O kojih ti 50 dolara pričaš, za početak? Ja sam platio 8-9 dolara 3 pakovanja žica, i dobio ih kući, i to je sve. Ako mi je otišlo 80 dinara u vazduh zbog kursa, do qrtza, opet je pakovanje žica 350 dinara.Fenderica wrote:Hajde onda da izračunamo:
da ti prilikom konverzije uzmu 10 dinara po dolaru, to je opet 500 dinara na 50 dolara, + 500 dinara PDV iz carinske ispostave, + 500 dinara kurirska služba..ladno u vazduh baciš u startu 1500dinara zbog tri pakovanja zica jer si hteo da ih naručiš iz amerike putem sajta. Još na tih 1500 dinara dodaš cenu žica tih 8.99dolara ( i to SAMO u periodu kada je FREE SHIPING za celu planetu), što je za mene DEVET dolara * 114 dinara što iznosi nešto preko 1000 dinara i + onih 1500 minimum za troškove carine pdv poštare,sirijske izbJeglice ...pa za 2500 dinara i kod nas ćeš da biraš tri paketa žica i da se ne maltretiraš toliko već dostojanstveno upadneš u radnju i biraš.
Ovako treba da čekaš FREE SHIPING, i isto ti na kraju ispadne. Još ako nema pravila kao što pišete već nabadamo da li će da
mi naplate samo PDV ili i CARINU uz PDV,i koliko će da mi rebnu PDV da li 3000 ili samo 500 dinara.. svaka čast na majci hrabrost. Ja mislim da neću tako da naručujem.Verovatno se ISPLATI samo na većim porudžbinama za celo društvo, 20 pakovanja na snizenju uz free shiping, ali to nećeš da nadješ 10 ljudi da učestvuju u zajedničkoj kupovini, jer ja nisam trojicu mogao da ubedim da naručimo sa S&B, ljudi kažu meni je dosta jedan par zica u par meseci što da ih lagerujem da rdjaju u fioci.
Svako izgleda ima svoju računicu.
Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Isto, u oba slučaja.bancika wrote: Btw, deklaracije bacim uvek, a tu mislim da samo stoji pdv i eventualno carina. Ostalo valjda ne navode tu. Uzalud trazis pravilnosti u haosu
Elixir su bile, čini mi se, 3-pack za 17-i-nešto dolara, tako da ti je u startu računica za 50% pogrešna...Fenderica wrote:Kod nas u radnji tri paketa 4800 dinara.bancika wrote:Bemliga, pogledaj moju racunicu za elixir. U radnji su 1600 za elektricnu, 2200 za akusticnu. Ja sam u proseku placao 900din komplet zajedno sa svim zaebancijama. To je bolje nego dupla usteda. A sigurno znam da su sveze i da nece da se izljuskaju ili da zardjaju posle dva dana. Najbolji scenario je da ne naplate nista, najgori je da naplate oko 40%...kad porucujem uvek gledam ovaj najgori i porucujem samo ako mi se isplati i taj slucaj. Tako sam uvek u dobitku i ako naplate manje bude jos bolje![]()
Ako naručiš 3 pakovanja trenutno na S&B, izadju te uz 15% popusta:
oko 3800 dinara, 1000 dinara jeftinije. to je sirova cena bez PDV-a, carine, bez onih 10 dinara po dolaru koliko ti odbija banka prilikom konverzije valuta, bez PTT troškova.
To što te je nekada komplet sa svim dažbinama izašao 900 dinara total, je bilo verovatno u periodu kada si za 1€ mogao da dobiješ 1.4 dolara jel tako? Danas kada je dolar stigao EU teško da ćeš moći da nabaviš te žice iz amerike sa svim troškovima za 900 dinara.
Uzeo sam primer 50 dolara kao lakšu cifru za računanje.zekaisapa wrote: O kojih ti 50 dolara pričaš, za početak? Ja sam platio 8-9 dolara 3 pakovanja žica, i dobio ih kući, i to je sve. Ako mi je otišlo 80 dinara u vazduh zbog kursa, do qrtza, opet je pakovanje žica 350 dinara.
Ali opet, kako te izadje pakovanje 350 dinara na kraju? Ajd objasni molim te? Nisi računao: cena isporuke (shipping cost), PDV sa carine i PTT trošak isporuke, i razlika para koje ti uzme banka u konverziji valuta.
I da si naleteo na free shiping što se desi JEDNOM GODIŠNJE, opet bi morao da platiš PDV, poštarinu i slične troškove i kada to sabereš nije više 350 dinara,uz 500 dinara koliko te rebnu carina, pdv i pošta i još neku cifru isporuke lokalne pošte koja obračunava i svoj deo, sa sve bankarskim troškovima konverzije, žice izadju na 600 dinara po kompletu. Kako 350 dinara ukupno hajde objasni da i ja kupim po toj ceni?!?
To što govorite o frree shiping worldwide, desi se jednom godišnje. 10 novembra sam dobio mail i to je valjda za ovu godinu bilo "free" što se tiče celog sveta. Evo gledam svaki mail od njih unazad ove godine.
jel da? Naravno, NE SEĆAŠ se (AMNEZIJA) koliko su te izašle UKUPNE TAKSE i koje si tačno platio na kraju? haha...znaš samo da u USA žice koštaju 350 dinra pakovanje. Jaooo naivno kao decazekaisapa wrote:Isto, u oba slučaja.bancika wrote: Btw, deklaracije bacim uvek, a tu mislim da samo stoji pdv i eventualno carina. Ostalo valjda ne navode tu. Uzalud trazis pravilnosti u haosu
Ne nije, to je AKO HOĆEŠ DA BIRAŠ komplete, debljinu žica, ako hoćeš ono što su ti oni spakovali, to sam već napisao banciki; da citiram samog sebe u nastavku:zekaisapa wrote:
Elixir su bile, čini mi se, 3-pack za 17-i-nešto dolara, tako da ti je u startu računica za 50% pogrešna...
Fenderica wrote:Ima, izlaze 25 dolara sa 15% popusta i šipingom. Samo na to da se doda koliko se ugradi naša carina i pošta. To može da prodje, lepa cena, ispadne jeftinije nego kod nas.bancika wrote:porucio sam pre mesec dana, kurs je bio otprilike isti. Imali su ona pakovanja od 3 kompleta za cenu 2 za elixir, verovatno ih i dalje ima.
ali ti ne čitaš sve postove. Ajd u redu, neću više da se raspravljam, ovo se pretvorilo u PREPIRANJE a ne u konverzaciju koja bi nam pomogla da jeftinije kupimo žice. blago vama kada možete za 350 dinara ukupno da nabavite zice iz amerike.
Pozdrav!
sta, sad hoces da ti dokazujem dokumentima svaki dinar koji sam platio? Da uzmem i izvod iz banke da vidimo kolika njihova provizija? I pecat? Yeah, right. Kupuj gde hoces, boli me qr. Sto se mene tice, vise ne debatam sa tobom na temu sta kosta koliko. Pokusao sam da ti pomognem savetima, ali sa tobom je nemoguce komunicirati na nekom civilizovanom nivou. Slazem se, naivni smo i glupi sto sviramo sveze zice za manje para....kretencine prave 

Izvini ko se tebi obraća? Da nisi ti zekapeka mozda i pišeš sa dva naloga?!?bancika wrote:sta, sad hoces da ti dokazujem dokumentima svaki dinar koji sam platio? Da uzmem i izvod iz banke da vidimo kolika njihova provizija? I pecat? Yeah, right. Kupuj gde hoces, boli me qr. Sto se mene tice, vise ne debatam sa tobom na temu sta kosta koliko. Pokusao sam da ti pomognem savetima, ali sa tobom je nemoguce komunicirati na nekom civilizovanom nivou. Slazem se, naivni smo i glupi sto sviramo sveze zice za manje para....kretencine prave
Kako si mi pomogao savetima? Koji su saveti? Gde su? Daj konkretno te savete? Ako te pitam za dokument kažeš bacio si ga ..ako te pitam da mi nabrojiš troškove ti vrdaš i pišeš da tu nema pravila ... imate amneziju kada treba da nabrojite tačne troškove isporuke i poštarine i carine i pdv-a..ma nemoj. ..kažeš da.treba da igram lutriju kada naručujem?
Daj ozbiljno ako ćemo kao ljudi, ako ćemo kao životinje onda daj da se pljujemo i pišemo boli me ***** i te stvari.

Dobro, evo idem iz teme, vi samo nabavljate zice po 350dinara i to iz amerike a mi ostali smo glupi što to ne znamo da kupimo. Pozdrav i ćao
Čoveče, najprostije; koji ti je k..., ali ozbiljno? Ja sam naručio 3 pakovanja za 9 dolara, stigle kući, to je to, nisam ni imao papire od carine/pošte. Od stotina pošiljki 3 ili četiri puta sam platio neke troškove. Šta hoćeš sad, da razigravaš sve moguće scenarije do treće decimale dolara. Ajd, nađi lepo nekog drugog. "Zekapeka" ...Fenderica wrote:Izvini ko se tebi obraća? Da nisi ti zekapeka mozda i pišeš sa dva naloga?!?bancika wrote:sta, sad hoces da ti dokazujem dokumentima svaki dinar koji sam platio? Da uzmem i izvod iz banke da vidimo kolika njihova provizija? I pecat? Yeah, right. Kupuj gde hoces, boli me qr. Sto se mene tice, vise ne debatam sa tobom na temu sta kosta koliko. Pokusao sam da ti pomognem savetima, ali sa tobom je nemoguce komunicirati na nekom civilizovanom nivou. Slazem se, naivni smo i glupi sto sviramo sveze zice za manje para....kretencine prave
Kako si mi pomogao savetima? Koji su saveti? Gde su? Daj konkretno te savete? Ako te pitam za dokument kažeš bacio si ga ..ako te pitam da mi nabrojiš troškove ti vrdaš i pišeš da tu nema pravila ... imate amneziju kada treba da nabrojite tačne troškove isporuke i poštarine i carine i pdv-a..ma nemoj. ..kažeš da.treba da igram lutriju kada naručujem?
Daj ozbiljno ako ćemo kao ljudi, ako ćemo kao životinje onda daj da se pljujemo i pišemo boli me ***** i te stvari.Kakvi ste vi ljudi, ako vaš nije zadnja odmah uvrede, kurčevi ..ajd zovite moderatora da me banuje zato što tražim da mi se lepo objasni a ne da se NAGADJA i izmišlja? bože kakvi ljudi
Dobro, evo idem iz teme, vi samo nabavljate zice po 350dinara i to iz amerike a mi ostali smo glupi što to ne znamo da kupimo. Pozdrav i ćao
zekaisapa @ Dzaba trud,nekom je lakše 'uterati' nego objasniti 

Šta je ovo, poreska na forumu?
- DrGreenthumb
- MF veteran
Mislim da je Trzalica, kakav prigodan nick...
Evo ti jedne nedavne porudžbine:Fenderica wrote: Dobro, evo idem iz teme, vi samo nabavljate zice po 350dinara i to iz amerike a mi ostali smo glupi što to ne znamo da kupimo. Pozdrav i ćao
"Item Code: DAD_EXL1XX-10P
D'Addario 10 Pack EXL Electric Guitar Strings
Gauge : EXL110-10P Light 10-46 $32.99 (1)
$32.99
Re-Order
Tax: $0.00
Shipping: $0.00
Total: $32.99"
Što je najinteresantnije prošlo je bez pdv-a i ostalog tako da je ukupan trošak taj koji je i faturisan, a to je cca 30 e. Prema tome jedan paket je 3 e, odnosno oko 360 din. Da su mi naplatili pdv i pregled to bi bilo znači ukupno 38 e, odnosno oko 450 din. paket.
To je to, isto kao i meni, objasnjavao sam vec, ne moze prostije... ali brate, kako ne uvidjas besmislenost postovanja u ovoj temi? Ili bilo kojoj koju ovaj lik postavi? Zali Boze vremena na kucanju, da sam se odmah setio ovoga:
http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... ili+bugera
'ladno bi aktivirao "ignore" funkciju.
http://www.muzicki-forum.com/forum/view ... ili+bugera
'ladno bi aktivirao "ignore" funkciju.

Koliko ja znam,pdv i te takse i gluposti ne placas na nista sto je jeftinije od 100 evra. Tako da ako zice bilo gde kostaju manje od 100 i imas besplatnu dostavu,nemas nista da placas ni carine ni ostale gluposti jer je to kao da ti je neko poslao pismo