hi-tech izmenicnoj posti u Beogradu 

Nisu ti naplatili carinu(niti ce) vec pdv. Mene su za EHX LPB-booster rebnuli 500 dindzi pdv za vrednost 40 dolara iako je amer stavio 25.bancika wrote:ja skoro nikad nisam te srece da ne naplate. Zadnji put su mi naplatili carinu 500 kinte na jednu trzalicu, a izgleda da ce opet...vidim da mi je Gravity Gold trzalica danas otisla u carinsku postu nakon nedelju dana cekanja u hi-tech izmenicnoj posti u Beogradu
vidim da kupujete sa S&B sajta pa gledam cene. Ove Dunlop tri pakovanja za 9 dolara uz isporuku do Srbije dodju na 19 dolara što je preko 2000 dinara i to bez pdv carine.Ako naplate 500 dinara pdv izadju 2500 dinara.toliko su i kod nas, nešto oko 700 do 800 dinara pakovanje. Nije bog zna koliko jeftino ni preko. 

Da ali se sa S&B kupuje kad su akcije sa dzabe isporukom pa te tri pakovanja ukupno kostaju 8-i-nesto, ajde neka bude 9 dolara, odnosno oko 1000 dinara, po 330 dinara za pakovanje zica. Pa cak i ako naplate pdv 20%, to je 400 dinara po pakovanju, odnosno, duplo jeftinije nego kod nas, a ako nista drugo, bar su manje stajale zbog ogromnog obrta a ne kao kod nas, mozes da kupis zice uvezene 2010-e godine.Fenderica wrote:vidim da kupujete sa S&B sajta pa gledam cene. Ove Dunlop tri pakovanja za 9 dolara uz isporuku do Srbije dodju na 19 dolara što je preko 2000 dinara i to bez pdv carine.Ako naplate 500 dinara pdv izadju 2500 dinara.toliko su i kod nas, nešto oko 700 do 800 dinara pakovanje. Nije bog zna koliko jeftino ni preko.
Zakon su. Jos sakupljas bodove koje mozes da unovcis. Ja sam za zadnju kupovinu dobio 20 dolara kupon. Ako posaljes preporuku petorici drugara nakon prve kupovine, za sledecu dobijes komplet zica za dz...ako ti drugari poruce nesto dobijes jos oko 5$ kupon za svakog...ima par nacina da se ustedi. A i stvarno sveze zice. Nikad problem a kupujem vise od dve godine za 6 gitara zice i razne sitnice
Koju platnu karticu koristite za kupovinu? Svoju sa tekućeg dinarskog računa, ili ste otvorili novi devizni račn pa tu uzeli platnu karticu i nju koristite? Plašim se da naši ne obračunavaju neki njihov proizvoljni kurs prilikom konverzije iz dinara u dolare što ne bih voleo. Ovaj, taj devizni račun ako se otvori, novac bi trebao biti u dolarima a ne u evrima da ne bi i tu bila vršena konverzija? Dajte iskustva sa platnim karticama.
PayPal.Fenderica wrote:Koju platnu karticu koristite za kupovinu? Svoju sa tekućeg dinarskog računa, ili ste otvorili novi devizni račn pa tu uzeli platnu karticu i nju koristite? Plašim se da naši ne obračunavaju neki njihov proizvoljni kurs prilikom konverzije iz dinara u dolare što ne bih voleo. Ovaj, taj devizni račun ako se otvori, novac bi trebao biti u dolarima a ne u evrima da ne bi i tu bila vršena konverzija? Dajte iskustva sa platnim karticama.
zekaisapa wrote: PayPal.

Paypal je isto banka. Za otvaranje paypal naloga ti treba platna kartica (slika). Trebaju ti pare u banci koje moraš da povežeš sa paypalom. Opet dolazimo do platne kartice. Ja pitam koji je najbezbolniji način plaćanja online, da li račun u banci FIZIČKOJ treba biti u stranim parama ili ne. To da li ćeš posle iste te pare iz tvoje matične banke povezati sa INTERNET bankom kakva je Paypal ili ćeš plaćati direktno, nebitno za mene. Bitna stavka je sam račun, da lu tekući koji svi imamo DINARSKI, ili da se otvori nov periodični račun u devizama - dolarima primer.
Bitno je i to ako koristiš dinarski račun, kako se obračunava kurs prilikom plaćanja jer se mora vršiti konverzija iz dinara u dolare.
U Americi se plaća dolarima, ti imaš na računu dinare.
Zar nije bolje da imaš dolare i da ti se odbije onoliko koliko piše na sajtu a ne banka da ti konvertuje i uzima PROVIZIJU još i tu, pa da te sa strane deru još i carinici.
AKo želim da uštedim sto ili dvesta dinara po pakovanju kupovinom iz amerike ne bih da bankama poklanjam tih sto dinara na razlici u kursu, to pitam. Ima li neko ko je stvarno kupovao i da li je obraćao pažnju na ovu sitnicu ili koristi domaću platnu karticu? Nebitno da li je povezao sa paypal ili plaća direktno. Meni je logićnije direktno .zašto bih ubacivao i posrednu banku kakva je paypal kada imam moju banku i karticu platnu u njoj.
Neka se javi neko ko je stvarno kupovao i neka kaže utiske.
Sto su svi koji sviraju fendera nervozni i zeljni rasprave?
chillex, dude. Niko nije kriv sto gitara ne valja 
ne mozes da placas dolarima iz nasih banaka jer je valuta za ino transakcije uvek EUR. Bas sam proverio i imam sad i dolare i evre na racunu, a skida mi od EUR balansa za karticu kojom placam u dolarima. Jednom kad sam pitao bankarku rece mi da ako stavim dolare da ce ih preracunati u evre pa opet u dolare. Sve sto nije EUR preracunavaju u EUR pa onda u valutu u kojoj placas. Ako nemas ni evre, skida dinare pa konvertuje po nekom sugavom kursu. Za zadnju transakciju sto je konvertovao EUR-USD koristili su kurs 1.049, a na taj dan je bio 1.076

ne mozes da placas dolarima iz nasih banaka jer je valuta za ino transakcije uvek EUR. Bas sam proverio i imam sad i dolare i evre na racunu, a skida mi od EUR balansa za karticu kojom placam u dolarima. Jednom kad sam pitao bankarku rece mi da ako stavim dolare da ce ih preracunati u evre pa opet u dolare. Sve sto nije EUR preracunavaju u EUR pa onda u valutu u kojoj placas. Ako nemas ni evre, skida dinare pa konvertuje po nekom sugavom kursu. Za zadnju transakciju sto je konvertovao EUR-USD koristili su kurs 1.049, a na taj dan je bio 1.076
Za razliku od prethodnog komentatora koji kupuje iz amerike preko paypala, ti si bar lepo objasnio. Ako je najbolje EU da se ima, onda ću još danas da otvorim jedan devizni račun i uplatim 100€ da imam za kupovinu sa S&B kada budu popusti. To me je zanimalo hvala na informaciji.bancika wrote:Sto su svi koji sviraju fendera nervozni i zeljni rasprave?chillex, dude. Niko nije kriv sto gitara ne valja