Oprema Koju Imate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- tommytigh77
Re: Oprema Koju Imate
Pa generalno i ja pod rukom više volim 2-point, naročito Wilkinson/Gotoh VS-100, to je najudobniji tremolo koji sam ikad koristio, ali džaba kad opljačka gitaru od basa. Pritom, kad kažem bas, ne mislim na ono što 99% gitarista smatra basom, a to je low-mid od 100 do 200 Hz, nego mislim na frekvencije ispod toga, na ''thump'' iliti ono što basisti kod nas zovu ''vetar''. U principu ono što sa singlovima imaš a sa humbuckerima nemaš. E, to strat ne može da proizvede ako nema dobro podešenog 6-screw tremola sa čeličnim blokom. Većini ljudi to ne smeta i ne nedostaje im to (uostalom, gle koliko ljudi svira humbuckere pa ne vide u čemu je problem), ali meni strat ne zvuči kao strat bez te potpune širine u donjem registru. Naravno, podvlačim, to je samo moje mišljenje i moj ukus.
Kontam na šta misliš ali nemoj izbacivati sedla iz jednačine. Meni je baš tu kompromis ovaj am. std 2point sa čeličnim savijenim sedlima. Imam plan da dodam čelični blok jednog dana, do tad će poslužiti i ovaj, dovoljno je masivan. Za 100% podešen i efektan 6point trem ja sam stekao utisak da treba posegnuti za Callahamom (što si ti čini mi se i uradio). Meni je to preskupo za sad a ni ne rade spacing koji mi je trebao.
Ako to ima veze sa dodirom drveta, onda može i ovo pivot tremolo da se fiksira da totalno naleže na drvo. Onda bi efekat trebao da je isti? Samo neće biti koristi od tremolo ručice?tommytigh77 wrote: ↑26 Jan 2017, 13:52Pa generalno i ja pod rukom više volim 2-point, naročito Wilkinson/Gotoh VS-100, to je najudobniji tremolo koji sam ikad koristio, ali džaba kad opljačka gitaru od basa. Pritom, kad kažem bas, ne mislim na ono što 99% gitarista smatra basom, a to je low-mid od 100 do 200 Hz, nego mislim na frekvencije ispod toga, na ''thump'' iliti ono što basisti kod nas zovu ''vetar''. U principu ono što sa singlovima imaš a sa humbuckerima nemaš. E, to strat ne može da proizvede ako nema dobro podešenog 6-screw tremola sa čeličnim blokom. Većini ljudi to ne smeta i ne nedostaje im to (uostalom, gle koliko ljudi svira humbuckere pa ne vide u čemu je problem), ali meni strat ne zvuči kao strat bez te potpune širine u donjem registru. Naravno, podvlačim, to je samo moje mišljenje i moj ukus.
Milanares wrote: ↑26 Jan 2017, 15:12Kontam na šta misliš ali nemoj izbacivati sedla iz jednačine. Meni je baš tu kompromis ovaj am. std 2point sa čeličnim savijenim sedlima. Imam plan da dodam čelični blok jednog dana, do tad će poslužiti i ovaj, dovoljno je masivan. Za 100% podešen i efektan 6point trem ja sam stekao utisak da treba posegnuti za Callahamom (što si ti čini mi se i uradio). Meni je to preskupo za sad a ni ne rade spacing koji mi je trebao.
sto se tice funkcionisanja, u smislu koriscenja samog tremola kao takvog, calaham nije ni trunke unapredjen u odnosu na bilo koji 6-point tremolo, sto ce reci ne bi bolje radio od ovoga. gotoh 510 recimo jeste unapredjen u odnosu na ostale, ali takva mu je i cena tj veca od calahama. calaham je iskreno, bolje da ne kazem sta
Ove varijante kobilica gde žice stoje na rolerima i imaju manje trenja pri bendovanju. Ima Shaller tremolo sa roller sedlima za strata. Kako li bi ono u kombinaciji sa roller nutom radilo?
- tommytigh77
Prvo, Callaham nije unapredjen u odnosu na bilo šta, nije ni trebalo da unapredi bilo šta, samo je napravljen kao true-to-god Fender tremolo onako kako su ih pravili do '65. godine (izuzev ručice, jelte).majtimika wrote:sto se tice funkcionisanja, u smislu koriscenja samog tremola kao takvog, calaham nije ni trunke unapredjen u odnosu na bilo koji 6-point tremolo, sto ce reci ne bi bolje radio od ovoga. gotoh 510 recimo jeste unapredjen u odnosu na ostale, ali takva mu je i cena tj veca od calahama. calaham je iskreno, bolje da ne kazem sta

Šta su nakon 65 sjebali?tommytigh77 wrote: ↑27 Jan 2017, 08:48Prvo, Callaham nije unapredjen u odnosu na bilo šta, nije ni trebalo da unapredi bilo šta, samo je napravljen kao true-to-god Fender tremolo onako kako su ih pravili do '65. godine (izuzev ručice, jelte).r
- tommytigh77
Ništa strašno, samo Leo prodao firmu. Radio se pod rukovodstvom CBS-a taj tremolo još par godina kako valja (Hendrix je svirao te stratove pa nije nalazio zamerku), tek od 70-ih su krenuli da baš seku troškove i te gitare više nikome nisu valjale osim Blekmuru i šumadijskim tezgarošima, ali se ta '65. godina računa kao ''istorijska prekretnica'', bogati.
Silovito, nema šta. Propuštena prilika da se prošire rupe kad je već sastavljano from scratch.ProfessorBaltazar wrote:![]()
necemo da se svadimo, ali da si ikad video gotoh 510 shvatio bi da je calaham daleko manje precizno uradjen komad metala. nisam ga nikad ugradjivao jer sam koristio par gitara sa njim, zatim cuo par iakustava prijatelja koja su btw poprilicno losa, te ga bas zato nikad nisam ni preporucivao jer je jednistavno preskup za to sto nudi. meni je gitoh uvek prvi pick. i da se ne lazemo def ima sta da se unapredi nije leo iz prve sve ubo kako treba nego je jednostavno preveliki hype za svim sto je staro pa je i calaham prosao na istu pricu.tommytigh77 wrote: ↑27 Jan 2017, 08:48Prvo, Callaham nije unapredjen u odnosu na bilo šta, nije ni trebalo da unapredi bilo šta, samo je napravljen kao true-to-god Fender tremolo onako kako su ih pravili do '65. godine (izuzev ručice, jelte).majtimika wrote:sto se tice funkcionisanja, u smislu koriscenja samog tremola kao takvog, calaham nije ni trunke unapredjen u odnosu na bilo koji 6-point tremolo, sto ce reci ne bi bolje radio od ovoga. gotoh 510 recimo jeste unapredjen u odnosu na ostale, ali takva mu je i cena tj veca od calahama. calaham je iskreno, bolje da ne kazem staNajpreciznije izradjen komad metala za strat na svetu. S druge strane, ja naprimer nakon iskustva sa Callahamom savetujem svima da uzmu GFS čelični blok i sedla ili Fender ako baš mora, ali da se ogrebe farba na bloku, i to sasvim zadovoljava potrebe, nema poente da budu svi ludaci kao ja... Ali brate ako je Callaham toliko ''bolje da ne kažeš šta'', pokaži gitaru gde si ga ugradio, gde si ga ti čuo kako doprinosi/odmaže zvuku, daj lično iskustvo, pa da diskutujemo. Deder
-
tommytigh77 wrote: ↑27 Jan 2017, 10:47Silovito, nema šta. Propuštena prilika da se prošire rupe kad je već sastavljano from scratch.
Boss DD-7. Da ne postavljam sad sliku znamo kako izgleda.
Trebao mi je neki jednostavniji delay i stvarno sam prezadovoljan njime. Sve ima, a iznenadjenje mi je koliko lepo radi za glitch i nekonvencionalne delay primene.
https://drive.google.com/open?id=0B--6F ... TNkcEpiRGs
Znam da je standard u svetu delay pedala, i imam i druge, ali eto bas mi je slatka i mala i sve radi sto zelim i sve radi dobro. Killer. Sta drugo coveku treba...
Trebao mi je neki jednostavniji delay i stvarno sam prezadovoljan njime. Sve ima, a iznenadjenje mi je koliko lepo radi za glitch i nekonvencionalne delay primene.
https://drive.google.com/open?id=0B--6F ... TNkcEpiRGs
Znam da je standard u svetu delay pedala, i imam i druge, ali eto bas mi je slatka i mala i sve radi sto zelim i sve radi dobro. Killer. Sta drugo coveku treba...
-
family photo, sortirane po konjazi