Juche je onaj poznati domaci gitarista koga vi ne volite jer tezgari i prehranjuje porodicu bio moj gost, pa sam nenadano saznao ono shto me je zanimalo baaash predugo vremena. A to su detalji sa prva dva Leb i Sol albuma. Pomenuti gitarosh je dobar prijatelj sa Vlatkom i Bochekom koji je producirao oba prva albuma L&S i Bochekove rechi su da je Leb i Sol sve ovo ovako svirao na keca, na prvu, da on sam nije mogao da veruje da nije bilo nasnimavanja, dodatnih "take"-ova i sl, vec da je sve odsvirano i snimljeno na keca, u studiju, to shto se chuje na albumima to su ti ljudi, u tom vremenu i trenutku, odsvirali. Fascinantno.
Vlatko je vec tad sa nepunih 20 godina imao svu tu tehniku, preciznost i profesionalnost.
Njegov setup u to vreme bio je Gibson SG - kabl - Marshall neki od 50W ne secam se koji da li JMP ili tako neshto, izvinjavam se, retardiran sam za Marshalle. Gibson SG 76-78 tako neshto, kabl, pojachalo, odvaljeno do kraja. Do kraja.
Vlatko je veliki obozhavalac SG-a, a tog Marshalla na kome su snimana prva dva albuma prodao je nekom kolekcionaru da li valjda iz Skopje-a, i moli ga 20 godina da mu proda nazad i ovaj nece. Aupizdumater.
Eto, mozhda nekom bude zanimljivo...
I rest my fucking Gibson case.